Donuts

Status
Ej öppen för fler svar.

EazyD

En superhjälte för dig...
Gick med
11 Jan 2004
Ort
Stockholm
Hoj
I April
Har letat och letat efter recept men hittar inte.
Receptet på hur man gör äkta Amerikanska donuts.

Är det någon som har det eller vet var man kanske kan hitta det?

ThawIce.jpg
 

Swedie

Administrator
Personal
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Stockholm-ish
Hoj
Yamaha R7 -24
Jag åt 3 stycken donuts idag, från ICA affären...

De där amerikanska smackar gott, men endast 1 ... då fler än det o du börjar må illa. Iaf jag! Du blir även tokfet som ALLA poliser är i USA (nej).
 

NSR_Martin

Vill man så kan man.
Gick med
10 Mar 2003
Ort
Jönköping
Hoj
KTM 660 -04
Ska man fråga det på ett sporthojs-forum där de flesta är singlar som äter nudlar varje dag för att har råd med hojen? :va


:) Skojjar bara... tror jag :va


Swedie: Vem tog betalt? :D :tummenupp
 

loop

Ny medlem
Gick med
15 Sep 2003
Ort
Grödinge
Hoj
ZX7R 97:a
EazyD skrev:
Har letat och letat efter recept men hittar inte.
Receptet på hur man gör äkta Amerikanska donuts.

Är det någon som har det eller vet var man kanske kan hitta det?

ThawIce.jpg

Munkar
ca 20 st

Ingredienser
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
1/4 paket (ca 12 g) jäst
1 msk socker
1 kryddmått salt
2 äggulor
ca 5 dl vetemjöl
olja till fritering
strösocker





Gör så här

1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt den bli fingervarm (37 °). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Blanda i socker, salt, äggulor och mjöl. Rör samman degen väl. Täck över och låt jäsa ca 1 timme.

2. Kavla ut degen med lätta tag på mjölat bakbord så den blir ca 1 cm tjock. Ta ut ca 20 rundlar (ca 6 cm i diameter) med mått. Täck över och låt dem jäsa ca 30 min.

3. Värm fettet till 180°. Lägg ner några munkar i taget. Fritera dem vackert guldbruna, ca 1 min på varje sida. Låt munkarna rinna av på hushållspapper. Vänd dem i socker. Servera varma eller kalla.

Så här gör man syltmunkar:
Kavla ut degen. För att få lagom utrymme för varje syltmunk: Markera lätt 10 rundlar på halva degen. Lägg en klick fast sylt, t ex av aprikos, mitt på ringarna. Vik över den andra deghalvan. Ta ut rundlar där upphöjningarna med sylt syns. Tryck till kanterna och fritera.
 

EazyD

En superhjälte för dig...
Gick med
11 Jan 2004
Ort
Stockholm
Hoj
I April
loop skrev:
Munkar
ca 20 st

Ingredienser
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
1/4 paket (ca 12 g) jäst
1 msk socker
1 kryddmått salt
2 äggulor
ca 5 dl vetemjöl
olja till fritering
strösocker




Gör så här

1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt den bli fingervarm (37 °). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Blanda i socker, salt, äggulor och mjöl. Rör samman degen väl. Täck över och låt jäsa ca 1 timme.

2. Kavla ut degen med lätta tag på mjölat bakbord så den blir ca 1 cm tjock. Ta ut ca 20 rundlar (ca 6 cm i diameter) med mått. Täck över och låt dem jäsa ca 30 min.

3. Värm fettet till 180°. Lägg ner några munkar i taget. Fritera dem vackert guldbruna, ca 1 min på varje sida. Låt munkarna rinna av på hushållspapper. Vänd dem i socker. Servera varma eller kalla.

Så här gör man syltmunkar:
Kavla ut degen. För att få lagom utrymme för varje syltmunk: Markera lätt 10 rundlar på halva degen. Lägg en klick fast sylt, t ex av aprikos, mitt på ringarna. Vik över den andra deghalvan. Ta ut rundlar där upphöjningarna med sylt syns. Tryck till kanterna och fritera.


:Bugar :Bugar :Bugar :Bugar Tack!
 
Status
Ej öppen för fler svar.
Nyheter
Snart dags för Adventure Motorcycle Expo

Den 8-9 mars arrangeras Adv...

MV Agusta firar 80 år

I år firar italienska motor...

MV Agusta fyller 80 år

I år firar italienska motor...

Rekordmånga nya personliga regskyltar

Under fjolåret godkände Tra...

PIERER Mobility: Back on Track– KTM AG:s omstruktureringsplan godkänd av fordringsägarna

Pressrelease, Wels, 25 Febr...

Hojmässa i Halmstad den 2-3 mars

De två första dagarna i mar...

Längre bakstänka för R 1300 GS

Det tyskbaserade företaget ...

Längre bakstänka för R 1300 GS

Svingarmslagringen, svingar...

Vi breddar tidningen ytterligare!

Björn Glansk från BigTwin o...

Vi breddar tidningen ytterligare!

Björn Glans från BigTwin oc...

Top