Glögg!

Pappa

Ny medlem
Gick med
17 Mar 2014
Ort
Stockholm
Hoj
Vespa
Har det blivit någon glögg än? Tänkte kolla om någon här har något bra recept på hemlagad glögg eller om ni har tips på någon god glögg man kan köpa? Och jag vill inte ha Blossas årgångsglögg, Lavendel gör sig bättre i tvål tycker jag.

Shoot!
 

kaZmur

Gudomlig sporthojare
Gick med
3 May 2003
Ort
Växjö
Hoj
Hornet 600 och en Buell XB9r med delad vårdnad
Har smakat Blossa-glöggen och känner inte minsta uns av lavendelsmak, så den är safe att dricka :)
 

FettSnok

96% enligt läkaren
Gick med
22 Apr 2006
Ort
Där pepparn växer
Hoj
Aprilia RS660, Highland 950 SM
Blossa trestjärniga spetsad med rom.
Sen spetsar jag den ytterligare med strohrom.
Grymt gott, med pepparkakor och grönmögelost
 

Anders R

Konaklubben
Gick med
15 Sep 2003
Ort
Här
Hoj
GSXS1000F/DR650/Dew+/SecteurElite
En flaska rötjut eller vitt desertvin
En halvflaska explorer
Sockerlag 2dl socker 1dl vatten
Aromaisk tinktur på apotekt
Blanda efter egen smak
 

Starstriker

Som man googlar får man svar
Gick med
27 Apr 2003
Ort
Stockholm
Hoj
BMW 1200GSA, 3x BMW C1 200
  • 5 l svagdricka
  • 2 kg socker
  • 50 gr jäst
  • 500 gr russin
  • 3 påsar kryddnejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 3 st kanelstänger
  • 5 cm ingefära
  • 5 st skalade råa potatisar


Häll upp svagdrickan i ett väl rengjort kärl. Blanda ut jästen i en kopp ljummet vatten och häll sedan ner i svagdrickan. Skiva potatisen och ingefäran. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt jäsa i 2-3 veckor. Skaka om då och då.

Sila och häll över glöggen i nytt kärl. Se till att bottensatsen inte följer med. Låt stå stilla och klarna i en vecka. Buteljera.
 

Pappa

Ny medlem
Gick med
17 Mar 2014
Ort
Stockholm
Hoj
Vespa
  • 5 l svagdricka
  • 2 kg socker
  • 50 gr jäst
  • 500 gr russin
  • 3 påsar kryddnejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 3 st kanelstänger
  • 5 cm ingefära
  • 5 st skalade råa potatisar


Häll upp svagdrickan i ett väl rengjort kärl. Blanda ut jästen i en kopp ljummet vatten och häll sedan ner i svagdrickan. Skiva potatisen och ingefäran. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt jäsa i 2-3 veckor. Skaka om då och då.

Sila och häll över glöggen i nytt kärl. Se till att bottensatsen inte följer med. Låt stå stilla och klarna i en vecka. Buteljera.

Strålande! Tusen tack, nu ska det göras egen glögg!
 

Putte

Gudomlig sporthojare
Gick med
2 Oct 2005
Ort
Skogen
Hoj
Tillfällligt utan
Jag har hunnit med Blossa starkvins glögg vinglögg den med rom och sen Zinfandel glöggen. Den sista va lite av en besvikelse, va som blossa vinglögg kanske aningen godare men blossa starkvinsglögg är alltid bäst :)
 

_kim_

Ny medlem
Gick med
13 Jul 2006
Ort
Lidköping
Hoj
Yamaha R1
  • 5 l svagdricka
  • 2 kg socker
  • 50 gr jäst
  • 500 gr russin
  • 3 påsar kryddnejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 3 st kanelstänger
  • 5 cm ingefära
  • 5 st skalade råa potatisar


Häll upp svagdrickan i ett väl rengjort kärl. Blanda ut jästen i en kopp ljummet vatten och häll sedan ner i svagdrickan. Skiva potatisen och ingefäran. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt jäsa i 2-3 veckor. Skaka om då och då.

Sila och häll över glöggen i nytt kärl. Se till att bottensatsen inte följer med. Låt stå stilla och klarna i en vecka. Buteljera.

Detta ska genast testas. Vad för jäst rekommenderas ?

//Kim
 

husabergrobin

Ny medlem
Gick med
22 Aug 2004
Ort
meken
Hoj
speed triple 955,minicross 4hjuling can am outlander 800 r xtp ,minmoto
Glögg
Lägg kanel, nejlika, ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin i burken. Häll på brännvin tills kryddorna är helt täckta. Förslut med tättslutande lock. Låt detta stå och dra i fyra dagar. Skaka burken då och då.
2Sila av vätskan i en kastrull. Tillsätt de två flaskorna rött vin samt 2 dl av sockret. Värm försiktigt på svag värme tills sockret löst sig. Smaka av om du vill ha mer socker. Häll upp på flaska och förvara svalt. Glöggen håller sig minst tre månader men brukar vara urdrucken långt innan dess.
3Glöggen hettas upp vid serveringen men får inte koka. Servera med russin och skållade mandlar.
 

husabergrobin

Ny medlem
Gick med
22 Aug 2004
Ort
meken
Hoj
speed triple 955,minicross 4hjuling can am outlander 800 r xtp ,minmoto
2 bitar hel kanel
12 hela kryddnejlikor
2 bitar hel, torkad ingefära
1 tsk hela kardemummakärnor
3 pomeransskal
2 dl russin
2-3 dl okryddat brännvin
2 flaskor enkelt rött vin
2-3 dl socker
Till servering:
russin och mandel
 

Pappa

Ny medlem
Gick med
17 Mar 2014
Ort
Stockholm
Hoj
Vespa
Glimrande recept! Nu blir det att koka upp och buteljera. Någon som vet vart man kan hitta schyssta flaskor?
 

esm

Ny medlem
Gick med
19 Mar 2014
Ort
Jönköping
Hoj
Kawasaki VN 800 (Bobber)
Sök på GP dunderglögg, det enda glöggreceptet man behöver. Riktigt god! Men det är dock lite sent att sätta den inför denna jul. Ska helst stå mellan 3-6 veckor.
 

SJP

Lattepappa
Gick med
15 Apr 2007
Ort
Bland buskar & träd
Hoj
Tusenkubikade Falken & Vansinnesgrön plastmisil (i bitar)
Faktiskt så var saturnus pepparkaksglögg riktigt god. Styrka fixas lätt med lite koskenkorva, som inte förstör smaken. :tummeunupp
 

Pappa

Ny medlem
Gick med
17 Mar 2014
Ort
Stockholm
Hoj
Vespa
Faktiskt så var saturnus pepparkaksglögg riktigt god. Styrka fixas lätt med lite koskenkorva, som inte förstör smaken. :tummeunupp

Den har inte fått så bra recensioner innan men man kanske ska testa en och spetsa till den lite. Läste någonstans att de har en glögg med Delicatobollsmak. Låter.. riktigt vidrigt.
 

Starstriker

Som man googlar får man svar
Gick med
27 Apr 2003
Ort
Stockholm
Hoj
BMW 1200GSA, 3x BMW C1 200
Detta ska genast testas. Vad för jäst rekommenderas ?

//Kim

Jag kör med vanlig jäst. Hällde i lite pomeransskal i år också samt ersatte en del av sockret med 1/2 kilo rörsocker istället för att få en lite mer bränd smak.
 

Josef

Blicken framför allt!
Gick med
20 Dec 2003
Ort
Stockholm
Hoj
Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59, Enfield Taurus 325 diesel -00
Läste någonstans att de har en glögg med Delicatobollsmak. Låter.. riktigt vidrigt.

Frugan tyckte delicatobollsglöggen var helt ok, jag gillade den inte alls. Den smakar syrlig delicatoboll vilket bara är fel i min mun. Choklad passar lika illa i glögg som det gör till kyckling ändå envisas en del med båda varianterna.


Jag som inte gillar vin/mäsk blandar hellre min egen glögg än jäser den.
Kryddorna macereras i vodka var för sig, sockerlag kokas på rör och muscavadosocker, juice/avkok på lämpliga hemplockade frukter/bär tillverkas, allt blandas i lagom proportioner tillsammans med sprit till en styrka av ca 17% och lagras sedan minst någon månad så smakerna går ihop lite.
Årets smak är gröna äpplen och tidigare har det varit Röda vinbär, lingon, havtorn, röda äpplen, fläderbär, blåbär och slånbär. Just slånbärsglögg är en favorit som vi brukar göra en batch av varje år.
 
Last edited:

SJP

Lattepappa
Gick med
15 Apr 2007
Ort
Bland buskar & träd
Hoj
Tusenkubikade Falken & Vansinnesgrön plastmisil (i bitar)
Idag spisas en Norsk.
Herrgårdsglögg M. whisky.
Herrgards-glogg-spetsad-med-whisky.jpg


Denna är faktiskt lite för stark(20%). Smakar nästans bara sprit i ren form.

Trodde inte jag skulle säga detta, men spill i en knapp dl vatten per flaska i grytan så får man fram den söta glöggsmaken, detta transformerar glöggen från nått som smakar läkarsprit till en ganska fin söt/besk kombination. Man blir precis lika full, man har mer & betydligt godare att dricka innan man kommer dit. Outspädd vill jag nästans kalla den äcklig...
 
Nyheter
Tre timmar kvar!

Efter lämning till tryck kl...

Nya Ducati Multistrada V2

Ducati har lanserat nya Mul...

Desmo Center utsedd till årets MC-handlare – och verkstad

Svedea utnämner varje år de...

Tankskydd till GSA

ULTIMATE tankskyddWunderlic...

Körkortet får nytt utseende

Det var åtta år sen sist, m...

Specialmodellen Triumph Bonneville Bobber TFC

Triumph Motorcycles har pre...

Ny elektrisk endurohoj: Stark Varg EX!

I förra veckan presenterade...

Var tionde bilist lever inte upp till synkraven

Över 600 000* bilister i Sv...

Körkortet får nytt utseende

Det var åtta år sen sist, m...

Aprilia Tuono 457

Aprilia har presenterat nya...

Top