OK!
Ost alltså.
Men jag behöver liiiite mer info... Vilken sort lämpar sig? I min värld borde osten bränna fast i botten eftersom kärlet värms upp av en öppen jävligt varm låga. Hur får man osten i rätt konsistens (läs: ej bränd).
Vi har alltid kört med olja. Ner med två, tre hela vitlöksklyftor i oljan och sedan är det bara att köra på.
Ost skulle jag snarare använda som ett tillbehör. Det är inte lika lämpligt om du har för avsikt att låta köttet tillredas i fonduen vilket man normalt vill göra.
Vi brukar köra en fonduekväll om året i samband med att vi öppnar eller stänger uterummet för säsongen.
Fondue med olja med ett par vitlöksklyftor.
Vi brukar ha minst två sorters kött, ofta typ fläskfilé i tärningar samt något nötkött, typ rostbiff i tärningar.
Sedan brukar vi göra frityrsmet, den köpta som finns i asienhyllan är bra så köp den.
Utöver köttet brukar vi även ha räkor och lökringar samt ostkuber av någon riktigt hård ost, typ gruyere. Ost, räkor och lökringar doppas i frityrsmeten innan de landar i fonduegrytan.
Såser, givetvis behöver man flera olika såser. Aioli är självskriven men lite bea skadar aldrig och sedan någon kryddigare sås med lite chili efter tycke och smak.
brukar servera lite klyftpotatis till. klyftisar håller värmen länge och då fondueätandet tar sin lilla tid är klyftisar bättre än pommes.
Sen behövs en panna rödtjut och du är hemma.
Flera såser, gär