Sneglat lite på Rocket för egen del om jag ska köpa en ny maskin. Visst de kostar en slant, men man får också en betydligt bättre maskin än konsumentmaskiner för under 10 000 kr. Ska man ändå lägga så mycket pengar känns det vettigare att köpa något ordentligt som har en lång livslängd givet att man tar hand om maskinen. I längden borde det betala sig. Förhoppningsvis finns ett högre andrahandsvärde i potten om man mot förmodan skulle vilja avyttra maskinen förutsatt att den är i gott skick. En snabb titt på blocket ger en rätt snabb bild över hur lite man får för de flesta konsumentmaskiner som ändå kostat mellan 5000- 12 000 kr nya. Man ska vara glad om man får 1000- 2000 kr efter inte allt för lång tid.
Lite ot inlägg
Åke Nyberg från Alfa Klubben inte sant som skrivit inlägget? Honom minns jag sedan mina år när jag var medlem där.
Baristadrömmen kostar ca 17k
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=882791
Men det är kul att slippa alla kapslar och kunna välja fritt mellan alla bönor som finns att tillgå, de där smaksatta undviker jag iallafall men det finns ju typer som tycker om dem iallafall.
Edit:
Iofs, om superintresse finnes så kan jag höra med en bekanting som kränger restaurangpryttlar om han kan sälja till rabatterat pris......
Håller med. Själva tjusningen är att hitta ett kaffe man tycker om och kanske testa något nytt ibland för att få lite variation. Finns ju några små lokala kafferosterier om man vill få tillgång till ett ännu bredare utbud än det som erbjuds på snabbköpet. Föredrar att mala själv och brygga kaffet i en halvautomatisk maskin. Det är inte så svårt. Med lite övning får man snabbt känsla för hur man gör en god espresso eller cappuccino/latte genom att skumma mjölken i rätt temperatur.
Även om det är enkelt skulle jag aldrig köpa en helautomatisk kaffemaskin som både maler kaffet, brygger den kaffesort man önskar sig samt skummar mjölken i somliga fall. Har aldrig fått något tillfredsställande kaffe från en sådan maskin.
Skulle nog hellre köpa en billig nespressomaskin om jag ville ha det enkelt. Men då är man så klart bunden till deras utbud.
Tyvärr har man blivit så pass kräsen att man tycker att baristorna inte håller någon vidare klass på många caféer. Den stora dödssynen är att de bränner mjölken och överdoserar mängden kaffe. Rätt märkligt att de inte lär sig trots att de står hela dagarna och har riktigt fin utrustning. Man kan tycka att de borde fått lite känsla för det hela även om de är självlärda. I somras gick det så långt att jag på ett café sa till hur mycket kaffe jag ville ha i glaset och bad att få känna på mjölkkannan så att hon inte brände mjölken. Natt och dag på smaken.