Oj, jag är en såndär lirare som aldrig har några recept, men jag gör gärna en god Chili på känsla, (smakar av ett par ggr)! Ska faktiskt bjuda grabbarna på det i helgen över ett par bira!
Men det jag tycker den ska vara gjord på är:
# Bra nötkött, (fint marmorerat), gärna mörat
# Lök (silver eller gullök)
# Vitlöksklyftor. Fint hackade (pressa om du e lat)
# Bönor, Jag brukar mixa svarta, kidney och vanliga vitabönor
# En bit mörk chokladkaka, Jepp! Det ska det vara i!
# Torkad mald Chipotle, eller Chipotle i Adobo sås (ger rökig smak)
# Lite vanlig finhackad chili, gärna en bit finhackad piripiri (färsk)
# Finhackad paprika och morot kan vara gott i (bör koka med så det blir mjukt när det ska vara i en chili)
# Majs (vanlig burkmajs kör jag på för jag är lat, ha i i slutet så det blir varmt)
# Färska hackade tomater eller krossade tomater på burk (koka med länge)
# Flytande eller tärning med buljong
# En gnutta liquid smoke (om du gillar en äkta rökig chili och tycker chipotle ge för lite)
# En skvätt vitt vin, vatten efter behov
# Lite tomatpure för att få lite tydligare tomatsmak
# Gnutta olja, salt, peppar, ett stänk soja
Själv brukar jag låta köttet koka i buljong med paprika och morot en bra stund under lock. Det eftersom jag tycker köttet i en riktig chili ska tråda sej och vara riktigt mört. Servera med Öl, bröd, kanske ris, tortilla chips eller vad du nu vill!
Ja, det var mitt tips! Ja, det är fanimej kåppyrajt på den!