KGK
1200
Haha, vad är detta

Intensiv nätdebatt om köttklistret
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/intensiv-natdebatt-om-kottklistret_4237371.svd
Köttklistret som EU-kommissionen sagt ja till är förstås bara till för att lura oss konsumenter. Tanken är att vi ska betala dyrt för hoplimmade slamsor som annars hade malts ned och sålts för ett mycket lägre pris som korv och köttfärs.
Det är omöjligt att se skarven i fläskfilén med blotta ögat. Enzymet trombin som utvinns ur blodet från grisar och kor bidrar till att läka skador i levande muskler. När det nu används i det nya köttlimmet skapas tvärgående bindningar mellan muskelfibrerna. Det är som om de överblivna köttbitarna växer ihop utan synlig skarv.
Tekniken som EU-kommissionens ständiga kommitté för livsmedelskedjan och djurhälsa nu gett klartecken till gör att industrimaten kan ta ett nytt språng längs sin säregna utvecklingskurva.
Vanlig skinka består sedan länge av köttbitar som pressats samman och försetts med en konstgjord och påklistrad fettrand. Med det nya klistret kan även rent kött från fläsk, nöt och fågel dölja ett lappverk. Inom ett år kan det finnas i butikerna.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/konsumenterna-luras_4237263.svd



Intensiv nätdebatt om köttklistret
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/intensiv-natdebatt-om-kottklistret_4237371.svd
Köttklistret som EU-kommissionen sagt ja till är förstås bara till för att lura oss konsumenter. Tanken är att vi ska betala dyrt för hoplimmade slamsor som annars hade malts ned och sålts för ett mycket lägre pris som korv och köttfärs.
Det är omöjligt att se skarven i fläskfilén med blotta ögat. Enzymet trombin som utvinns ur blodet från grisar och kor bidrar till att läka skador i levande muskler. När det nu används i det nya köttlimmet skapas tvärgående bindningar mellan muskelfibrerna. Det är som om de överblivna köttbitarna växer ihop utan synlig skarv.
Tekniken som EU-kommissionens ständiga kommitté för livsmedelskedjan och djurhälsa nu gett klartecken till gör att industrimaten kan ta ett nytt språng längs sin säregna utvecklingskurva.
Vanlig skinka består sedan länge av köttbitar som pressats samman och försetts med en konstgjord och påklistrad fettrand. Med det nya klistret kan även rent kött från fläsk, nöt och fågel dölja ett lappverk. Inom ett år kan det finnas i butikerna.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/konsumenterna-luras_4237263.svd