Om man skall laga plastdelar så hade jag personligen grundat med en lödkolv på baksidan.
Lödkolven måste ha lite mer effekt i sig, och ha en lödspets med minst någon mm bredd för att klara värma över bägge sidor om sprickan samtidigt, alltså inte en tunn spetsformad dito eller klen lödkolv.
Behövs å andra sidan inte heller en jumbo ”industri-lödkolv”, men undvik klena sådana.
Som ”påfyllnadsplast”, eller plastlod om du så vill, så funkar det jättebra med plaststripes, som används för att hänga fast kablage. Finns i diverse storlekar att matcha storleken på skadan och utrymmet att jobba med lödkolven.
Man värmer alltså riktning bakåt mot lödspetsen, flyttar den några mm i taget när plasten börja smältas mjuk.
Tillför plast mtrl från stripsen för att fylla på plast i sprickorna så att det blir tjockt och fint.
OBS! Testa tekniken på några lösa kasserade bitar först så att du får in tekniken innan du ger dig på de riktiga skadorna.
Så slipper du lite tråkiga gropar eller ojämnheter på framsidan.
Notera som skrivits tidigare i ett svar här, värm inte för länge på samma punkt för då blir plasten lite ”bränd”, eller snarare hård och spröd.
Så länge man inte övervärmt plasten så går går det att smälta ner den på nytt.
Det är en balansgång att hålla plasten någonstans mellan mjuk och nästan på väg att rinna, passerar man det så blir plasten hård och spröd.
Träna först, det är inte så svårt alls, så länge lödkolv och spets är kraftiga nog, emedan en för klen och tunn dito är en utmaning att bemästra...
Därefter hade jag lagt glasfiberväv och epoxi med god överlappning på baksidan av kåpan för att säkra upp lagningen, så har man både hängslen och livrem och garanterat en stark lagning.
Jag lagade ett sprucket chassi till robotklipparen tidigare och det har hållit finfint.
Ingen lackning att ta hänsyn till dock.
EDIT: Superviktigt att du kan fixera kåporna i position så att de behåller formen medan du lagar.
Bättre att spackla ut gropar etc på lacksidan hellre än att försöka för hårt med att plastsvetsa. Plastsvetsningens huvuduppgift är att laga sprickan, inte ge en perfekt yta för att slippa spackla.