Recent content by iceice

  1. Förgasare till PW80

    Trycker på nålen? Vilken skruv pratar du om, varvtal eller blandning?
  2. Förspänning bak

    Den där får du gärna beskriva tydligare.
  3. Förspänning bak

    Den första versionen kommer att vara 2D (enbart longitudinell och vertikal acceleration). Att köttklumpen inte sitter still, blir nytt för mig.
  4. MV Agusta 1120 F4RC

    Sitter det vippor med justerskruv mellan kamaxel och ventilskaft?
  5. Dagens Blocket! (mc-relaterat)

    2 rader i Beskrivning handlar om fordonet. 8 rader i Beskrivning handlar om företaget. Jag hade önskat det omvända förhållandet.
  6. Förspänning bak

    Jag utgår från fully extended måtten för att slippa få problem med stiction, som f-ckar upp mätningarna. Se'n räknar jag ut hur fordonet rör sig, när det utsätts för acceleration. Hur gör hojåkare med den transversella acceleration, behåller ni markreferensen eller lutar ni referensplanet lika...
  7. Front wheel travel

    Det är trångt som f-n på mellanhojen, så de 11 mm som skiljer mellan mätmetoderna, kan vara skillnaden mellan himmel och helvete.
  8. Förspänning bak

    Mina, fully extended, målvärden är: Rake 23.5, SAA 13.25
  9. Förspänning bak

    Geometrin, för mycket Rake, för lite Swing Arm Angle.
  10. Förspänning bak

    Den hänger redan i taket.🪝 Chassiprogrammet skriver jag själv. Jag har redan gjort ett för Raseribilen (det kommer att gå fortare att skriva det för en tvåhjuling). Hojen är för låg och går för högt i slaget.
  11. Front wheel travel

    Cosinus.:7peta
  12. Förspänning bak

    Jag vet att de flesta använder det språkbruket. Jag tycker att det är ett dåligt sätt att uttrycka sig på, då de enda som förstår vad man pratar om, är de som har samma motorcykelmodell. Sag är en kombination av förspänning och fjäderkonstant. Jag tycker att dessa två parametrar, skall...
  13. MV Agusta 1120 F4RC

    En hoj som ser snabb ut, även när den står still. :hihi
  14. Förspänning bak

    Jag tänker inte använda förspänningen för att maskera den felaktiga geometrin. Den felaktiga geometrin tänker jag bygga om på annat sätt. Hojen är för låg i bak OCH träffar det övre ändläget för ofta. När jag säger förspänning, pratar jag om hur mycket jag har på hjulet, inte hur mycket...
  15. Förspänning bak

    Jag vet hur en hoj med för mycket förspänning känns. Föregående ägare hade ställt in 25 mm och det är alldeles för mycket.
Top