Jag lovade i en annan tråd att återkomma med en rapport angående rökt gädda. Vissa menade, vill jag minnas, att gädda var en skamfisk som till varje pris skulle undvikas på tallriken medan andra argumenterade för att den kan vara riktig god om den bara är rätt tillagad. Nåväl, så här gjorde jag;
En gädda i kilosstorleken (uppdragen av flickvän) fileades och gneds in med rikligt av salt. Skinn och fjäll lämnades kvar. Efter att ha legat och dragit under natten så sköljdes bitarna i vatten och saltades lätt. Sen fick den ligga och torka några timmar. Firren pepprades därefter med ett lager limepeppar. Botten av en ABU-rök fylldes med enris och ett tunt lager alspån. Fisken lades på galler några cm ovanför. Locket stängdes, spritbehållaren tändes och det hela fick röka på under 20 minuter.
Resultatet blev en utsökt måltid
Smaken var rejält rökig med inslag av en och lime. Köttet var mört och ramlade isär fint. Man kunde lätt peta fram stora benfria bitar. Mycket gott om ni frågar mig.
En gädda i kilosstorleken (uppdragen av flickvän) fileades och gneds in med rikligt av salt. Skinn och fjäll lämnades kvar. Efter att ha legat och dragit under natten så sköljdes bitarna i vatten och saltades lätt. Sen fick den ligga och torka några timmar. Firren pepprades därefter med ett lager limepeppar. Botten av en ABU-rök fylldes med enris och ett tunt lager alspån. Fisken lades på galler några cm ovanför. Locket stängdes, spritbehållaren tändes och det hela fick röka på under 20 minuter.
Resultatet blev en utsökt måltid

Smaken var rejält rökig med inslag av en och lime. Köttet var mört och ramlade isär fint. Man kunde lätt peta fram stora benfria bitar. Mycket gott om ni frågar mig.
