Svetsa ihop lite armeringsjärn som ett --H-- sen har du valfri upphängningsanordning för ställningen,förslagsvis så svetsar du ihop en fot och ett rör som står lodrätt i foten.När du ändå svetsar så tar du 2 lagom rör och svetsar ihop i 90 gr vinkel med varann,plus 2 bultar som du sedan när du trär ihop allt så får du en höjdjustering oxå.
När du varit och köpt grillkol i stora mängder eller om du nu ska grilla med ved,det avgör du själv,så är det dax att binda upp grisen.Fläk ut den på "H"et bind fast med rostfri tråd.
Insidan klär du med ungsfolie,annars bränner du sönder den,inte gott.Utsidan kan du snitta upp lite med kniven när du grillat ett tag,men inte nödvändigt
Du behöver inte alls snurra den hela tiden,går utmärkt att grilla 20-30 minuter på varje sida åt gången.Se bara till att du har bra avstånd till kolen,och det får absolut inte brinna,bara glöda.Till detta använder du en valfri blomspruta laddad med vatten.
Sen vad det gäller själva grisen så hör med närmaste slakteri,se bara till att den är rökt innan,skyndar på tillagninstiden avsevärt,men du bör ändå räkna 6-8 timmars grilltid.
När grisen är klar så styckar du upp den,lägger i folieformar med den överblivna marinaden och ställer ner allt på glöden.Sen inväntar du gästerna och svullar så buken står ut som en medicinboll,för det är nog bland det godaste man kan äta
Tids och budget varianten är att köpa lättrökta fläsksidor,smakar samma,går snabbare att grilla och blir inte en massa ben,klövar och huvud som man skall försöka bli av med.