Lunchtips???

HannesH

Ja fiiiifan!
Gick med
11 Sep 2005
Ort
Lund
Hoj
KTM 625 SMC ¤ KTM 250 SX-F ¤ KTM 125 SX ¤ Ch-Racing WSM & en liten söt Ten7
Enklaste, men kanske inte det godaste:

En burk Heinz Mean Beanz, en burk majs, och lite stekt färs. Rör ihop, värm i micron, känn dig lat.
 

newstead

vårkänslor
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Solna
Hoj
Chiliburgare med rostade rotfrukter:

Nötfärs
Sweet chili
Salt och peppar.

Blanda, smaka av, forma till burgare och stek.

Klyfta rotfrukter. T.ex. potatis, morot, palsternacka.
Rosta i en form med lite olja i ugnen ca. 45 min i 200 grader.

Servera med t.ex. färska grönsaker, aioli, chiliketchup och grovt rostat bröd.


Ceasarsallad med sotad lax:

2 äggulor
2 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
Ansjovis
2 dl olja (oliv eller solros efter smak)
2 dl färskriven parmesan

Kör gulor, vinäger, vitlök och ansjovis i en mixer. Droppa i oljan. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Blanda salt, peppar, cayenne, strösocker efter smak.
Skär lax i kuber och gnid med kryddblandningen.
Sota i het panna utan fett.

Servera laxen på romansallad med körsbärstomater, krutonger, knaperstekt bacon och hyvlad parmesanost.
 

N/A

Ny medlem
Gick med
10 Sep 2008
Ort
+468
Hoj
SP-1
När jag pluggade var fryspytt standard.

Öppna påsen -> Häll i matlådan. Klart.
 

Anders

Tidigare Dee_cati
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Arboga
Hoj
Säsongsavslutning
Ugnsbakad falukorv *Lithells* med ost, tomat och senap på, och till det gör du potatismos av 2kg potatis, 2 äggulor, 1dl smör, 1dl mjölk, salt och timjan. Ruskigt gott och mättande, blir åtminstone 4portioner av 800gram korv.
 

Itacha75

V.I.F. min älskade vän Norton
Gick med
23 Nov 2003
Ort
Vallentuna
Hoj
R1 '16, SV 650 S '03
Baconsås med ädelost och pasta! Enkelt, skitgott och går lagom snabbt att laga.

Ingredienser:
Bacon i valfri mängd. En del av ett paket bacontärningar räcker per omgång.
5dl kokbar creme fraiche, inget lighttjafs.
2st kvibille gärddädel.

Tillagning:
Häll upp creme fraichen i en kastrull och mosa ner ädelosten i den. Sätt den på svag värme samtidigt som du börjar steka baconet. Nu har du en bra chans att finfördela ädelosten medans du steker baconet, så ta en sked och dela det lite. Jag gillar inte när det blir alldeles för stora bitar i såsen. Lägg baconet, självklart, på ett papper och torka av så mycket fett som möjligt. Sen häller du bara i baconet i såsen, drar på vettig värme och slutar värma det när du anser att det är varmt nog. Serveras med pasta av valfri sort. Ketchup funkar skitbra till! Man kan även kasta i lite frysta grönsaker i såsen i början, så får man lite grönt i sig också. :tummenupp
Räcker väl till 3-4 portioner. Happy meal!
 
Nyheter
Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

Top