OK! Nu blev jag lite sugen...
Hursomhelst så är ju en chilifrossa redan beräknad att äga rum inom snar framtid.
Vad ska ni göra med er chili? Inga recept nu utan bara förslag,.........
....Fler förslag? Fyll på!!!!!!
//spenk
När man grillar så får man ofta en del köttprodukter över, rester med andra ord. Då föreslår jag att man gör en kall sallad.
Skär restbitarna - hällts kött med rött i mitten så att det inte blir segt - i tunna skivor. Lägg i en skål. Tillsätt färska grönsaker, dom du tycker om, mängd ungefär det samma som köttet. Nu skall du skiva jordgubbar som skall motsvara ca 30% av den totala maträtten. Släng i samma skål. Häll i olivolja, krossade tomater eller ketchup efter önskemål. Till sist så stoppar du in så mycket chili du tror du pallar. Efter det så puttar du in lika mycket chili igen. Det är meningen att du skall svettas. Pressa en halv sitrus fruckt över, Servera och njut.
Anm: I en asiatisk dish, så skall man känna flera olika smaker. De skall inte blandas in från början där de flyter i hopa till en enda smak. Därför skall man ha en bas som kött/grönsak. Tre toppar som blandas in i slutet.
Sött: socker, honung, sirap, eller söt frukt.
Surt: Lemongrass, Citron, kaffir lime leaves, tamarind m,m.
Starkt: chili.
Prova.