vilse
Lite lätt vimsig ibland...
Brunvita brownies ca 20 st
100 g mörk choklad
100 gmargarin eller smör
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Granering
ca 100 g mörk choklad
ca 100 g vit choklad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Bryt chokladen i mindre bitar, lägg i kastrull.
2. Tillsätt matfett och låt smälta på svag värme.
Låt svalna.
3. Tillsätt ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör till en slät smet.
4. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd långpanna, ca 20*30 cm.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 min.
5. Gör graneringen: Hacka mörk och vit choklad grovt.
Strö över choklad på den värma kakan.
6. Bred ut chokladgraneringen lite slarvigt så att kakan bli läckert ripplad.
Låt kallna på galler innan den skärs i rutor.
Underbart gott!!
100 g mörk choklad
100 gmargarin eller smör
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Granering
ca 100 g mörk choklad
ca 100 g vit choklad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Bryt chokladen i mindre bitar, lägg i kastrull.
2. Tillsätt matfett och låt smälta på svag värme.
Låt svalna.
3. Tillsätt ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör till en slät smet.
4. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd långpanna, ca 20*30 cm.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 min.
5. Gör graneringen: Hacka mörk och vit choklad grovt.
Strö över choklad på den värma kakan.
6. Bred ut chokladgraneringen lite slarvigt så att kakan bli läckert ripplad.
Låt kallna på galler innan den skärs i rutor.
Underbart gott!!