2382798 Marinera tjött!
Coca-colamarinerad karré
Recept för 8 portioner.
1 kg fläskkarré(eller kotlett)
1 msk salt
Marinad:
1 burk coca-cola, 33 cl
1 apelsin, skal och saft
1 tsk rosmarin
1/2 tsk ingefära
1 tsk svartpepparkorn, krossade
2 vitlöksklyftor, delade
1/2 dl rödvinsvinäger
1 tsk salt
Sky: 3 dl sky och buljong
2dl grädde
2 msk vetemjöl
salt och peppar
Blanda marinaden. Lägg köttet i dubbla plaståsar och häll på marinaden. Marinera i 12- 24 tim. Vänd köttet några gånger under tiden. Sätt ugnen på 175°. Salta köttet runt om och stek till innertemperatur 80°. Häll över 3/4 av marinanden. Häll på resterande marinad under stekningen. Ta upp köttet och låt vila i folie 15 minuter. Sila skyn och späd med buljong och grädde. Koka upp och red med mjöl utrört i vatten. Koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Nu kan du laga mat till 40 pers.
Vad sägs om en sporthojsfest?