BillS
DayDreamer©
Vet nån varför bröd blir hårt om det får tillgång till syre?
Torkar det bara? Det går ju så fort..
Torkar det bara? Det går ju så fort..
Strongliquid skrev:2307362Hur lång tid tar det innan mjukt bröd som hårdnat, blir mjukt igen?
Nursey skrev:2307574Var det bara jag som gick natur på gymnasiet?
Nursey skrev:2307574Var det bara jag som gick natur på gymnasiet?
Nursey skrev:Allt som har en naturlig fuktighet och inte har möjlighet att återfukta sig självt TORKAR ju ut i längden (mörkt o välförpackat som det må vara).
McFille skrev:2307624Natur? Jag hade gissat på livsmedel med dina outstanding brödkunskaper...
Gustav1 skrev:2308129Nja, det är mer kemiskt än man kan tro.
Brödets basform är knäckebröd, alltså hårt bröd.
Mjukt bröd tillverkas av nedmalt knäckebröd och någon form av vätska, till exempel vatten.
Det här gillar inte knäckebrödet. Men dessbättre för det så polar det med syre, som är en jävel på att driva ut fukt.
Så om syret får "komma till" så drivs fukten ur och brödet återgår till sin, nu förvisso, något omstrukturerade basform, knäckebröd.
EICMA 2024: Yamaha
Yamaha gasar på friskt infö... |
|
Honda NT1100 med semi-aktiv fjädring
Honda har uppdaterat NT1100... |
|
Yamaha Tracer 9 uppdateras
Sporttouring-modellerna TRA... |
|
EICMA 2024: Ducati
Som väntat släppte de itali... |
|
Royal Enfield lanserar nytt varumärke för eldrivna motorcyklar
Royal Enfield har tagit ste... |
|
Honda ICE Concept
2025 Honda ICE Concept bike... |
|
EICMA 2024
Nu lämnar vi Milano-mässan ... |
|
EICMA 2024: KTM
Vi får dra oss tillbaka til... |
|
SMC kräver omedelbar reform av 5-5-regeln
Sveriges MotorCyklister (SM... |
|
Yamaha Tracer 9-modellerna uppdateras
Yamahas Sports Touring-mode... |