Middagstippset!

Kawakex

Stay pretty, die young.
Gick med
26 Sep 2006
Ort
Vid Kusten
Hoj
Kawasaki ZXR
Hej allihop!
Tycker ni också det är svårt att komma på vad ni ska laga för mat ibland, och är trötta på alla att laga samma gamla rätter. Här tänkte jag att man kunde dela med sig av sina bästa recept både middagar och efterrätter.
Jag får väl börja:

Kycklingflie med permesan och vitlök.
3-4 kycklinfileer salt och vitpeppar
3 dl matlagningsgrädde riven permesan ost
3 vitlöksklyftor 1 tärning hönsbuljong

Smörj en ugnssäker form, skär kycklingfilleerna i småbitar och lägg i formen, salta och peppra, strö över önskad mängd permesanost och pressa över vitlöken. Slå på grädden, och smula över buljongtärningen.
Gratinera i ugnen på 175 grader i 50-60 min, ös grädden ofta.

Serveras med jasminris och en grönsallad. Gärna lite vitt vin att dricka till.:tummenupp
 

Mackz

Ny medlem
Gick med
1 Sep 2004
Ort
-
Hoj
-
Kawakex skrev:
2562868 Hej allihop!
Tycker ni också det är svårt att komma på vad ni ska laga för mat ibland, och är trötta på alla att laga samma gamla rätter. Här tänkte jag att man kunde dela med sig av sina bästa recept både middagar och efterrätter.
Jag får väl börja:

Kycklingflie med permesan och vitlök.
3-4 kycklinfileer salt och vitpeppar
3 dl matlagningsgrädde riven permesan ost
3 vitlöksklyftor 1 tärning hönsbuljong

Smörj en ugnssäker form, skär kycklingfilleerna i småbitar och lägg i formen, salta och peppra, strö över önskad mängd permesanost och pressa över vitlöken. Slå på grädden, och smula över buljongtärningen.
Gratinera i ugnen på 175 grader i 50-60 min, ös grädden ofta.

Serveras med jasminris och en grönsallad. Gärna lite vitt vin att dricka till.:tummenupp

Det där lät inte dumt, dessutom finns allt hemma sånär som på osten.
Tackar! :tummenupp
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
Det var ju ett roligt initiativ, jag bidrar med dagens middagstips:
-Blackened (torrmarinerad*) Entrecote
-Saffranskokt ris med balsamicomarinerade russin (serveras kallt/ljummet)
-Ruccolasallad med lite av varje
-Purjolökstzatsiki

*=salt, peppar, chili, spiskummin, paprika, oregano, cayenne

Lunchtipset blir:
-Fullkornsspagetthi med pesto och parmesan
-Light Mozarella
-Prosciutto
-Svarta Oliver (ska vara kalamata egentligen, svarta oliver smakar faktiskt dike)
 

Bifogat

  • entrecote.JPG
    entrecote.JPG
    52 KB · Visningar: 147
  • PESTO.JPG
    PESTO.JPG
    36.6 KB · Visningar: 132

Nursey

Utan lem
Gick med
26 Jun 2008
Ort
Mitt i säntrum av Muppsala
Hoj
Svart Bandithona
Markus skrev:
2562917 Det var ju ett roligt initiativ, jag bidrar med dagens middagstips:
-Blackened (torrmarinerad*) Entrecote
-Saffranskokt ris med balsamicomarinerade russin (serveras kallt/ljummet)
-Ruccolasallad med lite av varje
-Purjolökstzatsiki

*=salt, peppar, chili, spiskummin, paprika, oregano, cayenne

Lunchtipset blir:
-Fullkornsspagetthi med pesto och parmesan
-Light Mozarella
-Prosciutto
-Svarta Oliver (ska vara kalamata egentligen, svarta oliver smakar faktiskt dike)
Markus det ser vrålgott ut :dräggla
 

hojbrud

Snigelgruppen
Gick med
4 Feb 2005
Ort
Skåne
Hoj
Såld!! Z1000-06
Markus skrev:
2562917 Det var ju ett roligt initiativ, jag bidrar med dagens middagstips:
-Blackened (torrmarinerad*) Entrecote
-Saffranskokt ris med balsamicomarinerade russin (serveras kallt/ljummet)
-Ruccolasallad med lite av varje
-Purjolökstzatsiki

*=salt, peppar, chili, spiskummin, paprika, oregano, cayenne

Lunchtipset blir:
-Fullkornsspagetthi med pesto och parmesan
-Light Mozarella
-Prosciutto
-Svarta Oliver (ska vara kalamata egentligen, svarta oliver smakar faktiskt dike)


MMMM låter gott..
men vad är det i och hur gör man Purjolökstzatsiki???
för detlät spänninde, älskar ju vanlig tzatsiki..
 

JT

I feel the need, the need for speed!
Gick med
6 Oct 2005
Ort
Stockholm
Hoj
Kawasaki ZX-12R Ninja och Yamaha R6
Kawakex skrev:
2562868 Hej allihop!
Tycker ni också det är svårt att komma på vad ni ska laga för mat ibland, och är trötta på alla att laga samma gamla rätter. Här tänkte jag att man kunde dela med sig av sina bästa recept både middagar och efterrätter.
Jag får väl börja:

Kycklingflie med permesan och vitlök.
3-4 kycklinfileer salt och vitpeppar
3 dl matlagningsgrädde riven permesan ost
3 vitlöksklyftor 1 tärning hönsbuljong

Smörj en ugnssäker form, skär kycklingfilleerna i småbitar och lägg i formen, salta och peppra, strö över önskad mängd permesanost och pressa över vitlöken. Slå på grädden, och smula över buljongtärningen.
Gratinera i ugnen på 175 grader i 50-60 min, ös grädden ofta.

Serveras med jasminris och en grönsallad. Gärna lite vitt vin att dricka till.:tummenupp

Det låter riktigt gott, när kan jag komma över på middag?
Jag tar med en flaska vitt och gott humör...:tummenupp
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
hojbrud skrev:
2563075 MMMM låter gott..
men vad är det i och hur gör man Purjolökstzatsiki???
för detlät spänninde, älskar ju vanlig tzatsiki..

Man gör den som en vanlig fast byter gurkan mot purjolök, antingen för att spela viktig eller för man helt enkelt inte har gurka. Jag gjorde det på grund av förstnämnda om jag minns rätt. :yoparty
Och vad som är i annars är ju då Turk-yoghurt, salt, olivolja och vitlök.
 

changco

Trasig posör.
Gick med
8 Jul 2006
Ort
vägen89
Hoj
jo
Markus skrev:
2562917 Det var ju ett roligt initiativ, jag bidrar med dagens middagstips:
-Blackened (torrmarinerad*) Entrecote
-Saffranskokt ris med balsamicomarinerade russin (serveras kallt/ljummet)
-Ruccolasallad med lite av varje
-Purjolökstzatsiki

*=salt, peppar, chili, spiskummin, paprika, oregano, cayenne

Lunchtipset blir:
-Fullkornsspagetthi med pesto och parmesan
-Light Mozarella
-Prosciutto
-Svarta Oliver (ska vara kalamata egentligen, svarta oliver smakar faktiskt dike)
Hur har du mage att lägga upp dom där bilderna, du måste tänka på alla ungkarar som finns på detta forum:ajjabajja
 

Kakan

Jag är en elak person med dyslexi *flin*
Gick med
15 Jul 2004
Ort
På söder.
Hoj
Nepp nope inte just nu.
Markus skrev:
2562917 Det var ju ett roligt initiativ, jag bidrar med dagens middagstips:
-Blackened (torrmarinerad*) Entrecote
-Saffranskokt ris med balsamicomarinerade russin (serveras kallt/ljummet)
-Ruccolasallad med lite av varje
-Purjolökstzatsiki

*=salt, peppar, chili, spiskummin, paprika, oregano, cayenne

Lunchtipset blir:
-Fullkornsspagetthi med pesto och parmesan
-Light Mozarella
-Prosciutto
-Svarta Oliver (ska vara kalamata egentligen, svarta oliver smakar faktiskt dike)


:tummenupp Nu vet jag vad pappa ska få för mat på fredag när han fyller år. Jag tackar och :Bugar
 

t-rex

Bäst!
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Göteborg
Hoj
KTM 690 SMC-R
Blev hon bannad nu när hon äntligen lyckades med en bra tråd?


Edit; nej, jag kan inte bidra med nån större matlagning eftersom jag är kass, men kom gärna med nåt lättlagat som går fort, sånt uppskattas. Ringa hemkörningspizza kan jag redan, så inga tips om det.
 

Ricken

Gudomlig sporthojare
Gick med
19 Apr 2004
Ort
Hemma
Hoj
RC8/Husaberg 450/Varg SM/Navstyrd supermono
Lättlagat o gott.

Pasta med bacon o röd lök, skitenkelt o rackarns så mycket godae än korv o mos
 

Kakan

Jag är en elak person med dyslexi *flin*
Gick med
15 Jul 2004
Ort
På söder.
Hoj
Nepp nope inte just nu.
Jag kan bidra med någor som är redigt gott.

Risgratäng.

Koka 3dl ris (eller mer beroend på hur stor ungsform man använder)
Bryn 1 pkt baconbitar (finns färdiga bitar att köpa) och
1 gul lök

Varva kokt ris och bacon/lök i en ungsform.

Gör en gratäng sås och slö över riset.

Smält 2 msk margarin i en kastrull slå i vetemjöl tills de blir en tjock smet, säpd med mjölk till en tjock sås, krydda med salt och vitpeppar, slå i en burk räkor.

Gratinera i ugnen på 275 gradet till fin färg.
(riven ost om de så önskas)

Enkelt och väldigt gott kan jag säga :)
till kan man ha en sallad och rosta lite bröd eller baugetter ost och nå gott att dricka (vare sig de är vin eller läsk)
:tummenupp
 
Last edited:

t-rex

Bäst!
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Göteborg
Hoj
KTM 690 SMC-R
Markus skrev:
2563725 Det där är lite snävt, kan du bredda lite? :rolleyes:

Ok, 10 minuters förberedelser (eller iallfall arbete), kok och ugnstid av mindre betydelse. Man skall klara sig med 'basprylar', olja, salt, peppar, matlagningsgrädde (eller vad man nu gör sås av) och normalt funtade grejjor (=okända bengaliska kryddor som plockas i månskenet på torsdagar går bort).

Pasta går väl också hyffsat bort inte som middag, men som förslag då till och med en komplett köksfobiker (=moi) kan röra ihop en bra pasta utan att riskera några bestående skador.
 

Dr.Bike

Guest
Kakan skrev:
2563751 Jag kan bidra med någor som är redigt gott.

Risgratäng.

Koka 3dl ris (eller mer beroend på hur stor ungsform man använder)
Bryn 1 pkt baconbitar (finns färdiga bitar att köpa) och
1 gul lök

Varva kokt ris och bacon/lök i en ungsform.

Gör en gratäng sås och slö över riset.

Smält 2 msk margarin i en kastrull slå i vetemjöl tills de blir en tjock smet, säd med mjölk till en tjock sås, krydda med salt och vitpeppar, slå i en burk räkor.

Gratinera i ugnen på 275 gradet till fin färg.
(riven ost om de så önskas)

Enkelt och väldigt gott kan jag säga :)
till kan man ha en sallad och rosta lite bröd eller baugetter ost och nå gott att dricka (vare sig de är vin eller läsk)
:tummenupp


Ett bra tips!
Men kan man hoppa över säden i mjölken? ;)
*sorry kunde inte låta bli, du får slå på mig när vi träffs*
:lrof

Nu går jag och tränar istället!
 

Kakan

Jag är en elak person med dyslexi *flin*
Gick med
15 Jul 2004
Ort
På söder.
Hoj
Nepp nope inte just nu.
Dr.Bike skrev:
2563766 Ett bra tips!
Men kan man hoppa över säden i mjölken? ;)
*sorry kunde inte låta bli, du får slå på mig när vi träffs*
:lrof

Nu går jag och tränar istället!


:sissy jaja jag glömde P:et men nu är de i alla fall åtgärdat

(du vet att jag inte alls slår dej när vi träffas, bara nyper dej hårt ;) :lol)
 
Nyheter
Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

Top