Kräfttråden - smaskens eller sumprunk?!

Kräftorna är väl bara en täckmantel för att få dricka svenska nubbar? Ja då är det ju helt okej att ta sig några klor och stjärtar! :tummenupp

Att ta sig kräftstjärtar eller ett Supermeal (Sibylla) just nu, så faller självklart valet på Sibylla! :fakta
 
Jag äter helst egen-fångade insjökräftor, fiskar lite uppe i Närke(Askersund) ibland och de är minsann jäkligt goda. Och som många säger så hör inte havskräftorna hemma på "kräftskivan":mad: :) :tummenupp
 
Hört talas om att socialicera?
ALLT matintag ÄR inte bara för att på kortast tid uppnå en sprängmätt paltkoma-bukfylla.
Kräftor m.tbh äter man inte som mat för att överleva. De är ett lätt kvalls-snacks i rent socialiserings-syfte.
Vill man bli mätt får man vänta på vickning, eller äta av de andra tillbehören.
Ffa kan man gott äta lite INNAN man går på kräftis.

Då funkar ju en skål popcorn lika bra...

Jag tycker inte att dom är värda slabbet, så därför äter jag dom inte.
Dom gånger jag har varit på kräftskiva har jag ätit rejält innan, och sedan grisat i mig ett par kräftor för artighetens skull.

Jag absolut hatar att sitta till bords mer än 20 minuter, folk köper vardagsrumsmöbler för 100 000, ändå ska man sitta på en jävla pinnstol från IKEA i köket hela kvällen...

Undantaget är när man grillar/sitter ute och äter i en plaststol från Rusta, då har jag inget emot att sitta länge.
 
Man ska ha fiskat kräftorna själv och kokat dem själv också (gärna med en flaska porter eller något i vattnet). Det är det bästa alternativet.

Istället för att köpa kräftor som man ska tina en hel dag och sedan sitta och skala och jävlas med så kan man lika gärna köpa en burk färdigskalade kräftstjärtar på ICA.
 
Ursäkta för att jag avbryter er OERHÖRT intressanta diskussion om insjö/havskräftor :fakta

Jag vill bara inflika att kräftor liksom allt annat från havet är lika trevlig mat som en illaluktande svamp från reningsverket :fakta
 
Istället för att köpa kräftor som man ska tina en hel dag och sedan sitta och skala och jävlas med så kan man lika gärna köpa en burk färdigskalade kräftstjärtar på ICA.

Det är ett jävligt bra alternativ!:tummenupp Blir sugen på en "kräftmacka" när du säger det.

Jag vill bara inflika att kräftor liksom allt annat från havet är lika trevlig mat som en illaluktande svamp från reningsverket :fakta

Vad bra att jag bara(nästan) äter saker från sjöar då:tummenupp :)
 
Last edited:
vissa köpkräftor har ju spad som smakar piss,men gör en egen kräftlag så är det succe sen,ganska lätt att göra trots att man är novis.


till ca 2 kg kräftor.
20 dillkronor,man kan i princip inte få för mycket dill
1 flaska porter,dvs halvmörkt öl inte guinnes,och inte budwiser men nånstans där i mellan,öl är ju gott till allt!:tummenupp
1 dl salt,smaka av det är du som bestämmer hur salt det ska vara!
3 msk socker.
3 liter vatten.
koka upp allt i en stor gryta sen lägger du i de köpta kräftorna i där i men koka dom inte för de kan bli sega,alltså koka upp lag lägg i kräftor,kyl dom och låt dom stå kallt över natten,garnera ev med mer dill,även de sunkigaste kräftor kommer att smaka bra sedan.:)
skriv gärna i tråden vad ni tyckte efter provsmakning:tummenupp
men visst självklart är det bäst att koka färska kräftor själv men det är ont om kräftvatten idag speciellt de svenska flodkräftorna som jag fiskade för 20 år sedan,nu finns det bara signalkräftor och de är goda de med men hårdare skal. har en tjejkompis från nollåtta land som trodde signalkräftorna var mögliga då hon såg fläckarna på skalet,tror du jag höll på att skratta ihjäl mig? brukar påminna henne om det ibland.:D koka nu så får jag höra sen. lycka till men det är skitlätt,så var inte rädd att testa......:yoparty

Våra var - sådär...

Åt igår, de som skulle vara testvinnare!
(ICA Jumbo - korade av Expressen)

Om resten i testen var sämre så vill jag aldrig mer äta kräftor!!

Var tredje kräfta i vårt pack var.... dyig.
Det har jag inte varit med om tidigare.
Och tyvärr - kräftor blir bara sämre och sämre vart år som går.
Jumbo, är som normala var förr osv.
Nä branschen: Skärpning!

Man minns med saknad den tiden man fiskade själv.
Det var kräftor det!

som sagt kolla receptet koka om lagen annars går det knappt äta kräftorna,smakar dy många gånger

Jag kan äta kräftor, men det är inte värt besväret..

Man kan sitta till bords och slurpa och kladda i flera timmar och ändå blir man sugen på att sänka en burgare på väg hem...

Därför har jag inga tips till trådskaparen, men önskar en trevlig kräftfest IAF.
grilla före och ta kräftorna som tilltugg efter sen,går ju inte käka sig mätt på kräftor om du inte har 500 per person då!

HAHA precis, man kan ju äta dom tills man svälter ihjäl!
Ett jäkla kladd är det med.
Men den tillhörande nubben är ju alltid god :tummenupp
jo det är ju en bra anledning som är så god som någon att ta en hutt!
fast fiska kkräftor smäller högre än att käka dom men bäst är ju att kombinera de två....önskar jag hade kräftvatten,suck vättern finns ju alltid men nu är ju båten såld med......:gnissla andra fredagen i augusti tom andra fredagen i semptember är det fritt fiske i vättern men du får bara ha 6 burar per man och de ska vara märkta men du kan få mycket,fast svårfiskat då det är 25 m på sina ställen. ett tips är att åka ut från medevi. du måste ut 300 meter från land också men inga fångst begränsningar så är ni tre st så får ni ha 18 burar/mjärdar kan bli en hel balja det.:tummenupp men de finns ju på ica med men inte lika goda kan jag säga...........
 
Last edited:
Jag absolut hatar att sitta till bords mer än 20 minuter, folk köper vardagsrumsmöbler för 100 000, ändå ska man sitta på en jävla pinnstol från IKEA i köket hela kvällen...

Undantaget är när man grillar/sitter ute och äter i en plaststol från Rusta, då har jag inget emot att sitta länge.

Inne kan man ju inte sitta. Det är ju därför man har en altan med tak - för att kunna ha kräftskiva o.d. utomhus :) Lagom till kaffet - när det börjar bli kallt ute - då kan man gå in och sätta sig vid ekbordet med tillhörande skinnstolar :tummenupp (om man fortfarande är så nykter att man kan sitta... :rolleyes: )

Kräftor är egentligen ganska äckliga små djur, men några stycken tar man ju ändå bara för sakens skull och för att ha som tilltugg till spriten.
 
vissa köpkräftor har ju spad som smakar piss,men gör en egen kräftlag så är det succe sen,ganska lätt att göra trots att man är novis.


till ca 2 kg kräftor.
20 dillkronor,man kan i princip inte få för mycket dill
1 flaska porter,dvs halvmörkt öl inte guinnes,och inte budwiser men nånstans där i mellan,öl är ju gott till allt!:tummenupp
1 dl salt,smaka av det är du som bestämmer hur salt det ska vara!
3 msk socker.
3 liter vatten.
koka upp allt i en stor gryta sen lägger du i de köpta kräftorna i där i men koka dom inte för de kan bli sega,alltså koka upp lag lägg i kräftor,kyl dom och låt dom stå kallt över natten,garnera ev med mer dill,även de sunkigaste kräftor kommer att smaka bra sedan.:)
skriv gärna i tråden vad ni tyckte efter provsmakning:tummenupp
men visst självklart är det bäst att koka färska kräftor själv men det är ont om kräftvatten idag speciellt de svenska flodkräftorna som jag fiskade för 20 år sedan,nu finns det bara signalkräftor och de är goda de med men hårdare skal. har en tjejkompis från nollåtta land som trodde signalkräftorna var mögliga då hon såg fläckarna på skalet,tror du jag höll på att skratta ihjäl mig? brukar påminna henne om det ibland.:D koka nu så får jag höra sen. lycka till men det är skitlätt,så var inte rädd att testa......:yoparty

så om jag förstått dig rätt så ska man koka de redan kokta kräftorna i den här blandningen för att ge dem en bättre smak? om det funkar så är det ju kanon! har du nåt bra tips på en bra porter att använda?:) ska testa detta så fort jag käkar kräftor!:yoparty
 
så om jag förstått dig rätt så ska man koka de redan kokta kräftorna i den här blandningen för att ge dem en bättre smak? om det funkar så är det ju kanon! har du nåt bra tips på en bra porter att använda?:) ska testa detta så fort jag käkar kräftor!:yoparty

Nej nej. Inte koka! Koka upp lagen, vräk i kräftorna och låt stå i ett dygn. Om du kokar kräftorna igen blir de sega.
 
Precis hemkommen från första rycket ute på sjön. 19 burar som fick ligga i ca 2 timmar, 106 godkända kräftor, totalt ca 150 kräftor i burarna. Ska ut imorgon bitti igen och rycka en gång till sen får de ligga till kvällen då det är dags för en 3:e gång.
Så snart kan man käka kräftor igen :) Insjökräftor dessutom, utan dy-smak...
 
Fifan, kräftor kan dra helvet... satans påfund, vem i helvete kom på att man skulle ta upp dessa slammsugande kryp från havets botten? :zpy :kulspruta :machinegu :fatta!

Sluta suga kräftsekret... Det luktar apa!

Bespara oss allergiker och motståndare dess sop-lukt. Jag kan inte ens gå in på ica maxi såhär års, för "vi kokar kräftorna i butiken"..

Dra helvete Ica :finger ... och dra helvete alla ni som suger i er kräftsekret bestående av sjöbottens avfall. Det är era anhörigas rester ni slurpar i er, tänk på det. Låt skiten vara, eller kanske ni ska börja äta maskar och insekter också? :va

Fuck det franska köket också... In med det tyska och köket från mellanöstern, prisa gudarna!

:zpy :zpy :zpy :zpy
 
Fifan, kräftor kan dra helvet... satans påfund, vem i helvete kom på att man skulle ta upp dessa slammsugande kryp från havets botten? :zpy :kulspruta :machinegu :fatta!

Sluta suga kräftsekret... Det luktar apa!

Bespara oss allergiker och motståndare dess sop-lukt. Jag kan inte ens gå in på ica maxi såhär års, för "vi kokar kräftorna i butiken"..

Dra helvete Ica :finger ... och dra helvete alla ni som suger i er kräftsekret bestående av sjöbottens avfall. Det är era anhörigas rester ni slurpar i er, tänk på det. Låt skiten vara, eller kanske ni ska börja äta maskar och insekter också? :va

Fuck det franska köket också... In med det tyska och köket från mellanöstern, prisa gudarna!

:zpy :zpy :zpy :zpy


Låter som om någon kammade noll i sinna burar :arsele

Precis hemkommen från första rycket ute på sjön. 19 burar som fick ligga i ca 2 timmar, 106 godkända kräftor, totalt ca 150 kräftor i burarna. Ska ut imorgon bitti igen och rycka en gång till sen får de ligga till kvällen då det är dags för en 3:e gång.
Så snart kan man käka kräftor igen :) Insjökräftor dessutom, utan dy-smak...


Det är jävligt bra för 2timmar :) låt de ligga i halvdygnet var ska du se att du kommer få en redig skiva.
 
Last edited:
Nyheter
Motorcykelns Dag 3 maj

Den 3 maj är det Motorcykel...

Bilprovningen: Brister hos var fjärde motorcykel

Foto: Bilprovningen Våre...

Europeisk kampanj för säkrare motorcykelkörning

Den europeiska branschorgan...

Bara två månader kvar till Gotland Ring Bike Week !!

En liten påminnelse om året...

2 månader kvar till Gotland Ring Bike Week !!

Nu är det bara två månader ...

Nya Indian Pursuit Elite

Screenshot Indian Motorc...

Icons of British Originality

Åtta team från åtta länder ...

BMW presenterar R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Europeisk kampanj för säkrare motorcykelkörning

Den europeiska branschorgan...

BMW R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Back
Top