Det är skillnad på att koka pasta och koka god pasta.
För god pasta:
1. Koka upp MYCKET vatten (stor kastrull)
2. När det börjar koka, häll i en näve (osb viktigt) grov havssalt (gourmesalt)
3. Koka pasta. När pastan är klar, häll lite ev detta vatten i en mugg. Detta vatten kan man sedan ta lite av och hälla över pastan när den är blandad med såsen. OBS, häll inte för mycket vatten.
Sås:
1. Bryn en skivad vitlök i olivolja (snåla inte på olivoljan)
2. Häll i tomatfond och låt koka upp på låg värme i ca 20 min.
3. Rör om då och då. Se till så att konsistensen inte blir för tjock.
4. Rör ner en tesked finsalt och en madsked strösocker.
5. När ca 5 min återstår, lägg i rikligt med färsk basilika. Basilikabladen ska rivas sönder lite för hand. De får INTE skäras med kniv för då förstörs de.
6. Servera.
Nu har du lyckats koka ihop den mest klassiska Italienska maträtten som finns och kan imponera på brudarna med att säga att du kan laga Pasta al sugo
![Tummen upp :tummenupp :tummenupp](/img/smilies/thumbup.gif)