Läste någonstans att de har en glögg med Delicatobollsmak. Låter.. riktigt vidrigt.
Frugan tyckte delicatobollsglöggen var helt ok, jag gillade den inte alls. Den smakar syrlig delicatoboll vilket bara är fel i min mun. Choklad passar lika illa i glögg som det gör till kyckling ändå envisas en del med båda varianterna.
Jag som inte gillar vin/mäsk blandar hellre min egen glögg än jäser den.
Kryddorna macereras i vodka var för sig, sockerlag kokas på rör och muscavadosocker, juice/avkok på lämpliga hemplockade frukter/bär tillverkas, allt blandas i lagom proportioner tillsammans med sprit till en styrka av ca 17% och lagras sedan minst någon månad så smakerna går ihop lite.
Årets smak är gröna äpplen och tidigare har det varit Röda vinbär, lingon, havtorn, röda äpplen, fläderbär, blåbär och slånbär. Just slånbärsglögg är en favorit som vi brukar göra en batch av varje år.