Kan man frysa ost?

N.Blomqvist

Gudomlig sporthojare
Gick med
23 Feb 2006
Ort
Härnösand
Hoj
2020 Harley-Davidson Ultra Limited
Kan man det? Seriöst.

Jag köpte på mig ett gäng förpackningar färdigskivad Gouda igår bara för att det var så billigt.
 

korvgubbe

Ny medlem
Gick med
13 May 2003
Ort
Sthlm
Hoj
Versys -08
Kan man det? Seriöst.

Jag köpte på mig ett gäng förpackningar färdigskivad Gouda igår bara för att det var så billigt.


Jag brukar frysa in riven ost så man har i lager om jag ska göra tacos eller nån gratäng eller så. Därmeot vet jag inte hur färdigskivat blir när det tinas men det funkar nog bra om det får tina långsamt i kylskåpet efter att det varit fryst.
 

Oddjob

Bannad
Gick med
5 Mar 2005
Ort
Löddeköpinge
Hoj
2010, Skakig 1000RR
Precis dom korvgubbe säger så tror jag med på en sakta upptining,
prova sätta in två småbitar i frysen i någon dag sen sätt den ena i rumstemperatur och den andra i kylen.

Så ser du säkert vad som är möjligt.
 

Zee

MotoGP URT 3 seed: 5
Gick med
22 Sep 2004
Ort
Skåne
Hoj
ZX6R (såld) Triumph Street Triple R 2010
Frys en stor bit ost, sen värmer/tinar du på 900W i mikron i 3 minuter. Då får du en tinad ost med mjukost i mitten!!!11 :yoparty :D
 

Esquire

Möjligen en smula excentrisk emellanåt.
Gick med
2 Oct 2003
Ort
Öset
Hoj
NV 70 Hobby -54, Bastard Bulldog -03 (inlöst)
Fryst ost brukar bli grynig, hård och smulas lätt sönder. Ungefär som en vällagrad prästost.
 

Wiseguy

Medlem nr.8 sen starten
Gick med
6 Mar 2003
Ort
+46 Rover, wanderer, Nomad, vagabond
Hoj
Honda CBR900RR Fireblade, CBR1100XX Blackbird
Fryst ost brukar bli grynig, hård och smulas lätt sönder. Ungefär som en vällagrad prästost.
Blir inte vissa sorter väldigt svårskivade av nedfrysning?
Det går liksom inte skiva dom hur man en gör. Dom kladdar bara ihop och faller samman i delar.
Brukar ofta vara den sortens ost som är billig i affären. Dom köper in rejäla partier och fryser in dom.
 

Lorden

www.skitsnack-mc.se
Gick med
17 Jul 2005
Ort
Tyresö
Hoj
BMW R 1200R
Nej.

Jag frös in två enkilosbitar Garant präst- och grevéost och de föll i upptinat skick isär i småbitar.

:mad:

Dom har antagligen tinat för fort...

Ost bör tinas låååångsamt för att behålla sin konsistens. Linda in biten i en diskhandduk och låt den tina i kylskåpet.
 

HenRRik

Eurodragster.com
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Karlshamn
Hoj
CBR 945RR POS SilverTejpSpecial -92 Och en XR600R från japan -91
Hur är det med flänsost? Går den också att frysa?
 

Lugn

Big in Japan
Gick med
22 Mar 2003
Ort
på jobbet
Hoj
Ducati SF, Husky SMR, GSXR750
Har funkat med Stureost, eller hushållsost eller vad det heter nuförtiden....
 
Nyheter
Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

MotoGP-Ducati såld på auktion för närmare 5 miljoner

Ducati Desmosedici GP7 är o...

BMW närmar sig MotoGP

Sedan en tid har olika rykt...

2025 års KTM 450 SMR

KTM höjer ribban för 2025 å...

Top