Ett till... men detta är kanske lite avancerat för en ungkarl, men billigt o gott. Om man vill kan man också laga stor mängd enkelt och det räcker 1-2 veckor.
Redskap:
Stor kastrull
Stekpanna
Stekspade
Skärbräda
Kniv
Råvaror:
(Man kan olika och olika mängd av råvaror beroende på smak och plånbok)
400-800g köttfärs ca. 30-50sek
Paket grytgrönsaker (innehåller; morot, palsternacka, lök, purjolök, kålrot) ca. 10-25sek
2-3 Potatis ca. 5 sek
1st Köttbuljong ca. 3sek
2 Matsked peppar ca. 1sek
1/2 Matsked salt ca. 1sek
1 Matsked paprikapulver ca. 1,50sek
Totalt: 50-75 sek för 5-10 portioner (beroende på hur stor masken i din mage är)
Hur:
Stek köttfärsen (i smör eller olja) tills den är perfekt, stäng av plattan, häll i hälften av pepparn, dvs. 1msk, i den stekta köttfärsen, och rör om.
Skala alla grönsaker.
Tärna alla grönsaker till önskad storlek men potatisen bör vara lite större än tex. palsternacka och kålrot.
Släng potatisen i kastrullen tillsätt vatten så att det täcker potatisen.
Koka upp vattnet med potatisen, med plattan på max.
När det kokar sänk plattan till medel. Vänta tills vattnet har lugnat sig lite, släng i resten av grönsakerna och buljongen. Tillsätt vatten så att det nu täcker även resten av grönsakerna.
Ha lock på kastrullen och låt putra i ca. 10-15 min eller tills potatisen är ganska mjuk.
Tillsätt det stekta köttet, häll i mer vatten vid behov. Släng även i resten av kryddorna och rör om. Låt puttra i ytterligare 5-10min.
Denna goda soppa blir bättre med åldern, men när den är grön och luktar illa bör den slängas. Kan förvras i kylskåp i kastrullen med lock på, håller sig upp till 1 vecka, för längre livslängd bör den vara i en lufttät behållare.
Här har ni även en hemsida med lite olika recept.
http://www.jagm.eu/wordpress/