mc på innergård

BASH

WTF !!!!
Gick med
22 Jan 2005
Ort
Inte i garaget
Hoj
Molekyl Edition 1.3 är på väg att bli omolekylerad
Annars kan man ju lösa det som jag ... sitta med i Brf styrelsen ... HEHE ... har just beställt ett Racefit Growler och jag startar ALLTID den på inner gården. Ska bli intressant att höra hur ljudet studsar mellan husen :yoparty
 

C. Karateskog

Ny medlem
Gick med
12 Apr 2009
Ort
Oslo
Hoj
Ducati 800ss -03
Bor i en BFR i Oslo och jag och min roomie har våra på bakgården. En av grannarna har protesterat mot att den står där. Jag mötte honom en morgon när jag kom hem från jobbet då han med sur min berättade för mig att den absolut inte kunde stå där. Jag fick då aldrig ur honom någon bra anledning varför. När jag gick in i trapphuset, stod han fortfarande kvar och skrek på bakgården om hur vilket oljud vi förde...? Vi startar givetvis på gatan.

Jag har inte hört något mer om det och det är några månader sedan nu. Till saken är att förvara cykeln på låst bakgård ger mig en lägre premie hos försäkringsbolaget. Så, så stor brandfara verkar det inte vara heller, då samma försäkringsbolag kommer att få punga ut stålarna om nu Ducatin kommer att bränna ner huset.

Vi hade vårstädning på gården för ett tag sedan och då fick båda två stå ute på gatan. De stod där i hela två nätter och under den tiden hade någon roat sig med att slita loss diverse delar från dem..

Gatan är alltså inte ett alternativ och ska jag hyra garageplats här i närheten får jag punga ut med ca 2500:-/mån.

Jag kan inte riktigt förstå vad folk har emot just motorcyklar på bakgården egentligen? De tar ju inte mer plats än vad två vanliga cyklar och de fular inte ner mer än vad alla fimpar som ligger där gör.
 

SSPC

Ny medlem
Gick med
23 Feb 2005
Ort
Stockholm
Hoj
GSX-R1000 -05
Nä precis, jag fattar heller inte va folk kan ha emot att man tar en repa med sin Ducati 1098 kl 23, speciellt inte som man satt på ett så fett system.
 

lee

-
Gick med
9 Mar 2003
Ort
Stockholm
Hoj
Apostlahäst modell gammal
Finns inga generella regler. Sophanteringsskälet måste du dock försöka lösa.

Bostad 1: Jag bodde i en BRF där vi hade speciella MC-platser i hörnet av gården. Gratis förstås. Ingen klagade.

Bostad 2 (HR): Ställde hojen på gården ibland. Någon White Trash morsa klagade på att hennes lille son kanske skulle kunna skada sig på motorcykeln om han råkade fingra på den och den välte över honom. Håll ordning på ungjäveln ville jag säga, men sa istället att värden gett OK (vit lögn). Hörde inget mer om det.

Bostad 3 (HR): Får ställa hojen under tak på gården under förutsättning att man inte startar motorn på gården.

Lösningsförslag: Ta på dig finkläderna, ta personlig kontakt med hyresvärden och förklara på ett vänligt sätt att du väldigt gärna vill ha hojen på gården p g a brottsligheten och att du inte ska störa varken sophämtning eller grannar. Tala vårdat, belevat och hjälper inte detta så gå på ett högre höns.
 

C. Karateskog

Ny medlem
Gick med
12 Apr 2009
Ort
Oslo
Hoj
Ducati 800ss -03
Nä precis, jag fattar heller inte va folk kan ha emot att man tar en repa med sin Ducati 1098 kl 23, speciellt inte som man satt på ett så fett system.

Fast det har ju egentligen inte med saken att göra. Jag kan inte tänka mig att någon drar igång sin V-Twin inne på gården? Då spelar det ju ingen roll för den som störs av ljudet vart jag parkerar den om jag ändå startar den ute på gatan?

Jag opererar lite med tankarna om att det helt enkelt är tjurskallar som har lite för mycket fritid som klagar mest.
 

DarkSun

raj raj
Gick med
21 Mar 2009
Ort
Göteborg
Hoj
not
det finns ingen lag som styr sådant, det är upp till varje förening, det "roliga" är att mopeder får oftast stå i innegårdar utan att någon klagar, jag har själv garage men på min innegård står det minst två hojar, jag är med i styrelse och det är en kärrning med alldeles för mycket fritid som stör sig på detta, henner argument är

- de är i vägen (det är de inte, de tar i stort sett samma plats som moppefuckona med bakskåp och ägarna har hittat ställe längs väggarna där ingen skulle ens drömma agg gå i)
- de är för tunga och de förstör asfalten (det gör de inte och i så fall är asfalten kass, inte hojarna)
- barn som ska få leka inne i gården kan klättra på bågen, som välter och dödar ungen (om ett barn klättrar på min hoj så är det nog bättre för honom att fanskapet dör annars fixar jag det)
- vad händer om det flyttar int 3-4 killar (tjejer tjör inte enligt henne) med mc (om hells angels massflyttar in i vår brf så är hojarna det minsta av våra problem)

kärrningen slutar inte att klaga så vi har bestämt att över vinter överväga en särkild plats för mopeder och mc.

jag skulle råda dig att snacka med de som stör sig, föreslå de att skaffa sig en hobby och inte slösa bort sina liv genom att gnaga på i-landsproblem.. ställer du hojen på gatan i malmö så hittar du två likadana dagen efter.. så gör inte det..
 

H4

Too legit to quit
Gick med
9 Aug 2004
Ort
Göteborg
Hoj
Ducati 1098S -07
Ett barn har väldigt svårt att välta en hoj som står på stödet, och likväl kan ett barn bryta nacken på klätterställningarna om man ramlar med huvudet före.

Helt otroligt dumma argument
 
Last edited:

HALLON1975

Ny medlem
Gick med
7 Mar 2007
Ort
Stureby/Enskede
Hoj
Yamaha XT600E, Ducati Monster 750
Ja har stått med min hoj på gatan i centrala sthlm i 2 säsonger, och ingen har rört nåt.
Är iofs en gammal hoj (zx7r från 96), men ändå.
Har kapell över, verkar vara bra.
 

Frontline

Ny medlem
Gick med
11 May 2004
Ort
Uppsala
Hoj
Ingen
Jag hade problem förut när jag bodde hos en brf, var gratisparkeringsplatser, jag stod på en parkeringsruta, då klagade grannarna på att min lilla MC tog upp en hel bilruta (var rätt ont om dem) då började jag ställa den på innergården i cykelstället, då fick jag böter, då kontakta jag föreningen, men de sa att MC garaget var fullt och det var många på kö... såg två komma ut med sin MC under de år jag bodde där.

Då frågade jag om jag fick ha den i cykelboden och det fick jag till slut beviljat, men det slutade med att någon som var sur för att en MC fick stå bland vanliga cyklar och repade ena sidan av hojjen. Sedan ställde jag den på bilparkeringen igen och en stund efter det blev den stulen...

Behöver jag säga att garage var ett krav innan jag flyttade till mitt nuvaranade ställe :)
 

Kraftfull

Återfallsknutte
Gick med
14 Jan 2006
Ort
Göteborg
Hoj
Honda ST 1300
Till TS: Finns det någon möjlighet att få direktkontakt med de som klagat? Föra en dialog med dem och få dem att se saken ur din synvinkel - att det är stöldrisken osv som gör att du vill stå på innergården. Finns det något du kan göra för att de kan ändra sig? Kan ni kompromissa?

Konflikter bygger många gånger på okunskap. Jag arbetar en del med konflikthantering i min dagliga gärning och ser många gånger exempel på att bristen på förståelse för den andres situation kan vara roten till det onda.

Sedan finns det människor som inte vill lösa konflikter. För många herrans år sedan fanns det några utav mina dåvarande grannar som skrev hatbrev till BRF när jag parkerade under loftgången där jag då bodde. Det var speciellt en sketkärring som gick i bräschen för protesterandet. Dock vågade hon aldrig stå för något, utan skickade alltid fram löpare. En dag kom t ex polisen när jag inte hade kört en meter utan höll på att spänna kedjan. Tanten hade ringt och sagt att jag körde som en dåre i området. Polisen bad om ursäkt att de störde när de känt på min iskalla motor.

Det hade varit intressant att fejsa tanten idag med de kunskaper jag nu har.

Kort sagt - knacka på och ge din motorcykel ett ansikte. Visa vilken trevlig människa du är. Låt gubben prata en stund om sin silverpil och fråga tanten om du får bjuda på en åktur :)

Lycka till!
 

HarryH

Ny medlem
Gick med
15 Apr 2009
Ort
Helsingborg
Hoj
nishiki pro sld
Malmö är ganska mycket lugnare än helsingborg/landskrona. Skönt och ha gammal häck som ingen vill sno :)

Jag har problemet att jag får parkeringsböter på hojen så kan värken ha den på gatan utanför mitt fönster eller ha den på innergården. Nu får jag låna grannens nyckel mellan 12 och 01 men vad gör jag om jag kommer hem efter 1 eller vill köra innan 12 ? Blä
 

trullen

Gult är skönt....right?
Gick med
29 Jun 2009
Ort
Gävle
Hoj
Suzuki GSX 750ES - 83, Honda VFR 800 -99
Jag och flertalet andra har haft sina hojjar på innegård i HR. Ingen som klagat. Mest snorungar som kastar grus å sand på dem :mad::mad:
HV erbjuder t.om att man får hyra i garaget efter en vägg som inte används i garaget(!!)

Jag ville ha ett eget rum för min hojj så då löste det sig som så att de gamla soprummen som inte får användas nu för tiden (pga sopsortering osv) passade utmärkt för hojj, kläder och verktyg.
Bästa lösningen, ingen som är där å pillar å dillar på henne.

Kolla upp det alternativet TS, gamla soprum som inte används. Ska vara ok från Brandskyddsmyndigheten om det är tätt till hålet som soporna kom ner ifrån (Iaf där jag bor).
 

Jojye

Perfektaste
Gick med
18 Jun 2008
Ort
Lund
Hoj
2K1 Triumph TT 600
Härligt att man bor med gnällspikar har liknande problem med min "kära" grannar den låter tydligen för mycket.
Men deras jävla ungar kan gorma bäst de vill.
 
Nyheter
Triumph storsatsar inom Enduro

Motorsportlegenden och fler...

BMW CE 02 x VAGABUND

BMW Motorrad har presentera...

Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

Top