vafan........... e det bara jag som e Gormé ?? jag lägger säkert 3000:- i mån på mat... o då nästan aldrig färdigmat/pizza/Mc Donalds (1-2 ggr/mån)
nä, tacka vet jag riktigt fin mat.... mmmmums
så jag blir väl nästan tvungen att lämna ett mattips.
Detta är mitt eget recept.
500 g blandfärs
2 ägg
1 pkt Bacon
ströbröd
100 g Créme Bonjour - Färskost (gärna med taco smak)
1 gul lök eller charlotten lök
1 hel vitlök
6-8 stora potatisar
salt
svartpeppar
chili
3 dl grädde
Köttet
-----------
Blanda köttfärsen med äggen och tillsätt ströbröd tills du får en fast konsistens (glöm ej salt peppar och den mängd chili du vill ha)
dela upp i 5-6 lika stora bitar, platta till och lägg ca: 1-1,5 tsk färskost i mitten, rulla ihop så att osten inte syns (ska ligga mitt i)
linda 1-2 bacon bitar runt om hela paketet, stek på svag värme tills den e klar
ca: 3-4 min varje sida
Potatisen
----------
Borsta ren potatisen från smuts, klyfta den i lagoma stora bitar.
lägg i djup ugnsform, skala och skiva lök o lägg på.
krossa vitlöken under kniven OBS! ej skiva eller skala.
häll på lagom mängd med olivolja.
200-225 grader 1 20-25 min
Såsen
----------
när biffarna är färdiga. häll i grädden i stekpannan, sjud upp, (så att smaken från baconen och köttet kommer med i såsen) sedan sila det och häll det e en kastrull.(alt. smält smör med mjöl coh vatten eller mjölk)
tillsätt salt peppar & ev. kallfond om du har, samt lite soja för smak och färg
låt sjuda upp.
Nu är det klart att servera, glöm ej grönsaker, ett gott vin eller en kall pilsner
smaklig måltid