Bandag Mantorp: söndag 17/8 !!!

Kommer du till bandag söndag 17/8 ?


  • Antal röstningar
    0
  • Undersökning stängd .

Kris955

#6 SEC
Gick med
12 Dec 2005
Ort
Köpenhamn
Hoj
Aprilia RSV4 RF -18 team #6 SEC, Triumph Street Triple -08,...
Hej Ambulansen,

Tack för ditt inlägg. Om du kan klara läkare och ambulans för 100 kr per man när vi är 35-38 stycken så tar jag det med kysshand.

Jag måste också erkänna att mitt inlägg var lite vilt och kanske kryddat med dansk humor. Kanske till och med lite opassande. Men själva setuppen til bandagen ser jag inget större fel i.

Kontentan av det hela är att jag hyrde en bana och folk kunde köra på den om dom ville. Mycket säkrare än att busa ute i trafiken med fasta hinder, mötande bilar och utan läkare med operationsstuga i släptåg. Det hade varit trevligt med läkare men det hade vi inte ekonomi till. Ingen läkare kan garantera att klara ALLA situationer. En läkare ger bara mera säkerhet än ingen läkare. Men han/hon kan inte klara ALLT.

För två veckor sedan i WSBK trillade Craing Jones mycket olyckligt och blev påkörd av annan förare och dog samma natt på sjukhuset. Tror inte deras läkare var dåliga. Men man kan inte gradera sig mot ALLT, och det är en kostnadsfråga.

Spelreglerna på min bandag var satta från början och ingen tvingas köra. Man kan stanna hemma och glo på tv, det är lite säkrare. Missförstå mig inte. Jag är inte sur eller spydig. Säger bara att man inte alltid har råd med dom dyraste julklapparna/hojarna/kvinnorna, och ibland inte råd med extra säkerhet även om det ville vara skönt. Å andra sidan vill jag heller inte bli påtvingad en viss säkerhetsnivå av välmenande ambulancer. Men som sagt för 100 kr per man så tar vi det hellere än gärna nästa gång. Bara sänd mig en prislista via PM och kontaktinfo. För du gör det väl inte gratis bara för att vi ska ha det bra.

mvh
Kris


Edit:
Kära Ambulancen,
Nu har jag läst ditt inlägg en gång till. Och nu förstår jag dina sista rader. Först trodde jag du bara menade oss väl, och att du var lite upphetsad. Men du skriver rent seriöst, att du gärna vill få chansen att hämnas vår (och i synnerhet min) dummhet genom att vägra oss vård om vi skulle behöva den? Jag vet inte vad jag skall anse om ditt uttalande. Det får mig inte direkt att respektera välmenande personer.

trots allt mvh
Kris


Edit 2:
Kära Björn Ambulanssjuksköterska, jag har en fråga till dig:
När du säljer tjänsten "Ambulans med sjuksköterska" så ger det en viss säkerhetsnivå. Ville nivån inte bli ännu bättre om ni också hade en legitimerad läkare, specialist i trauma och akut kirurgi? Varför har ni inte en läkare i er ambulans? Kostnadsfråga? Varför spara på säkerheten? Vem bestämmer vad som är tillräckligt? Man kan alltid få högre nivå för ett merpris. Varför inte mera? Har du ett argumant för det?

På dagens bandag kunde man välja köra eller inte. Jag säger inte att mitt val är det enda rätta för alla andra. Varför är din säkerhetsnivå den enda rätta? Varför inte läkare på plats? En specialiserad läkare kan väl klara mera än en specialiserad sjuksköterska?

fortfarande mvh
Kris
 
Last edited:

Kris955

#6 SEC
Gick med
12 Dec 2005
Ort
Köpenhamn
Hoj
Aprilia RSV4 RF -18 team #6 SEC, Triumph Street Triple -08,...
Snälla nån...

Hade vi varit riskmedvetna så hade vi sysslat med någon tråkig sport istället...



edit:
Kris, tack för en trevlig dag!


Till ozto, freestyle, och alla andra deltagare som hälsade personligt vid avfärd:

Tack för deltagelse, tack för respekterande av reglerna, tack för hänsynsfull körning, tack för era flaggvakter, tack för att ni lämnade allt rent och snyggt efter er. Och... tack för en kul dag. Det var skitskoj. Utan er hade det inte gått.

Efter pengar retur till flaggvakter går jag 500 kr plus som vi redan har brännt på bl.a. käk på hemvägen. Tack, det smakade gott. Och var trevligare än ekonomisk förlust.

Det enda som kan få mig att göra det igen nästa år, är era glada miner.

/Kris
 
Last edited:

Fjordmannen

Ny medlem
Gick med
27 Feb 2005
Ort
Finspång
Hoj
CBR600RR 05
Tack för en bra ordnad bandag:tummenupp

Ville gärna svara på Ambulans "påhopp" igår men var för trött att formulera mig då jag inte har skriftens gåva.
Men mina tankar har redan skrivits ner då Kriss och Ozto svarat.
GIVETVIS skulle det ha varit skönt att ha ambulans med personal på plats och jag förstår att du Björn säkert arbetat med svåra olyckor mm.
Tyvärr så är det pengar som styr det mesta, Notan för ambulans hade säker landat över 10000 kr för igår, då kunde vi nog ha glömt bandagen.
Visst händer det allvarliga olyckor inom RR, men det sker ju på egen risk. Mantorp har bra avåkningszoner på de flesta ställena.
Tyvärr kan ju inte ambulans vara med jämt då man utövar sin sport.skulle bli ganska omöjligt att utföra dessa då.
Ridning, fallskärmshoppning,klättring, dykning, basehoppning, minigolf mm mm
 
Last edited:

Nr:18

Snabbare än Don Queer
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Oskarström
Hoj
GSXR 1000
Bäste Kris

Efter att ha läst ditt inlägg undrar jag om du fått fler skador genom tiderna förutom brutna kroppsdelar?
Tror du att den enda anledningen till att det finns korrekt sjukvårdsberedskap är brutna kroppsdelar? Jag förstår att du är en van, erfaren motorcyklist som förmodligen ramlat gånger flera med brutna kroppsdelar som resultat. Att bryta diverse ben är det minsta man kan begära efter ett fall i denna sport. 20 minuter till Linköping spelar inte någon roll, förutom att det gör jävligt ont i 20 minuter plus tiden du får vänta på akuten innan du får smärtstillande. Nä vi talar om de gånger som tex ditt lilla nyckelben perforerar lungan och du flämtar efter luft, eller när din bäckenfraktur blöder en liter inne i din kropp och du blir blek om nosen, och där 20 minuter kan bli dina sista. Kom inte och säg att detta inte händer för det har du ingen uppfattning om, fastän du är en självskriven kandidat till vara röntgenläkare. Det är riktigt som din kollega skrev "att det är inte så vanligt att det räddas liv på banan". Det sker förhållandevis sällan men vill du vara den person. Vad är 50-100:- idag för ditt liv och med tanke på alla de pengarna du lägger på din sport.

Vi på ambulansen skulle gärna vilja hälsa dig (synnerhet dig) och dina kollegor som deltog på mantorp utan sjukvård, fast ni hade säkert en bra förbandslåda, att nästa gång ni kör på Sydskånes Emse´s körningar erbjuder vi betala tillbaka era 50:-/deltagare som er sjukvård kostar. Vi kan då märka era hojar med "rör mig ej" så ska vi låta er ligga på banan. Sjukhuset ligger ju bara 20 minuter bort. Ni kan ju alltid låta någon "sjuklegitimerad" använda något i er sjukvårdsväska.
Hälsningar Björn Ambulanssjuksköterska


Jösses vilken bra reklam för SSEMSE ni gör:rolleyes:
 

walle-racing

Ny medlem
Gick med
9 Jan 2004
Ort
småland, gvd
Hoj
gsxr 1000
Bäste Kris

Vad är 50-100:- idag för ditt liv och med tanke på alla de pengarna du lägger på din sport.

att nästa gång ni kör på Sydskånes Emse´s körningar erbjuder vi betala tillbaka era 50:-/deltagare som er sjukvård kostar. Vi kan då märka era hojar med "rör mig ej" så ska vi låta er ligga på banan.

Hälsningar Björn Ambulanssjuksköterska


fråga 1: Skulle du kunna skicka en offert till mig på kvällsträningar/ heldagar för ambulans med syster. 50:-/ person låter som riktigt bra pris...

fråga 2: OM jag kommer till knutstorp för att träna kommer jag då stöta på er där med devisen som ni skrev "ovan" eller gäller det bara cris? :confused:

som humlan skrev... oavsett om ni är delaktiga eller inte i arrangemang av SSEMSE så har ditt inlägg inte gjort något bra intryck på mig... men SSEMSE kanske inte delar dina argument...:confused:
/ Andreas, tävlingskommittén Arc...
 
Last edited:

Nutte

...
Gick med
17 May 2005
Ort
åkersberga
Hoj
KTM 450 - 09 geggmoped
Hur gick det med bullergränsen? Gick det att köra med helsys./slipon överhuvudtaget på denna bullerfria dag? Lite nyfiken bara för framtida körningar..
 

Ohlzen

#666
Gick med
1 Sep 2004
Ort
Borås
Hoj
BMW S1000RR
Hur gick det med bullergränsen? Gick det att köra med helsys./slipon överhuvudtaget på denna bullerfria dag? Lite nyfiken bara för framtida körningar..

Jo jag körde med Yoshi helsystem med en ful "svemokrök" å det funka utmärkt, tror inte någon hade för högt ljud under dagen.

Vill även tacka Kris för en bra ordnad bandag som gav ca:50/50 torrt + blött underlag, fast vätan var inte min starka sida märkte jag direkt, tyckte det var skeeeeeethalt, framförallt i parisarsvängen eller så var det mina däck från 2002 (Metzeler MeZ Rain) som hade torkat ihop, vad vet jag, regndäck är väl en färskvara inbillar jag mig.

Men men ,,, nu har jag kört i regn för första gången iaf å jag höll mig på hjulen trots att det vara nära vurp några ggr :) :)
 

Jocke_K

Goddag
Gick med
12 May 2007
Ort
Vetlanda
Hoj
SV650s Cbr600rr
Hur gick det med bullergränsen? Gick det att köra med helsys./slipon överhuvudtaget på denna bullerfria dag? Lite nyfiken bara för framtida körningar..

Bullergräns... hahaha... När jag stod i depån spanade jag ner på skylten som visade db, lr vafan den mätte. Det högsta värdet jag noterade var 82, och då var det en eller ett par hojar som lät utav helvete. Så jag undrar vad de mätte egentligen?
 

Kris955

#6 SEC
Gick med
12 Dec 2005
Ort
Köpenhamn
Hoj
Aprilia RSV4 RF -18 team #6 SEC, Triumph Street Triple -08,...
Hur gick det med bullergränsen? Gick det att köra med helsys./slipon överhuvudtaget på denna bullerfria dag? Lite nyfiken bara för framtida körningar..

Well, dB-mätaren visade 90 som mest några gånger. Bakgrundsbullret från motorvägen var på 57-60 dB så det verkar rimligt. Dom flesta hojar lät inte så mycket faktiskt. (Men jag är kanske miljöförstörd.) Dom flesta låg på 70-80 dB vid bankanten, och någon enstaka på 90. Ingen som vrålade direkt. De var någon med krök monterad som pekade neråt, inget voldsamt som kom ut därifrån. Efter kl 2 med ihållande regn så sög ju regnet upp en del av ljudet. Men också före lunch i torrt så tyckte jag det inte var problem bland dom som var där. Dom kanske släppte gasen tidigt innan startsvängen. Och jag vet inte om någon körde med helt öppet system. Verkar inte så på mig. Jag vet i vart fall att ingen på banan vrålade lika mycket som den 600 vi har hemma i garaget. Den skulle spräcka bullergränsen med råge vid maxvarv och fullt öppet gaspådrag.
 
Last edited:

MagnusK

EX SP Nr:90
Gick med
25 Aug 2003
Ort
Vetlanda
Hoj
Några olika
Well, dB-mätaren visade 90 som mest några gånger. Bakgrundsbullret från motorvägen var på 57-60 dB så det verkar rimligt. .....

Tackar för en trevlig dag.

Angående bullret så verkar Mantorp vara väldigt förlåtande gämfört med Anderstorps mobila mätare. En hoj som var uppmätt till 95db där tror jag inte var över 80-82 db på Mantorp. Vad skillnaden är kan jag inte spekulera i men jag _tror_ att reflektionerna är större på Anderstorp samt att den mätaren de håller där mäter närmare. Något tycks skilja iallafall sedan så har nog många släppt så långt ner på rakan medans det hålls fullt av fler på Anderstorp.
 

FlyingPig

Micha #59
Gick med
27 Aug 2006
Ort
Kungsbacka
Hoj
Honda CBR 600 + Kawasaki ZXR 400 1997 (Till salu)
Jag ska tacka för en jätte bra dag.
Mina kompisar tyckte det var jätte kul förrutom vädret! :) :tummenupp
Ställer gärna upp med flaggvakter igen, om inte samma personer, om det blir någon mer dag någonstans.
 

Nr:18

Snabbare än Don Queer
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Oskarström
Hoj
GSXR 1000
Tackar för en trevlig dag.

Angående bullret så verkar Mantorp vara väldigt förlåtande gämfört med Anderstorps mobila mätare. En hoj som var uppmätt till 95db där tror jag inte var över 80-82 db på Mantorp. Vad skillnaden är kan jag inte spekulera i men jag _tror_ att reflektionerna är större på Anderstorp samt att den mätaren de håller där mäter närmare. Något tycks skilja iallafall sedan så har nog många släppt så långt ner på rakan medans det hålls fullt av fler på Anderstorp.

Vi använder endast den mobila mätaren för att skilja ut vilken hoj det är som väsnas, vi har en fast monterad mätare numera, som loggar allt som låter och dessutom spelar in ljudet.
 

Nitrous

www.actionpics.se
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Mantorp (Racetorp)
Hoj
Panigale
Angående buller på Mantorp så fungerar deras mätmetod lite annorlunda jämnfört med Anderstorp mfl.
Inget buller mäts mot bankanten.
Det sitter permanenta db-mätare på ett antal ställen som angränsar mot mark som ägs av grannar. Har för mig att det är 55db på bullerfri dag och 65db vid bullerdag som gäller hos grannarna.
Dessa siffror ska enligt Mantorp motsvara ca 95db förbifart resp. 102db förbifart.
Det är nog som sagt ingen vetenskaplig mätmetod och säkert bara till fördel för oss hojåkare :)
Vind och annat kan säkert påverka.

Men, vi har kört många gånger i tort på Mantorp och med 600'or och Superbike hojar studsar mätaren på 100db konstant.

/Nitrous
 

Kris955

#6 SEC
Gick med
12 Dec 2005
Ort
Köpenhamn
Hoj
Aprilia RSV4 RF -18 team #6 SEC, Triumph Street Triple -08,...
Ja, hyreskontraktet sade 95 dB vi bankanten och 55 dB hos närmaste hus. Och jag tyckte att ljudet var lite mer dämpat på Mantorp än andra ställen. Vet inte om byggnaderna och tältet slukar lite av ljudet, eller om det var atmosfärisk gynnsamma förhållanden, eller en ljud-UFO som tog ljudet, men det var ovanligt ok med ljudet igår.

Kommer ihåg förra året att man skulle gasa som satan med en 600 nästan utan dämpare innan funktionärerna började spana efter syndaren.

Men... dumt att bli utesluten pga ljudet. Så många hästar och sekunder vinner man inte på att köra utan ljuddämpning Men det är klart, det låter fräckare med bullrig pipa. Vad är viktigast för var och en får dom själva avgöra.
 
Nyheter
Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

MotoGP-Ducati såld på auktion för närmare 5 miljoner

Ducati Desmosedici GP7 är o...

BMW närmar sig MotoGP

Sedan en tid har olika rykt...

2025 års KTM 450 SMR

KTM höjer ribban för 2025 å...

Top