Kräfttråden - smaskens eller sumprunk?!

Hört talas om att socialicera?
ALLT matintag ÄR inte bara för att på kortast tid uppnå en sprängmätt paltkoma-bukfylla.
Kräftor m.tbh äter man inte som mat för att överleva. De är ett lätt kvalls-snacks i rent socialiserings-syfte.
Vill man bli mätt får man vänta på vickning, eller äta av de andra tillbehören.
Ffa kan man gott äta lite INNAN man går på kräftis.
Fjoll.
 
Det är jävligt bra för 2timmar :) låt de ligga i halvdygnet var ska du se att du kommer få en redig skiva.

När jag åkte ut nu på kvällen igen så var det tomme i burarna, bara 10st :( Å andra sidan hade jag inte agnat om dem och endast 12 burar användes nu. Har aldrig fått bra i burarna över dagen, bara kväll och natt som verkar fungera. Märkligt, de jävlarna borde ju inte märka någon skillnad :mad:
Och inte en endaste fiskjävel i mitt 30m långa nät heller, bara 2 kräftor :(
 
så om jag förstått dig rätt så ska man koka de redan kokta kräftorna i den här blandningen för att ge dem en bättre smak? om det funkar så är det ju kanon! har du nåt bra tips på en bra porter att använda?:) ska testa detta så fort jag käkar kräftor!:yoparty
ja det funkar bra och ölsort är inte så noga men som jag skrev så behöver du inte ta den ljusaste ölen i sortimentet,har du ingen halvmörk öl som du vill testa? köp en eller två slå i lite i kräftorna den andra tar du själv under tiden,men som sagt det ska kokas upp i med kräftorna och sen ska det stå svalt kokar du kräftor eller skaldjur för länge så blir de sega. så alltså koka lagen först ordentligt när den är bra så kastar du kräftorna och svalnar av.
du kan inte misslyckas,och tänk vad beröm du kommer få förkräftorna om du har fest:D lycka till.
 
ja det funkar bra och ölsort är inte så noga men som jag skrev så behöver du inte ta den ljusaste ölen i sortimentet,har du ingen halvmörk öl som du vill testa? köp en eller två slå i lite i kräftorna den andra tar du själv under tiden,men som sagt det ska kokas upp i med kräftorna och sen ska det stå svalt kokar du kräftor eller skaldjur för länge så blir de sega. så alltså koka lagen först ordentligt när den är bra så kastar du kräftorna och svalnar av.
du kan inte misslyckas,och tänk vad beröm du kommer få förkräftorna om du har fest:D lycka till.

ok, låter bra:) nja, dricker mest lager...:va är guiness för mörk?
ok, men det låter ju lätt och bra!:tummenupp ska som sagt testa så fort det blir kräftor!:)
tackar:tummenupp
 
Jag kokade ett kok med Porter av något slag, det brukar bli gott. Jag dricker inte öl i vanliga fall (är uppfostrad, dricker bara sprit) men det fungerar att koka kräftor med det. Bara det man kan göra med öl egentligen, det och bjuda nån utan smak på skiten.
 
Jag har ätit kräftor vid två tillfällen i år hittills, först var det Turkiska jumbo och dom var kanon + en annan sort som inte alls var god. Andra tillfället blev det kräftskiva i hyreshuset och då fick vi svenska västerviks kräftor, faktiskt väldigt goda, men lite hårda.

Men nubbarna slank ner dom med :rolleyes:
 
ok, låter bra:) nja, dricker mest lager...:va är guiness för mörk?
ok, men det låter ju lätt och bra!:tummenupp ska som sagt testa så fort det blir kräftor!:)
tackar:tummenupp
tror den är lite mörk men jag vet inte har aldrig testat iof,men det räcker med en halv mörk folköl annars. dumt att kosta på för dyr öl sist tog jag mariestad starköl iof och det blev bra,enligt recept ska det vara porter men om du tar nåt ljusare så är det nog ok,köp en pripps blå annars de är väl halv mörka ja inte light i alla fall,skriv hur det blev sen,ska själv ev fiska kräftor till veckan när jag är ledig ett par dagar.:tummenupp koka på nu så jag får ett utlåtande sen
skriv gärna av lagreceptet för det blir en jäkla skillnad lagen is da shit....

När jag åkte ut nu på kvällen igen så var det tomme i burarna, bara 10st :( Å andra sidan hade jag inte agnat om dem och endast 12 burar användes nu. Har aldrig fått bra i burarna över dagen, bara kväll och natt som verkar fungera. Märkligt, de jävlarna borde ju inte märka någon skillnad :mad:
Och inte en endaste fiskjävel i mitt 30m långa nät heller, bara 2 kräftor :(
jo de märker skillnad,de är nattdjur nämligen,men har du bra mjärdar går de inte ur så lätt,ska du sumpa dom .alltså lägga dom i en fiskesump så kan du mata dom med brännnässlor det äter de som fasen.
det normala förfarandet är ju att sitta vid en å och lägga ut när det skymmer,elda dricka öl grilla körv,vittja varrann timma eller så tills du tröttnar eller det ljusnar. men det går att lägga i på em och ta upp nästa dag men de kan krypa ur om betet tar slut eller om det är dåliga mjärdar.:)

Jag kokade ett kok med Porter av något slag, det brukar bli gott. Jag dricker inte öl i vanliga fall (är uppfostrad, dricker bara sprit) men det fungerar att koka kräftor med det. Bara det man kan göra med öl egentligen, det och bjuda nån utan smak på skiten.
vad har du emot öl? det är ju livets saft,sprit drack jag så in i h-e när jag var ung så tar bara nån enstaka grogg numera.men har blivit en hejare på rödvin det är riktigt gött,fast det gäller ju hitta nåt som är bra då,astralienskt brukar vara bra och sydafrikanskt. nej en kall pilsner är så gött så det finns inte.:tummenupp
 
Last edited:
tror den är lite mörk men jag vet inte har aldrig testat iof,men det räcker med en halv mörk folköl annars. dumt att kosta på för dyr öl sist tog jag mariestad starköl iof och det blev bra,enligt recept ska det vara porter men om du tar nåt ljusare så är det nog ok,köp en pripps blå annars de är väl halv mörka ja inte light i alla fall,skriv hur det blev sen,ska själv ev fiska kräftor till veckan när jag är ledig ett par dagar.:tummenupp koka på nu så jag får ett utlåtande sen
skriv gärna av lagreceptet för det blir en jäkla skillnad lagen is da shit....

riktat till nån annan än mig men jag känner mig manad att kommentera det iallafall:
vad har du emot öl? det är ju livets saft,sprit drack jag så in i h-e när jag var ung så tar bara nån enstaka grogg numera.men har blivit en hejare på rödvin det är riktigt gött,fast det gäller ju hitta nåt som är bra då,astralienskt brukar vara bra och sydafrikanskt. nej en kall pilsner är så gött så det finns inte.:tummenupp

ok, men jag ska se vad jag hittar:) vad tror du om ale, kan det funka kanske? gillar ale...
det ska jag göra, återkommer med resultat!:tummenupp

viss öl är god, men långt ifrån all! tjeckisk lager är kanoners och brittisk ale är mumma, men jag fattar inte att folk kan uppskatta danskjävlarnas öl! fifan för allt vad det heter!:zpy bara beska och "styrka" i dem. inte alkoholstyrka då, bara en jävla massa smak (ickegod sådan) som inte hör dit. nej, en fin, kall och smakrik lager, gärna från tjeckien, med lagom beska, det är så gott så att man vet inte vart man ska ta vägen:fyllisar
 
Jag ska äta kräftor för första gången i mitt liv på lördag. Hur gör man? Vad ska man köpa för slags kräftor? Hur länge måste dom tina?
 
Havskräftor är och kommer alltid vara godare än signalkräftor, dock så hör dom inte hemma på kräftskivan...

koka själv eller köp i östermalmshallen/hötorgshallen kostar dock 390kr/kg men dom e fina:tummenupp

frysta är jättebra och koka soppa på:huvet
 
kostar dock 390kr/kg men dom e fina:tummenupp

Och ut ett kilo kräftor kan man suga två matskedar saltvatten, ungefär...

Honkiie: Dom är inte värda besväret, när dom andra slurpar kräftor så kan du dra en BBQ-ribs på Olearys, och ett gäng starköl, så kommer du till festen sen när dom andra har slutat söla!
 
Last edited:
Nyheter
Bilprovningen: Brister hos var fjärde motorcykel

Foto: Bilprovningen Våre...

Europeisk kampanj för säkrare motorcykelkörning

Den europeiska branschorgan...

Bara två månader kvar till Gotland Ring Bike Week !!

En liten påminnelse om året...

2 månader kvar till Gotland Ring Bike Week !!

Nu är det bara två månader ...

Nya Indian Pursuit Elite

Screenshot Indian Motorc...

Icons of British Originality

Åtta team från åtta länder ...

BMW presenterar R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Europeisk kampanj för säkrare motorcykelkörning

Den europeiska branschorgan...

BMW R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Sveriges vägar i allt bättre skick

Foto: Liza Simonsson Utv...

Back
Top