** Ersättning från försäkring **

ErikAD

Ny medlem
Gick med
12 Jun 2010
Ort
Stockholm
Hoj
2006, kawasaki
Det finns många frågor om ersättning från försäkring. Så jag kommer i den här tråden övergripande gå igenom vad som gäller vid personskador och ersättning från försäkring. Jag har arbetat som skadeombud i 5 år.
Notera att allt som skrivs här i tråden är hur det generellt sett fungerar.

Kan jag få ersättning?
Det finns några grundläggande krav för att du ska få ersättning från en försäkring. Här är dom kraven(med skada innefattas bland annat sjukdom, olycksfall, överfall, egendomskada och fordonskada):
1. Du själv eller något du äger har råkat ut för en skada.
2. Det finns en betald försäkring vid skadetillfället som täcker skadan i fråga.
3. Du kan bevisa att skadan har inträffat. Till exempel med bilder, sjuk- eller polisjournaler.

Detta är dom grundläggande kraven för att du ska få ersättning från en försäkring, sen finns det andra krav som jag kommer att ta upp längre ner.


Allmän information

Försäkringsbelopp
Din försäkring har ett försäkringsbelopp. Nästan alla försäkringar har antingen ett fast försäkringsbelopp på till exempel 800 000 kronor eller X antal prisbasbelopp(pbb). Det är regeringen som bestämmer nivån på prisbasbeloppet varje år, och för år 2010 är prisbasbeloppsnivån 42 400. Har du en försäkring med 30 prisbasbelopp blir ditt försäkringsbelopp för år 2010 1 272 000 kronor(30x42400). Desto högre ditt försäkringsbelopp är, desto högre premie betalar du och desto mer får du i ersättning vid dom flesta typer av personskador.


Barnförsäkring
Trots namnet så gäller barnförsäkringen vanligtvis tills man är 25 eller 30 år gammal. Alla barnförsäkringar innehåller skydd för olycksfall, många innehåller också skydd för sjukdomar. Har du råkat ut för ett olycksfall eller lider av en sjukdom är chansen stor att din barnförsäkring kan ge dig ersättning. Barnförsäkringen ger ett fantastiskt bra skydd och är något som många föräldrar har tecknat för en när man var nyfödd, antingen privat eller till exempel via arbetet.


Grupp- och avtalsförsäkringar
Många gånger så är du skyddad av ett flertal försäkringar utöver dom du har privat. Detta kan till exempel vara via ett fackförbund, via arbetet, skolan eller via din idrottsförening. Skyddet som dom här försäkringarna ger är oftast sämre än dom du har tecknar privat. Du kan också förvänta dig en lägre ersättning vid dom flesta typer av personskador från dessa försäkringar.


Ersättningar
Ersättning från försäkring är till för att få dig i samma ekonomiska situation som du var i innan skadan inträffade. Dom flesta former av ersättning från försäkring är skattefria.

Vanprydnad (Till exempel ärr)
Många försäkringar ger dig ersättning för ”vanprydnad” och inte bara för vanprydande ärr. En vanprydnad kan till exempel vara att du fått amputera bort ett finger eller en missbildning i huden. En vanprydnad är alltså en utseendemässig skada.

När det kommer till vanprydnader så måste vanprydnaden uppkommit från en olycka om du ska få ersättning från din olycksfallsförsäkring. Du kan också få ersättning för ärr orsakade av en sjukdom(till exempel ärr pga. en operation), men då krävs det att du har en försäkring som täcker den sjukdomen du lider av. Dom flesta försäkringsbolag kräver att du har uppsökt läkarvård för din vanprydnad vilket inkluderar ärr. Gemensamt för alla försäkringsbolag är att du måste vänta 1-2 år efter vanprydnadens uppkomst innan du kan få ersättning. Men du skall ändå anmäla skadan till dina försäkringsbolag så fort du råkar ut för skadan!

När 1-2 år passerat så är det dags att bedömma hur mycket ersättning du har rätt till. Du ska då ta 2-3 bilder på din vanprydnad och skicka in till försäkringsbolagen. Bilderna ska vara tagna från konversationsavstånd och från olika vinklar i bra ljus.

Hur bestäms min ersättning?
Din ersättning bestäms enligt tabellen som försäkringsbolaget följer. Tabellen tar hänsyn till bland annat ålder, försäkringsbelopp, ärrets placering och ärrets omfattning.


Sveda och värk
Storleken på din ersättning för sveda och värk bestäms också enligt försäkringsbolagets tabeller. Sveda och värk kan utbetalas för fysiskt och psykiskt lidande under den akuta sjukdomstiden efter skadan. Detta innefattar också lidande på grund av vård och behandlingar. Ersättningen bestäms bland annat på typ av skada, vårdform och smärtgrad vid behandling.


Medicinsk invaliditet
Med medicinsk invaliditet menas ett tillstånd med bestående nedsättning av kroppsfunktionen. Din nedsatta kroppsfunktion måste vara stationär, dvs. inga temporära sjukdomar klassas som medicinsk invaliditet. Medicinsk invaliditet kan vara orsakat av till exempel ett olycksfall, överfall eller en sjukdom. Du måste ha uppsökt läkarvård för din skada för att bli klassad som medicinskt invalid. Försäkringsbolagen vill oftast att man väntar i minst 1 år efter diagnos, skadetillfället eller senaste operation/rehabiliteringstillfälle innan man fastställer en definitiv invaliditetsgrad.

Medicinsk invaliditet betyder inte att det måste vara en konstaterad sjukdom, det kan till exempel vara att du konstant har värk eller andra besvär utan en klar diagnos. Värt att nämna är att man kan få ersättning för medicinsk invaliditet för både fysiska och psykiska sjukdomar.

Hur bestäms min invaliditetsgrad?
Det görs alltid en individuell bedömning av din invaliditetsgrad av försäkringsbolaget. Det är nästan alltid försäkringsbolagens medicinska rådgivare som bedömmer din invaliditetsgrad. Bedömningen görs baserat på informationen du givit försäkringsbolaget, dina sjukjournaler och ibland ett invaliditetsintyg. Notera att detta är deras bedömning och den är inte alltid korrekt. Tabellen som länkas till nedanför används av dom flesta försäkringsbolagen som riktlinjer för att bestämma medcinska invaliditetsgraden.

Viktigt! Prata med din läkare och se till att han/hon utförligt skriver i dina journaler exakt dom besvär du har! Annars riskerar du att bli nekad ersättning eller få för lite.

Här är tabellverket som dom flesta försäkringsbolagen följer:
http://www.ersättning.nu/tabell/ (Det finns ett nytt tabellverk från 2004, men tabellverket som länkas till ovan är vanligast)

Hur bestäms min ersättning?
Bedöms din invaliditetsgrad till 10% så får du 10% av försäkringsbeloppet om det inte finns något undantag i dina försäkringsvillkor. Har du ett försäkringsbelopp på 800 000 kronor, så skulle du i detta fallet få 80 000 kronor i ersättning(skattefritt), oftast utbetalt som ett engångsbelopp.


Kostnader
Många försäkringar ger dig ersättning för faktiska kostnader på grund av din skada. Detta kan till exempel vara sjukvårdskostnader, medicinkostnader, rehabiliteringskostnader, förstörd egendom i form av kläder och utrustning. Man bör alltid spara kvitton då försäkringsbolagen vill att du bevisar dina kostnader. Vid mindre summor så behöver du ibland inte bevisa kostnaderna alls och ibland så går det bra med ett kontoutdrag.

När det kommer till ersättning för förstörd egendom så betalar oftast försäkringsbolagen ut aktuellt marknadspris. Detta innebär att du i många fall inte får ut lika mycket i ersättning som du själv betalat på grund av värdeminskning. Inga försäkringar tar hänsyn till affektionsvärde.


Inkomstförlust
Vid skada så kan du få ersättning för förlorad arbetsinkomst om du har rätt försäkring, till exempel en sjukförsäkring om du på grund av skadan inte kan arbeta. Kolla upp vilka försäkringar du täcks av, både privata, grupp och avtalsförsäkringar. Har någon annan orsakat dig skada så att du förlorat arbetsinkomst bör du kolla igenom skadeståndslagen, länk finns längst ned.


Trafikskada
Enligt svensk lag så är det obligatoriskt med trafikförsäkring. I trafikförsäkringen ingår det en ansvarsförsäkring som kan betala skadeståndskostnader som riktas mot dig om du orsakat någon annan skada. Enligt skadeståndslagen så är personen som orsakar en annan person skada skyldig att betala skadestånd.

Om du har orsakat en annan person skada i trafiken och skadan anmäls så kommer ditt försäkringsbolag att driva en utredning om den du skadat har rätt till skadestånd. Det kan bli på tal om skadestånd för lyte och men(t.ex. ärr, medicinsk invaliditet), kostnader, sveda och värk, egendomskador med mera. Bedöms du skadeståndsskyldig och ansvarsmomentet gäller så står ditt försäkringsbolag för skadeståndskostnaderna.

Om du själv blir skadad i trafiken så har du samma rättigheter till ersättning som beskrivet ovan. Skadan ska då anmälas till försäkringsbolaget som tillhandahåller trafikförsäkringen till den person som orsakade skadan. Ombudskostnader kan också ersättas.
Vid trafikskador så är det trafikskadenämndens egna tabeller som gäller och inte försäkringsbolagens. Deras tabeller finner du här: http://www.trafikskadenamnden.se/Ersattningstabeller/


Preskriptionstiden
Preskriptionstiden kan vara svår att tolka. Nya försäkringsavtalslagen säger följande:

Preskription av rätt till försäkringsersättning
4 § Den som vill göra anspråk på försäkringsersättning måste väcka talan mot försäkringsbolaget inom tre år efter att ha fått kännedom om att anspråket kunde göras gällande och i varje fall inom tio år från det att anspråket tidigast kunde göras gällande. Annars går rätten till ersättning förlorad. Om anspråk har framställts till försäkringsbolaget inom denna tid, är fristen enligt första meningen alltid minst sex månader från det att bolaget har förklarat att det har tagit slutlig ställning till anspråket.

För att förenkla detta kan man säga: Du bör alltid anmäla en skada inom 3 år från skade- eller diagnostillfället. Men under vissa omständigheter så har du 10 år på dig. Det är inte ovanligt att försäkringsbolagen tolkar denna lag på sitt egna sätt. Godta aldrig misstolkningar!


Vanliga frågor

Kan jag få ersättning från flera försäkringar för samma skada?
Det beror på skadan. Du kan bara få ersättning för faktiska kostnader från 1 försäkring. Men enligt svensk lag så svarar varje försäkring för sig själv oavsett om det är samma skada. Det betyder att du kan få ersättning från flera försäkringar för till exempel sveda och värk, medicinsk invaliditet och vanprydnad(ärr).

Hur lång tid tar det innan jag får ett beslut om ersättning?
Det beror på omfattningen av din skada. Rör det sig om kvarstående besvär som medicinsk invaliditet så kan du räkna med att det tar mellan 2-5 månader. Andra typer av skador regleras oftast på 1-2 månader. När ett beslut tagits så kommer försäkringsbolaget utbetala din ersättning snarast om inget annat bestämts.

Jag är missnöjd med försäkringsbolagets beslut. Vad gör jag?
1. Kontakta din handläggare på försäkringsbolaget och motivera varför du är missnöjd med beslutet. Försök reda ut eventuella missförstånd.
2. Är du fortfarande missnöjd så vänd dig till försäkringsbolagets kundombudsman. Dom kan göra en ny prövning som ska vara helt neutral.
3. Är du inte nöjd med kundombudsmannens beslut så kan du vända dig till allmänna reklamationsnämnden och få ärendet prövat.
4. Du kan också vända dig till allmän domstol. Detta kan bli aktuellt vid mycket allvarliga skador.


Behöver du hjälp?
Rådgivning och hjälp med att söka ersättning:
www.folketsombud.se

Lider du av en mycket allvarlig skada så bör du vända dig till en advokat eller jurist som är specialiserade på försäkring. Till exempel:
www.advokatbergh.com
www.advokatwikner.se


Bra länkar
www.forsakringarna.se (bra och lättförstådd information om försäkringar)
https://lagen.nu/2005:104 - Nya försäkringsavtalslagen (lagar som rör dig som försäkringstagare samt försäkringsbolagen)
https://lagen.nu/1975:1410 – Trafikskadelagen
https://lagen.nu/1972:207 – Skadeståndslagen (se bla. Kap. 5)
www.konsumenternasforsakringsbyra.se – Konsumenternas försäkringsbyrå
www.ersättning.nu (information om skador och ersättning)
www.arn.se - Allmänna reklamationsnämnden
www.trafikskadenamnden.se - Trafikskadenämnden
www.hsan.se - Hälso och sjukvårdsnämnden (om du är missnöjd med sjukvården)
www.patientforsakring.se - Patientförsäkringen (ersättning om sjukvården orsakat dig skada)

Avslutning
Se detta som en kort introduktion i personskador och försäkringsersättning. Om så önskas så kan jag skriva mer ingående om skadereglering och ersättning. Jag kan också lägga till mer information om andra typer av skador så som egendom- och fordonskador.

Hoppas detta kan hjälpa många av er som är skadade!
 
Last edited:

wonderwizard

Tjuvjägare
Gick med
29 Oct 2003
Ort
Mörarp
Hoj
R1 2016
jag kan inte göra sticky i denna forumdel, men hoppas att behörig moderator gör det.


mycket bra skrivet, med en hel del bra länkar :tummenupp
 

clubbanana

Jag är inte bäst. Jag är bättre..!
Gick med
11 Aug 2008
Ort
Göteborg
Hoj
brum brum..
fråga gällande Vanprydnad (Till exempel ärr):

Tar bolaget kontakt med mig eller skall jag kontakta bolaget ? Jag har nämligen 3 operationer i bagaget, 2 st som är över 1 år gamla och 1 st som är halvägs till 1 år ? Ärr på samtliga operationer varav 1 som syns jättemycket..
 

ErikAD

Ny medlem
Gick med
12 Jun 2010
Ort
Stockholm
Hoj
2006, kawasaki
fråga gällande Vanprydnad (Till exempel ärr):

Tar bolaget kontakt med mig eller skall jag kontakta bolaget ? Jag har nämligen 3 operationer i bagaget, 2 st som är över 1 år gamla och 1 st som är halvägs till 1 år ? Ärr på samtliga operationer varav 1 som syns jättemycket..

Det är olika. Har du redan anmält skadan så tar vissa försäkringsbolag kontakt med dig 1-2 år efter operation. Men lita inte på det. Kontakta försäkringsbolagen själv istället!
 

clubbanana

Jag är inte bäst. Jag är bättre..!
Gick med
11 Aug 2008
Ort
Göteborg
Hoj
brum brum..
Det är olika. Har du redan anmält skadan så tar vissa försäkringsbolag kontakt med dig 1-2 år efter operation. Men lita inte på det. Kontakta försäkringsbolagen själv istället!

ajjemen, skadan/skadorna är anmälda efter konstens alla regler !

Då blir det till att kontakta bolaget igen för jag har då inte hört något än !

Tack för infon.. Jag var lite osäker och ringde och frågade bolaget men fick aldrig något riktigt svar..
 

Remo

a million miles away
Gick med
28 Jul 2004
Ort
Hellhole
Hoj
GSX-R1000, -03
Det är olika. Har du redan anmält skadan så tar vissa försäkringsbolag kontakt med dig 1-2 år efter operation. Men lita inte på det. Kontakta försäkringsbolagen själv istället!

Kan du förklara hur trafikskadenämnden fungerar samt även hur de är sammansatt, då de (i flertalet fall) "frisk-skriver" många trafikskadade personer, trots att läkare och långa medicinska utredningar påvisar allt annat "friskhet"?

Vad har de dessutom för medicinsk kompetens?

Stämmer det att vissa i trafikskadenämnden (som ska värna om individen) egentligen jobbar åt försäkringsbolagen?
 

xibalba

Gudomlig sporthojare
Gick med
13 May 2007
Ort
Norrköping
Hoj
GSX-R 1000 -02, GSX-R 750 -98(såld), Duke II -02(såld), GSX 400 E -82
Antar att fb inte vill betala för vanprydande ärr om det uppstått i samband med alkohol?

Brottades med sumodräkt och skallade gatsten :D
 

Harmon Rabb

Gudomlig sporthojare
Gick med
1 May 2004
Ort
Helsingborg
Hoj
Ducati
Hoppas det görs en sticky på det här inlägget. Inte hunnit läsa igenom allt, men tycker att det är ett mycket bra initiativ från trådskaparens sida!
 

ErikAD

Ny medlem
Gick med
12 Jun 2010
Ort
Stockholm
Hoj
2006, kawasaki
Kan du förklara hur trafikskadenämnden fungerar samt även hur de är sammansatt, då de (i flertalet fall) "frisk-skriver" många trafikskadade personer, trots att läkare och långa medicinska utredningar påvisar allt annat "friskhet"?

Vad har de dessutom för medicinsk kompetens?

Stämmer det att vissa i trafikskadenämnden (som ska värna om individen) egentligen jobbar åt försäkringsbolagen?

Mycket bra frågor!

Du får svar på den första samt tredje frågan här:
http://www.trafikskadenamnden.se/Om-TSN/Om-tsn/

Efter att du läst det så tror jag tyvärr att ditt förtroende för dom inte blir bättre.

Angående deras medicinska kompetens. Det har varit ett problem i årtioenden att Trafikskadenämnden oftast använder samma medicinska rådgivare som försäkringsbolaget. Detta kan man verkligen ifrågasätta.
 

ErikAD

Ny medlem
Gick med
12 Jun 2010
Ort
Stockholm
Hoj
2006, kawasaki
Antar att fb inte vill betala för vanprydande ärr om det uppstått i samband med alkohol?

Brottades med sumodräkt och skallade gatsten :D

Om det är alkohol involverat så kan försäkringsbolagen minska ersättningen eller ibland neka dig ersättning. Men du bör ändå anmäla skadan!
 

Puszta Boy

Ny medlem
Gick med
28 May 2004
Ort
GÖTEBORG
Hoj
ZX10R, GSX-R1000 K5, DUCATI ST4s
Gäller min vanliga EU försäkringskort (European Health Insurance Card) vid bankörning i Portugal (eller andra EU länders banor) ?

Eller måste man täckna extrem sport försäkring för att slippa tusantals euro sjukhus räkning
 

Bushido

Skånsk Säckpipsninja
Gick med
9 Sep 2006
Ort
Sydöst
Hoj
HD Ultra Limited - 19, HD Heritage Softail -03, Yamaha R1 -99, Yamaha RD350YPVS -83, Yamaha DT125LC -85, Kawasaki KV75 -78, Yamaha YSR80 -86
Jag väcker samt lånar tråden lite...

Har en del ganska tydliga bestående men från en misshandel jag var med om för ett par år sen (fick axeln bruten ur led, har dagligt ont, nedsatt rörlighet, nedsatt styrka i själva leden vilket gör att jag lätt får ont om jag försöker belasta den och så vidare), och nu har ärendet gällande invaliditetsersättning varit igång hos mina bolag ett bra tag.
Har nu fått beslutet från ett av mina bolag, och även om de medger att jag har rätt till ersättning så tycker jag att budet är väl lågt... Hade hoppats på/väntat mig ungefär minst det dubbla (baserat på jämförelser med andras skador och utbetalade belopp)... Frågan är nu, kan jag göra något? Har hört att man kan överklaga beslutet, men när jag pratade med någon i växeln på försäkringsbolaget (förvisso det andra av mina två, det som ännu inte beslutat. Hemförsäkring om det spelar någon roll, bolaget som redan har beslutat hade jag en separat olycksfallsförsäkring i) så mumlade han något om att "njaä, det är nog bara i trafikskadeärenden man kan överklaga". Stämmer det? Kan jag inte påverka budet alls? Om jag kan, hur gör man? Vad har man att vinna eller förlora? Har kommit på ett par extra saker (som jag inte kom på att ta upp på invaliditetsundersökningen) som skulle kunna göra skäl för ökad ersättning, kan man lägga fram dem till bolagen på något vis?

Tacksam för svar!
 

Hultqvist

Ny medlem
Gick med
29 Mar 2009
Ort
Örebro
Hoj
Ingen just nu
mitt högra nyckelben sticker ut lite konstigt efter en hojkrasch för 2 år sedan, kan det kallas en "Vanprydnad"?
 

ErikAD

Ny medlem
Gick med
12 Jun 2010
Ort
Stockholm
Hoj
2006, kawasaki
mitt högra nyckelben sticker ut lite konstigt efter en hojkrasch för 2 år sedan, kan det kallas en "Vanprydnad"?

Vet inte varför Boris ger dig ett felaktigt svar. Men ja, det kan klassas som en vanprydnad. Alla försäkringar ser olika ut och försäkringsbolagen följer olika tabeller vid vanprydnader. Det kan vara så att vanprydnaden erkänns men att den inte anses vara tillräckligt vanprydande för att ge dig ersättning.

En vanprydnad kan i princip vara vad som helst som gör att kroppen inte ser ut som den ska. Det måste inte vara ett ärr.

Jag väcker samt lånar tråden lite...

Har en del ganska tydliga bestående men från en misshandel jag var med om för ett par år sen (fick axeln bruten ur led, har dagligt ont, nedsatt rörlighet, nedsatt styrka i själva leden vilket gör att jag lätt får ont om jag försöker belasta den och så vidare), och nu har ärendet gällande invaliditetsersättning varit igång hos mina bolag ett bra tag.
Har nu fått beslutet från ett av mina bolag, och även om de medger att jag har rätt till ersättning så tycker jag att budet är väl lågt... Hade hoppats på/väntat mig ungefär minst det dubbla (baserat på jämförelser med andras skador och utbetalade belopp)... Frågan är nu, kan jag göra något? Har hört att man kan överklaga beslutet, men när jag pratade med någon i växeln på försäkringsbolaget (förvisso det andra av mina två, det som ännu inte beslutat. Hemförsäkring om det spelar någon roll, bolaget som redan har beslutat hade jag en separat olycksfallsförsäkring i) så mumlade han något om att "njaä, det är nog bara i trafikskadeärenden man kan överklaga". Stämmer det? Kan jag inte påverka budet alls? Om jag kan, hur gör man? Vad har man att vinna eller förlora? Har kommit på ett par extra saker (som jag inte kom på att ta upp på invaliditetsundersökningen) som skulle kunna göra skäl för ökad ersättning, kan man lägga fram dem till bolagen på något vis?

Tacksam för svar!

Det relevanta är vad din invaliditetsgrad blev bedömd till och inte hur många kronor du fick. Läs igenom medicinsk invaliditet i tråden.

Du kan överklaga beslut. Du bör göra detta snarast möjligt. Information om detta finns också i tråden.
 
Last edited:

Bushido

Skånsk Säckpipsninja
Gick med
9 Sep 2006
Ort
Sydöst
Hoj
HD Ultra Limited - 19, HD Heritage Softail -03, Yamaha R1 -99, Yamaha RD350YPVS -83, Yamaha DT125LC -85, Kawasaki KV75 -78, Yamaha YSR80 -86
Det relevanta är vad din invaliditetsgrad blev bedömd till och inte hur många kronor du fick. Läs igenom medicinsk invaliditet i tråden.

Du kan överklaga beslut. Du bör göra detta snarast möjligt. Information om detta finns också i tråden.

Jag vet, vad jag menade var att jag tyckte att deras bedömning var för låg och att mina men borde utgöra en högre procent av medicinsk invaliditet. Och sen så undrade jag som sagt över det här med överklagan i ärenden som rör annat än trafikskadeersättning. Men då vet jag, tack:)
 

R2

På två hjul sen -89
Gick med
6 Mar 2003
Ort
skvde
Hoj
ett bygge, + en 954 + YZF750R -95 som R7 stylats men också skrotats + Aprilia RS250, + RGV 250 + två RD350 + en kinamoto med egendesignade kåpor, en Stomp MiniGP och en Anaconda mingp-motard och en egenbyggd GP70racer.
Ett år idag sedan jag sabbade vissa delar av kroppen och nu börjar det riktigt pissiga jobbet, strida med bolagen.

Folketsombud eller en jurist, har nån erfarenhet av det och är det värt kostnaden?

Får man verkligen ersättning för sveda och värk från flera bolag?
Jag har fått flera olika svar på hur långt sveda och värk sträcker sig från skadetillfället,
Nån månad, så länge man är sjukskriven och fram till invaliditeten är fastställd, vad fanken gäller eg?
Om bolaget begär att senarelägga invaliditetsbedömningen och man har smärtor dagligen, borde inte sveda och värk då förlängas?

Finns det nått sett att bedömma/kontrollera vart i skalan ett ärr bör hamna?
 
Nyheter
Honda ICE Concept med eldriven kompressor

2025 Honda ICE Concept bike...

BMW Concept F 450 GS

BMW Motorrad har visat upp ...

EICMA 2024: Yamaha

Yamaha gasar på friskt infö...

Honda NT1100 med semi-aktiv fjädring

Honda har uppdaterat NT1100...

Yamaha Tracer 9 uppdateras

Sporttouring-modellerna TRA...

EICMA 2024: Ducati

Som väntat släppte de itali...

Royal Enfield lanserar nytt varumärke för eldrivna motorcyklar

Royal Enfield har tagit ste...

Honda ICE Concept

2025 Honda ICE Concept bike...

EICMA 2024

Nu lämnar vi Milano-mässan ...

EICMA 2024: KTM

Vi får dra oss tillbaka til...

Top