Seriös tråd.
Har under många års resor försökt hitta sätt att dricka bra kaffe när man är ute på tur. Har provat kok-, brygg-, presso- och torrkaffe i olika varianter och tekniker.
Pga lathet/dumhet (kan vara en kombination) har det blivit torrkaffe sista tio åren; mest för att jag ändå alltid har varmvatten i termos och det tar liten plats. Sedan kan man förstås stanna vid en mack idag och få sig en kopp drägligt kaffe i pappmugg, men hallå - det är ju på gränsen till ovärdigt.
Alltnog: I juni på Norrlandsgrus så var det en kille med som tog det på lite mer allvar. Bönor. Kvarn. Espressopump. Det blev ju jäkla gott, hmmm
Men en kvarn väger ett kilo och kostar en dryg tusing och sedan tillkommer allt meck… Alltså måste man hitta något annat.
Strax utanför San Marino hyrde vi ett hus en natt i somras; i köket fanns en klassisk åttkantig liten mokkabryggare att ställa på gaslågan. Minns den från min barndom, min farmor hade en sådan.
Var förbi JULA i andra ärenden och KOLLA, det stod en sådan i en hylla! Ett snabbt inköp och testa.
Förträffligt, men inte lätt att hitta ett kaffe som passar direkt.
Letade kaffe på Coop och tydligen finns det en symbol på paketet (så lite man vet) och eftersom jag kör Lavazza till espressobryggaren hemma föredrar jag naturligtvis italienskt när det går.
Här tror jag att jag har hittat hem. Extremt gott kaffe; två koppar i varje bryggning. Ingen disk.
Hur gör ni med kaffet?
(En annan fantastisk grej på bra-ha-listan är minimuurikka!)
Har under många års resor försökt hitta sätt att dricka bra kaffe när man är ute på tur. Har provat kok-, brygg-, presso- och torrkaffe i olika varianter och tekniker.
Pga lathet/dumhet (kan vara en kombination) har det blivit torrkaffe sista tio åren; mest för att jag ändå alltid har varmvatten i termos och det tar liten plats. Sedan kan man förstås stanna vid en mack idag och få sig en kopp drägligt kaffe i pappmugg, men hallå - det är ju på gränsen till ovärdigt.
Alltnog: I juni på Norrlandsgrus så var det en kille med som tog det på lite mer allvar. Bönor. Kvarn. Espressopump. Det blev ju jäkla gott, hmmm
Men en kvarn väger ett kilo och kostar en dryg tusing och sedan tillkommer allt meck… Alltså måste man hitta något annat.
Strax utanför San Marino hyrde vi ett hus en natt i somras; i köket fanns en klassisk åttkantig liten mokkabryggare att ställa på gaslågan. Minns den från min barndom, min farmor hade en sådan.
Var förbi JULA i andra ärenden och KOLLA, det stod en sådan i en hylla! Ett snabbt inköp och testa.
Förträffligt, men inte lätt att hitta ett kaffe som passar direkt.
Letade kaffe på Coop och tydligen finns det en symbol på paketet (så lite man vet) och eftersom jag kör Lavazza till espressobryggaren hemma föredrar jag naturligtvis italienskt när det går.
Här tror jag att jag har hittat hem. Extremt gott kaffe; två koppar i varje bryggning. Ingen disk.
Hur gör ni med kaffet?
(En annan fantastisk grej på bra-ha-listan är minimuurikka!)