Jag kom på för några dagar sedan att vi har aldrig gjort köttfärslimpa så jag bestämde att vi skulle göra det. Det råkade bli jag som fick äran att göra den idag då tjejen jobbar till halv nio
Så, har något proffs på att göra köttfärs-limpa? Jag har ju flera kokböcker och sånt men vill ha lite tips.
Ska man göra den i en "limpform" eller räcker det att forma den till en limpa och göra den i en ugnsfast form endast?
Ska jag ösa den emellanåt? Med vad, soja- och ägg-blandning sägs det men är det riktigt rätt?
Finhackad lök är ett måste givetvis, men ska man ha något mer i den? Krossade enbär enligt ett recept men det har jag inte hemma och jag orkar inte åka för att handla det.
Tänkte servera ihop med lingonsylt, kokt potatis och brun- eller grädd-sås. Nåt annat tips där kanske? Gott med svartvinbärs-gelé?
Nåja, snabba svar önskas så jag kan börja fortast möjligast.
Så, har något proffs på att göra köttfärs-limpa? Jag har ju flera kokböcker och sånt men vill ha lite tips.
Ska man göra den i en "limpform" eller räcker det att forma den till en limpa och göra den i en ugnsfast form endast?
Ska jag ösa den emellanåt? Med vad, soja- och ägg-blandning sägs det men är det riktigt rätt?
Finhackad lök är ett måste givetvis, men ska man ha något mer i den? Krossade enbär enligt ett recept men det har jag inte hemma och jag orkar inte åka för att handla det.
Tänkte servera ihop med lingonsylt, kokt potatis och brun- eller grädd-sås. Nåt annat tips där kanske? Gott med svartvinbärs-gelé?
Nåja, snabba svar önskas så jag kan börja fortast möjligast.