hjälp mig att komma på en maträtt!

Snowman89

Guest
ska bjuda en "kompis" på mat, kraven är att det ska vara skapligt lättlagat (så att en som inte är med i kocklandslaget kan fixa det), helst inte kött, inte för "fett".

låt recepten strömma in!! :tungan
 

Peder Rosberg

It places the lotion in the basket
Gick med
19 Aug 2004
Ort
Falkenberg
Hoj
En något modifierad Yamaha TRX 850. Ein st Kronreif und Trunkenpolz, Mattighofen 520 EXC/SM. 1/3 Suzuki Gsxr 1000 banhoj
Snowman89 skrev:
2175464 ska bjuda en "kompis" på mat, kraven är att det ska vara skapligt lättlagat (så att en som inte är med i kocklandslaget kan fixa det), helst inte kött, inte för "fett".

låt recepten strömma in!! :tungan

Bortsprungen hare med fantasisås och eventuellt lite lingon i rövhålet :crash
 

Peder Rosberg

It places the lotion in the basket
Gick med
19 Aug 2004
Ort
Falkenberg
Hoj
En något modifierad Yamaha TRX 850. Ein st Kronreif und Trunkenpolz, Mattighofen 520 EXC/SM. 1/3 Suzuki Gsxr 1000 banhoj
Snowman89 skrev:
2175481 jaha det lät ju gott :huvet :tungan :arsele
Jag antar att fiskpinnar i brödrosten inte är att tänka på?
Näe! Äsch! kunde bara inte låta bli.
Sorry!
 

Snowman89

Guest
Peder Rosberg skrev:
2175494 Jag antar att fiskpinnar i brödrosten inte är att tänka på?
Näe! Äsch! kunde bara inte låta bli.
Sorry!
det kan ju gå, fast lite finare mat är ju att föredra :död
 

Peder Rosberg

It places the lotion in the basket
Gick med
19 Aug 2004
Ort
Falkenberg
Hoj
En något modifierad Yamaha TRX 850. Ein st Kronreif und Trunkenpolz, Mattighofen 520 EXC/SM. 1/3 Suzuki Gsxr 1000 banhoj
Snowman89 skrev:
2175497 det kan ju gå, fast lite finare mat är ju att föredra :död

Om det ska vara utan kött, så kan du väl svänga ihop en potatisgratäng.
Det tycker jag är gött, billigt och man blir mätt :tummenupp
 

Jonathan

Guest
Korv och makaroner som du kokar i samma kastull.
Till detta serveras en iskall Falcon 2,8.

Sen är kvällen gjord :tummenupp
 

Oddjob

Bannad
Gick med
5 Mar 2005
Ort
Löddeköpinge
Hoj
2010, Skakig 1000RR
kycklingfilé i stekpanna + kryddor, häll i matgrädde så det blir sås.

+ kokt ris.

lite sallad ovanpå.


fettsnålt (bortsett från grädden :tungan)och gott.
 

Anders

Tidigare Dee_cati
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Arboga
Hoj
Säsongsavslutning
2 kycklingfileér
1 burk cantadou (stavning?) örter
En halv hönsbuljong-tärning
800g potatis eller vad du tror går åt (inte fast)
färsk timjan (köp en "kruka")
1 rödlök
isbergssallad
gurka
tomat (gärna körsbärstomat som du bara snittar på hälften)
italiensk dressing (påse är enkelt)


Borsta potatisen (skalet ska vara kvar), gör sedan klyftor av dem. Lägg dem på en ugnsplåt, häll olja över dem och sedan pepprar du dem och strör timjan även här. Även lite rosmarin (torkad!) är gott. In i ugnen ÖVER kycklingen.

Lägg ett snitt nästan helt igenom filén från sidan när den ligger platt. Här ska du fylla 1/3 av osten i varje filé, görs enkelt med en sked som du värmer under vatten. När detta är gjort så saltar du och strör färsk timjan över filén. Därpå lägger du den på en bit folie (var filé för sig) och stänger in den men inte för hårt, in med i ugnen på 200grader i ca 20 minuter eller tills den är klar. Tar det för lång tid kan du öppna folien de sista minuterna och ställa över potatisen och slå på "grill-värme".

Nu tar du den tredjedel du har kvar av färskosten, slänger ner det i en kastrull som du sedan innan har haft i ca 1dl vatten och en halv hönsbuljong. Rör om och låt koka upp, tillsätt maizena-redning om du vill ha lite tjockare. Timjan funkar även här i men behövs oftast inte.

Gör en sallad av grönsakerna, häll över dressingen. Du kan även ta lite olja, vinäger, salt, peppar och lite salladskrydda så har du en god dressing att ha på.

Ta ut kycklingen ur folien och kolla så den är genomstekt. Lägg upp snyggt på en tallrik och häll såsen endast över potatisklyftorna.


Det är skitgott och enkelt som fan att laga, jag brukar göra det en vanlig vardagkväll utan större ståhej i köket.
 

M.G.F

I'm with stupid
Gick med
11 Jul 2003
Ort
Malmö
Hoj
CBR 1000 RR HRC Trico '09
Ugnstuvade champinjoner i tomatbuljong och dillsmör...

Eller vadå ville du ha tips på något och laga? Trodde vi skulle komma på en maträtt som ingen annan kommit på... :confused:
 

Zita

Ny medlem
Gick med
16 Jan 2005
Ort
Västerås
Hoj
cbr 600f -97
Gör en pastasallad. Jättelätt, går knappt att misslyckas med o lätt att ta med sig o äta ute :)

Koka pastan, (fjärilar eller penne brukar bli bra) skölj i kallt vatten.

Här är lite exempel på vad som går att blanda i...

Tomater
Paprika
Soltorkade tomater(underbart gott, nästan ett måste i en pastasallad)
Kronärtskocksbottnar på burk (eller hjärtan)
Rödlök
Broccoli (mindre buketter, lätt kokta)

Skär i mindre bitar o blanda med pastan...

Ringla över lite fin olivolja och ställ in i kylen i väntan på gästen... :tummenupp
 

David Lundin

Hade Jehu levat idag hade han kört hoj!
Gick med
9 Jan 2006
Ort
Skene
Hoj
VFR 750 -95
Gör en wok! Wokpanna om du har, annars funkar en vanlig stekpanan.

Stek wokgrönsaker (finns på påse i frysdisken), koka nudlar (ta riktiga, inte "studentpåsar"). Blanda grönsakerna och nudlarna i stekpannan. Tillsätt någon god "woksås". Prova dig fram till lagom smak. Finns i vilken ica som helst (leta i asiathyllan, brukar finnas ett gäng olika sorter). Gillar du stark mat, tillsätt lite sambal oelek (tror att det stavas så). I den icke köttfria varianten steker du kött/räkor/korv och blandar i. En liten svätt kokosmjölk rundar av det hela (kan uteslutas för fettsnålt alt.) Låt det hela koka ihop.

Vill du flächa köper du ett paket vårrullar till förrätt (finns frysta och behöver bara stekas).
Till efterrätt serverar du en god vanlijglass som du toppar med en god likör eller varm sylt.

Hoppas att du får en trevlig middag!!
 

Mcbrud

Guest
om du inte vill ha något kött och inte något för fett så kan du göra en pasta med olika svampsorter, stekta i lite färsk chili, citroncest, vitt vin,vitlök och olivolja. En kanongo rätt som vi gör ofta på jobbet efter alla gäster gått...

ta lite olika svampsorter, färsk chili, vitlök, ev. lite sticklök och stek i pannan i olivolja tills de fått lite färg. Häll på lite citroncest och vitt vin, smaka av med salt och peppar. koka pastan och häll av den, spara lite av pastavattnet (det binder gott) och häll ner allt i svampblandningen i pannan, värm på lite och servera. Skitgott, gärna med lite bröd till...
 
Nyheter
ExploreBike: Nordkap och Trans Euro Trail

En dröm sedan många år har ...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Foto: LEON Transportstyr...

Aprilia RSV4 X ex3ma

Aprilia har presenterat RSV...

EIB-lån finansierar eldrivna motorcyklar från Stark Future

Europeiska investeringsbank...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Transportstyrelsen har före...

Triumph storsatsar inom Enduro

Motorsportlegenden och fler...

BMW CE 02 x VAGABUND

BMW Motorrad har presentera...

Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Top