BMW är på gång igen...

Froven

Fan vad kurvor det är överallt !!
Gick med
3 Sep 2003
Ort
King-älv
Hoj
R6 02
Har du problem att läsa brevet, klicka på denna länk: http://news.bmwinfo.se/Published/2006-02-16-352/



Hej Peter! 2006-02-16
BMW Motorrad testar ny teknologi:
Högpresterande prototyp för utveckling av kördynamiska system.

För att forska på framtida reglersystem har en testmotorcykel skapats av BMW Group forsknings- och teknologicenter. Fordonet är en lättviktskonstruktion med mycket hög effekt och är konstruerat för att testa den dynamiska processen mellan motor och kördynamiksystem under extrema förhållanden.

Chefen för forskning och utveckling på BMW, Professor Burkhard Göschel sade att valet av en motorcykel för att studera grundläggande teknologisk utveckling gjordes för de intressanta utmaningar som kan relateras till den speciella kördynamik en motorcykel har med dess lutande position: "Dynamiken hos en kraftfull motorcykel som verkar vid den fysiska gränsen är i dagsläget bland de mest komplexa fenomenen inom området. För våra ingenjörer är detta en sofistikerad och fascinerande utmaning."
De speciella kraven för en motorcykel vad gäller gränsnivåer för lättviktskonstruktion och aerodynamik skall också undersökas.

Chefen för BMW Motorrad, Dr. Herbert Diess, ser värdefull inspiration för serieutvecklingen och framhåller: "Reglersystem för longitudinell dynamik som en antispinnkontroll kommer att introduceras för kraftfulla motorcyklar i serieproduktion under åren som kommer. Tillsammans med ABS kommer de att bilda ett integrerat koncept för att öka den aktiva säkerheten."

Motorstyrning för högprestandamotorer och hela motorelektroniksystem inklusive hård- och mjukvara kommer att bli nyckelfokus för detta projekt. Genom denna egenutveckling, drar ingenjörerna nytta av expertis från Formel 1 och BMWs teknologiledarskap. Dr. Diess förklarar: "Det nära samarbetet med alla forsknings- och utvecklingsenheterna inom BMW Group är en konkurrensfördel och nyckelfaktor i den strategiska planen för hela motorcykelutvecklingen."

Motorcykeln har ännu bara körts på BMWs egna testbanor. Men inom en snar framtid kommer den även att testas på andra banor. Funktionstest under realistiska förhållanden ger den bästa återkopplingen på samverkan mellan motor, chassi och elektronikkomponenter. Insamlade data ger en omfattande analys av möjligheterna för detta teknologiska forskningsfordon och status på komponentutvecklingen.
 

Bifogat

  • toppbild_l%C3%A4ttvikt.jpg
    toppbild_l%C3%A4ttvikt.jpg
    34 KB · Visningar: 237

Henkka

Med fingrarna djupt i syltburken
Gick med
18 Jan 2004
Ort
u
Hoj
suzuki + ktm
BMW blir bara coolare och coolare för varje år! :banana
 

akerstrom

Ny medlem
Gick med
30 Apr 2005
Ort
Linköping
Hoj
Ingen
Bye bye gubbhoj!

Kul med lite tysk ingenjörskonst bland sporthojarna, kanske blir en BMW som första "stora" hoj för min del snart om de satsar på att serietillverka nåt liknande som den på bilden :)
 

DP

aka Dragster Pilota
Gick med
7 Mar 2003
Ort
Mosta Hill Sweden
Hoj
har 2 hjul
froven in da house:
BMW är på gång igen...


Och gissa vem i samarbete med?????


Jo Aprilia....

Rykten om en MotoGP satsning under BMW/Aprilia flagg hörs ofta nuförtiden, BMW's F1 och Aprilia Racing avdelning snackar. F1 teknologi är inget nytt för Aprilia, deras Cube som dom gjorde ett tappert försök med i MotoGP hade en motor som var 3-cylindrar av Jaguars F1 motor, Aprilia var först med tryckluftsstyrda ventiler i MotoGP (old news i F1) så att använda sig av BMW's F1 teknologi kommer kanske att funka...

Aprilia & BMW skrev för några månader sedan ett sammarbetsavtal som både innehåller produktion & utveckling av gathojar men även racing....

DP says: Ska bl kul att se vart detta landar....
 

maxximus

En stor s(t)ake!
Gick med
25 Sep 2003
Ort
Hemma
Hoj
Dniepr
Det är inga dåliga komponenter som sitter på den hojen.

Öhlins WSB framgaffel, Öhlins bakdämp. Biffig sving, utblås i rumpan ala MotoGP. Brembo (ser det ut som) Monobloc bromsok osv. :tummenupp

Någon som har sett fler bilder eller vet mera???
 
Nyheter
EIB-lån finansierar eldrivna motorcyklar från Stark Future

Europeiska investeringsbank...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Transportstyrelsen har före...

Triumph storsatsar inom Enduro

Motorsportlegenden och fler...

BMW CE 02 x VAGABUND

BMW Motorrad har presentera...

Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Top