Mat tips för ungkarl?

Olof.B

Pride only hurts, it never helps.
Gick med
12 Mar 2005
Ort
Gbg (emigrerad 08:a)
Hoj
KTM 660/RC8-R
Finns en del varianter.

Blodpudding som Mr.Q sa är ju jävligt enkelt och gott. Har man bråttom kan man köra den i micron. (Funkar men inte lika gott som att steka)

Micropopcorn, serveras förslagsvis med ett glas kallt vatten. (Ja, jag har testat. Inte den bästa middagen i mitt liv men i brist på annat :tummenupp)

Om man vill ha något lite mer seriöst men som ändå är jävligt enkelt och går ganska fort. Valfri pasta, en slags köttfärssås bestående av köttfärs (no shit?!), creme fraiche (gärna en vanlig och en smaksatt, den vanliga får inte vara lättvarianten, då får man nämligen inte den krämiga konsistensen. Kör man lätt blir det jävligt simmigt) och lite valfria kryddor. Mer avancerat än så är det inte.
 

Lason

Smålänning
Gick med
3 Sep 2009
Ort
Rockneby
Hoj
Yamaha XT660R -07, Suzuki GS500 -78 & Honda CB125 Twin -79
felix krögarpytt och ett stekt ägg är klart underskattat :) En påse räcker till iaf två-fyra måltider :)
 

Obantteg

En bra arbetare har tur.
Gick med
20 Jun 2008
Ort
Kälma
Hoj
Upcoming
Köttsoppa på burk, kan tillagas i värmeskåpet från frukost till lunch, för mer spänning undvik att slå hål i locket. Observera att det finns två modeller av burk, en som kräver verktyg (kniv och hammare) för att öppnas, en som inte kräver verktyg.
Har man en gammal tillagad köttbit till övers klipper man ner den i burken.

Bönröra:

En falukorv.
Ett paket krossade tomater.
Två hackade gula lökar.
En burk vita bönor.

Släng ner de krossade tomaterna, bönorna och den hackade löken i kastrull, löken fräser man först eller inte beroende på vad man vill.
Krydda med chili, peppar, salt, cayenne, oregano eller vad man nu vill.
Låt puttra tills det iaf är varmt, det är inte så noga.

Denna bönröra äter man sedan till sin pasta, känner man sig rik så har man även stekt falukorv till!

Väldans gott, enkelt och billigt, utmärkt att frysa in!

Blodpudding, bacon lägger man på ett fat med hushållspapper och micrar.

Ärtsoppa på korv, :yoparty bara att värma på spisen!
Den morgonpigge arbetaren värmer detta på spisen innan den åker till jobbet och häller på termos.

Köttfärsås lagar man mycket av, det som blir över till dagen efter värmer man då på spisen igen, tillsätter dock en burk vita böner så man får en chili con carne.

Potatismos, mamma-scan tjöttbullar och lingonsylt :Bugar

//
Tre terminer i en etta på 22m2 med kokvrå och två grappar.
 

GuW

Version 1.1
Gick med
30 Jul 2004
Ort
Nej
Hoj
Ja
Icas frysta köttbullar, icas pulvermos.

Koka vatten i vattenkokare, fyll en djuptallrik med kokande vatten, rör ner pulvermospulver med en gaffel tills det blir precis för tjockt, lägg i en klick smör, micra lämpligt antal köttbullar.

Har man bråttom kör man köttbullarna i en tallrik med vatten i micron.

Ett tag under min flytt när jag hade alla husgeråd nerpackade utom micro och vattenkokare åt jag det rätt ofta, jag tycker dessutom att det är gott...
 

Maestro

Ny medlem
Gick med
23 May 2007
Ort
Västkusten
Hoj
Engelskt och japanskt
Fiskpinnar i krovbröd, remouladsås på tub samt pudra över med rostad lök.
Underbart gott.

Ett par klickar chillisås berikar måltiden och vill du vara nyttig - byt ut korvbrödet mot fullkornsdito.
 

Barrett

#38
Gick med
18 Mar 2003
Ort
Stockholm
Hoj
Suzuki RMZ 450 Supermoto
carbonara, äggröra?

Äggula i rörd i den färdiga spagettin ska det väl ändå vara!?
Jag steker bacon. I med lök när baconen börjar få färg. I land åker set i lite vitlök oxå. Avslutar med en klick crème fraish.
Slå av spagettin. Rör i två äggulor (4 port). Blanda sist i baconröran och tillsätt rikligt med svartpeppar.

Servera med permesan och gärna lite vit tryffel olja.

Tar inte längre tid att tillaga än spagettin ska koka.

Om man är riktigt lat:
Grovt bröd (gärna rågbitar)
Smeta på massor med makrill i tomatsås,
konserv eller på tub om man är riktigt lat ;)

Fast det här är nog mer något att tugga på medan
man lagar mat än middag/lunch.

Annars går "Spaghetti carbonara" fort att laga:
Koka spaghetti
Stek bacon och lägg på ett papper så den torkar och blir knaprig.
Rör ihop några ägg (ca 1ägg/portion) krydda peppar och salt
Riv ost (typ greve eller liknande gärna västerbotten) och parmesan.

Blanda spaghettin med äggröran och blanda i den rivna osten,
bryt baconen i bitar och blanda i (det ska vara ordentligt med bacon),
och sen massor med parmesan över skiten.
Mmmm :tummenupp
 

Gustav O

T.R.Ö.T.T.
Gick med
7 Mar 2003
Ort
Uppsala
Hoj
Yamaha TZ-M250 96
Måste man äta usel mat bara för att man är ungkarl? Säger inte att alla tips är dåliga men flera är ju rena grismaten...
 

Bushido

Skånsk Säckpipsninja
Gick med
9 Sep 2006
Ort
Sydöst
Hoj
HD Ultra Limited - 19, HD Heritage Softail -03, Yamaha R1 -99, Yamaha RD350YPVS -83, Yamaha DT125LC -85, Kawasaki KV75 -78, Yamaha YSR80 -86
Soppa!
Köp rotfrukter av alla de slag, morötter, palsternacka, potatis, rödbetor, purjolök, gul lök, lite sånt. Skala och hacka i tunna/små bitar (ungefär lika delar av allt), lägg i gryta, täck precis med lika delar vatten och grädde (och en liten skvätt vitt vin om man vill), i med lämpligt antal buljongtärningar, koka upp och låt sjuda en kvart ungefär, mixa slätt med mixerstav, smaka av med salt och peppar, klart!
Kan med fördel ätas med vitlöksbröd:tummenupp
 

Pips

Guest
Soppa är fan perfekt nu på hösten!

Lagade spenatsoppa igår!

ca 500g hackadspenat
2 gula lökar
Fräs i kastrull med lite smör.

Tillsätt:
ca 1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
Salt och peppar
drygt 1/2 Muskot (riven)
2.5dl matlagningsgrädde
Vegeta ca 2 msk

Serveras med 1-2 hårdkokta ägg (per portion)

Billigt, räckte totalt till 4 måltider och tog knappt 20min att laga.

Edit: De som är riktigt hemma i köket kan reda soppan med lite maizena eller motsvarande (vetemjöl).
 

anders_69

Datadoktor
Gick med
28 Sep 2008
Ort
Bunkeflostrand
Hoj
V11 Sport -01
Ärtsoppa!

1,5kg torra ärtor blötlägges 12 timmar, häll sedan av vattnet.

I med:
4,5l vatten
6 buljongtärningar (eller motsv fond)
3 skalade/klyftade lökar
0.5kg rimmat fläsk i bit och/eller rökt fläsk(bog)
några lagerblad
ev. några tsk timjan

Har man ingen 10l gryta får man göra mindre.

Koka 1h, smaka av med salt. Lyft upp fläsket och strimla när det svalnat såpass att det går att hantera. I med strimlet.


Avnjutes med kall öl, varm punch (Cederlunds torr ex.) och knäckebröd med vällagrad prästost/västerbotten/likn.

Överblivet fryser man in i lagom portionslådor.

/Anders
 

Barrett

#38
Gick med
18 Mar 2003
Ort
Stockholm
Hoj
Suzuki RMZ 450 Supermoto
Ärtsoppa!

1,5kg torra ärtor blötlägges 12 timmar, häll sedan av vattnet.

I med:
4,5l vatten
6 buljongtärningar (eller motsv fond)
3 skalade/klyftade lökar
0.5kg rimmat fläsk i bit och/eller rökt fläsk(bog)
några lagerblad
ev. några tsk timjan

Har man ingen 10l gryta får man göra mindre.

Koka 1h, smaka av med salt. Lyft upp fläsket och strimla när det svalnat såpass att det går att hantera. I med strimlet.


Avnjutes med kall öl, varm punch (Cederlunds torr ex.) och knäckebröd med vällagrad prästost/västerbotten/likn.

Överblivet fryser man in i lagom portionslådor.

/Anders

Glöm inte en god senap och pannkakor. :)
 

GuW

Version 1.1
Gick med
30 Jul 2004
Ort
Nej
Hoj
Ja
Måste man äta usel mat bara för att man är ungkarl? Säger inte att alla tips är dåliga men flera är ju rena grismaten...

Usel?
Väldigt många dagar äter jag bara för att jag måste, blodpudding och bacon eller köttbullar med mos är fullgod mat såna dagar.

Men visst, känner man att det är grismat om det inte här tagit tre timmar och en tripp till affären för att köpa mera tryffel så....

Själv tycker jag att det är vidrigt snobberi att fördöma andras mat för att den är för enkel.
 

Blue

Irriterande...
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Båstad
Hoj
Syrrans 883 och en Nikon Deetree.
Gulasch a la Blå!

Ingredienser:
6 liter buljong
1,8 kg nötkött
6 gula lökar
200 g tomatpure
80 g paprikapulver
4 st chilifrukter
1/2 vitlök (ca 6 klyftor)
12 potatisar (fasta)
3 paprikor (gärna en annan färg än chilin=
Salt och peppar efter behag.

Gör så här:
Koka upp buljongen. Fördela köttet i små tärningar och fräs dom i smör. Hacka löken grovt och fräs i samma stekpanna som köttet. Häll i tomatpuren och paprikapulver. Rensa chilifrukterna och lägg i den hel (underlättar om man inte vill självantända!) Pressa i vitlöken. Skala, tärna och tillsätt potatisen. Salta, peppra och smaka av. När potatisen kokt färdigt rensar du paprikan och dela den i bitar, lägg paprikan i soppan så den värms upp.
Ett bra tips är att välja olika färger på chilifrukterna och paprikan så att det går att skilja dom åt efter att soppan är färdig.

Soppan går fint att frysa in och den blir ganska stak så om man vill kan man spä den när man värmer upp den för att få lite mer!
 

Koffe

Ny medlem
Gick med
12 Jul 2005
Ort
Lödde
Hoj
ARRITTOR
En bra pizza som man kan äta med gott samvete

valfritt tortillabröd
Västan 5% ost
krossade tomater med chilismak
skinka typ påläggsskinka
diverse grönsaker man har i kylen lök/svamp mm

Blir gott o mycket protein, lite fett o lite carbs!
 
Nyheter
Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

MotoGP-Ducati såld på auktion för närmare 5 miljoner

Ducati Desmosedici GP7 är o...

BMW närmar sig MotoGP

Sedan en tid har olika rykt...

2025 års KTM 450 SMR

KTM höjer ribban för 2025 å...

Top