Bakfylla, bara en del som blir drabbade av detta?

newstead skrev:
Om du med "andra spritsorter" menar svensk vodka så: ja, annars så: nej.
Cognac t.ex. tillverkas på liknande sätt som whisky. Grappa, Marc, Calvados, Tequila m.fl. är andra spritsorter som förmodligen innehåller en mängd av finkelolja som är likvärdig med nivån i Whisky.
Det var olyckligt, ja rent felaktigt, att nämna kolning i det här sammanhanget. Det gick lite snabbt där.

Men så vitt jag har försått så opponerar du dig inte mot att man lämnar kvar viss finkel (främst aftershoten, speciellt i skotska whiskyer) i whiskey (som sedan förändras med lagring osv). Bra så långt.
Men jag tycker att det låter väldigt konstigt att man skulle lämna kvar heads och tails i tex. congac och tequila. Vad jag vet så är man rätt noga med att slippa dessa för att inte ta död på aromerna.
http://medlem.spray.se/svalbardifast/downloads/kents_spritskola_v1_0-20030118.pdf
Verkar bekräfta det jag fått lära mig.
 
Last edited:
Baksmälla.... Huuua jag blir bakis MINST 2-3 dagar efter en måttlig fest minnesluckor javisst även ångest modell grav infinner sig.. :huvet finns en anledning till att man inte festar så mycke längre...
 
Nyheter
Nya Indian Pursuit Elite

Screenshot Indian Motorc...

Icons of British Originality

Åtta team från åtta länder ...

BMW presenterar R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Europeisk kampanj för säkrare motorcykelkörning

Den europeiska branschorgan...

BMW R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Sveriges vägar i allt bättre skick

Foto: Liza Simonsson Utv...

H-D Euro Festival i Port Grimaud 8-11 maj

Nu börjar det närma sig för...

Norrtälje Custom Bike Show

Förra året firade Twin Club...

Harley-Davidson Euro Festival närmar sig 

8–11 maj smäller det – tiot...

Sveriges vägar blir bättre

Foto: Samuel Unéus Utvec...

Back
Top