Mat tips för ungkarl?

ozeo

Lcc= lögdö county choppers
Gick med
12 Sep 2004
Ort
bergeforsen
Hoj
xs400 the dragbike. typ1 66. typ2 early bay dh. xr600 "motard"
Allvarligt? Hur svårt är det att koka upp lite mjölk och smälta ost i?

de är inte bara de i. jag har gjort de den seriösa vägen med och använt massvis med saker i men vi snackar ungkarlsmat nu=enkelt och snabbt. slår vad om att dom färdiga är godare än lite mjölk och ost.
 

newstead

vårkänslor
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Solna
Hoj
de är inte bara de i. jag har gjort de den seriösa vägen med och använt massvis med saker i men vi snackar ungkarlsmat nu=enkelt och snabbt. slår vad om att dom färdiga är godare än lite mjölk och ost.

Nä, det är massor med kemiska substanser a´la E187 osv i en färdig sås. En riktig ostsås består dock av mjölk, ost, salt, peppar och redning. Jag ser inte svårigheten i det. Fast det kanske är mina 11 år som kock som gör att jag klarar av att smälta ost i mjölk :rolleyes:

Blir ju lite nyfiken på vad det är för massvis med saker du har i din "seriösa" ostsås?
 

Skrotnisse

What would Shervin do?
Gick med
4 Oct 2006
Ort
Månbas Alpha
Hoj
120 år gammalt, 2559cc
Nä, det är massor med kemiska substanser a´la E187 osv i en färdig sås. En riktig ostsås består dock av mjölk, ost, salt, peppar och redning. Jag ser inte svårigheten i det. Fast det kanske är mina 11 år som kock som gör att jag klarar av att smälta ost i mjölk :rolleyes:

Blir ju lite nyfiken på vad det är för massvis med saker du har i din "seriösa" ostsås?
Flensost, strumpor och bakpulver.
 

ozeo

Lcc= lögdö county choppers
Gick med
12 Sep 2004
Ort
bergeforsen
Hoj
xs400 the dragbike. typ1 66. typ2 early bay dh. xr600 "motard"
Nä, det är massor med kemiska substanser a´la E187 osv i en färdig sås. En riktig ostsås består dock av mjölk, ost, salt, peppar och redning. Jag ser inte svårigheten i det. Fast det kanske är mina 11 år som kock som gör att jag klarar av att smälta ost i mjölk :rolleyes:

Blir ju lite nyfiken på vad det är för massvis med saker du har i din "seriösa" ostsås?

men chezzus! man kan ha lite vad helst. broccoli, svamp, muskot, grädde olika kryddor.. det borde väl du veta som har vart kock i 11år. JAG! säger inte att de är svårt men de tar mycket längre tid o planering än i med skiten i vatten,, eller? mer ingredienser bla,, ungkarlsmat var väl tråden hette eller? de skulle va enkelt bla.. :brinnerup
 

Jonathan

Gudomlig sporthojare
Gick med
1 Oct 2006
Ort
Västland
Hoj
-
Rör ihop:
1 konserv med tonfisk
1 röd lök
1 burk(2dl) creme fraiche
Salta och peppra

Skiva tomater

Plocka upp pitabröd ur frysen
rosta pitabröd och fyll med tonfiskröra och tomat ;)
västerbottenost är också gott att pilla i :)

Noll koll på vad detta kostar brukar bara rota lite i kylen :p
Man behöver på sin höjd diska en skål och en tallrik ;)

Också gott:
Stek korv, blanda pulvermos ta fram korvbröd, ketchup, senap, ost
Lägg ost i botten på korvbrödet, häll i några slingor ketchup och senap,
stoppa i en ordentligt stekt korv, på med mos och rostad lök. Mmmm :)

Det första lät riktigt jäkla gott! :tummenupp
 

newstead

vårkänslor
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Solna
Hoj
men chezzus! man kan ha lite vad helst. broccoli, svamp, muskot, grädde olika kryddor.. det borde väl du veta som har vart kock i 11år. JAG! säger inte att de är svårt men de tar mycket längre tid o planering än i med skiten i vatten,, eller? mer ingredienser bla,, ungkarlsmat var väl tråden hette eller? de skulle va enkelt bla.. :brinnerup

Broccoli, svamp och muskot är väl lika jobbigt att lägga i en färdig sås som i en man lagar själv? Nåja, glöm det. Jag tycker ändå inte det är svårare att blanda ost och mjölk än vatten och pulver. Det klarar nog ungkarlar av lika bra som familjefäder.
 

jezziiie

Member of Huddinge MCK.
Gick med
13 Jun 2003
Ort
Huddinge
Hoj
En okonventionell gatmissil, enligt Allt om MC. (ombyggd ZZR med släpvagn)
Jag provade en kalasgod grej igår!

Tacos på svenska

Tortillabröd
Potatismos
Renskav
Kantareller
Isbergssallad
Gurka
Vitlöksdressing
Salt
Peppar

Stek renskav i en panna. Tillsätt konserverade kantareller mot slutet av stekningen. Gör pulvermos enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och skär isbergssallad och gurka. Mecka ihop en taco!! Glöm för bövelen inte vitlöksdressingen!
 

Jimmy.F

Arbetar med larm, om du behöver hjälp!!!
Gick med
6 Jul 2005
Ort
Tullinge
Hoj
Sålda ZX10R -04:A, GSX1100RW, XL600
Pulvetmos, Varmt vatten från kranen vispa med gaffeln direkt i talriken.
Ta sedan fiskpinnar ner i brödrosten kör dubbel tid annars är de råa i mitten!
Vänd upponer på brödråsten för att få ut fiskpinnarna använd inte gaffel! Mycket med ström i brödråsten!
Smaksätt med peppar och remouladsås!
Vill du ha det mer lyxigt köp en citron!
 

Affe_R1

Sporthojsnörd
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Uppsala
Hoj
KTM EXC-F 350 Sixdays, Triumph Street Triple 765 RS
En väldigt enkel och god variant!

Kyckling
potatis
morötter
röd lök


- Lägg kycklingen i marinad
- Sätt ungnen på 200grader
- Skär potatisen i klyftor
- Skär morötterna i ungefär samma storlekar som potatisen
- Skär röda löken i 6st klyftor
- lägg potatis och morötter på en ungsplåt (gärna med nonstick)
- in ungnen ca 20-30min
- rör om på plåten och lägg till den röda löken
- låt det stå i ungnen ytterligare 20min (under tiden börjar du nu steka kycklingen)
- ta ut ungsplåten och salta lite
- HUGG IN


Själv så marinerar jag kycklingen i YING Thai Sötsur Chilisås och lyxar ibland till det med Lohmanders Bearnaise Hot till själva rätten. MUMS !!
 
Last edited:

Jonathan

Gudomlig sporthojare
Gick med
1 Oct 2006
Ort
Västland
Hoj
-
Jag provade en kalasgod grej igår!

Tacos på svenska

Tortillabröd
Potatismos
Renskav
Kantareller
Isbergssallad
Gurka
Vitlöksdressing
Salt
Peppar

Stek renskav i en panna. Tillsätt konserverade kantareller mot slutet av stekningen. Gör pulvermos enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och skär isbergssallad och gurka. Mecka ihop en taco!! Glöm för bövelen inte vitlöksdressingen!

Det där lät verkligen inte tilltalande. :gnissla
 

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället
Grovt bröd (gärna med frön på)
Lax (färdigskivad m.m.)
Pepparrot
Ett grönt blad
En ring röd paprika
Rödlök
Lite mer pepparrot

Käka!

Om inte mätt, do another one.
 
Last edited:

Calle.s

Ny medlem
Gick med
10 Nov 2008
Ort
Sthlm
Hoj
trampcykel
Om man är riktigt lat:
Grovt bröd (gärna rågbitar)
Smeta på massor med makrill i tomatsås,
konserv eller på tub om man är riktigt lat ;)

Fast det här är nog mer något att tugga på medan
man lagar mat än middag/lunch.

Annars går "Spaghetti carbonara" fort att laga:
Koka spaghetti
Stek bacon och lägg på ett papper så den torkar och blir knaprig.
Rör ihop några ägg (ca 1ägg/portion) krydda peppar och salt
Riv ost (typ greve eller liknande gärna västerbotten) och parmesan.

Blanda spaghettin med äggröran och blanda i den rivna osten,
bryt baconen i bitar och blanda i (det ska vara ordentligt med bacon),
och sen massor med parmesan över skiten.
Mmmm :tummenupp
 

Lou siffer

officiellt lammkött
Gick med
18 Jun 2005
Ort
Norrort
Hoj
en kvadad en nedkappad och en trasig
Tonfisk krossade tomater och vita bönor, en burk av varje räcker som pastasås 3 måltider.

Tonfisk 5 kr burken krossade tomater 4,50 bönor 2,90 = 12,50 pastan kostar 15 kr för 3kg så det är ca 1.50kr salt/peppar/oregano ca 0.5 kr?
Det ger ca 5 kr per måltid nån som klår det?

Gröt är endast frukostefter ätit det frukost lunch middag i en månad (Men skidåkningen va skoj!:hihi)
 

Lou siffer

officiellt lammkött
Gick med
18 Jun 2005
Ort
Norrort
Hoj
en kvadad en nedkappad och en trasig
Ett till... men detta är kanske lite avancerat för en ungkarl, men billigt o gott. Om man vill kan man också laga stor mängd enkelt och det räcker 1-2 veckor.

Redskap:
Stor kastrull
Stekpanna
Stekspade
Skärbräda
Kniv

Råvaror:
(Man kan olika och olika mängd av råvaror beroende på smak och plånbok)
400-800g köttfärs ca. 30-50sek
Paket grytgrönsaker (innehåller; morot, palsternacka, lök, purjolök, kålrot) ca. 10-25sek
2-3 Potatis ca. 5 sek
1st Köttbuljong ca. 3sek
2 Matsked peppar ca. 1sek
1/2 Matsked salt ca. 1sek
1 Matsked paprikapulver ca. 1,50sek

Totalt: 50-75 sek för 5-10 portioner (beroende på hur stor masken i din mage är)

Hur:
Stek köttfärsen (i smör eller olja) tills den är perfekt, stäng av plattan, häll i hälften av pepparn, dvs. 1msk, i den stekta köttfärsen, och rör om.

Skala alla grönsaker.

Tärna alla grönsaker till önskad storlek men potatisen bör vara lite större än tex. palsternacka och kålrot.

Släng potatisen i kastrullen tillsätt vatten så att det täcker potatisen.

Koka upp vattnet med potatisen, med plattan på max.

När det kokar sänk plattan till medel. Vänta tills vattnet har lugnat sig lite, släng i resten av grönsakerna och buljongen. Tillsätt vatten så att det nu täcker även resten av grönsakerna.

Ha lock på kastrullen och låt putra i ca. 10-15 min eller tills potatisen är ganska mjuk.

Tillsätt det stekta köttet, häll i mer vatten vid behov. Släng även i resten av kryddorna och rör om. Låt puttra i ytterligare 5-10min.

Denna goda soppa blir bättre med åldern, men när den är grön och luktar illa bör den slängas. Kan förvras i kylskåp i kastrullen med lock på, håller sig upp till 1 vecka, för längre livslängd bör den vara i en lufttät behållare.

Här har ni även en hemsida med lite olika recept.
http://www.jagm.eu/wordpress/
Den va fan god!
 
Nyheter
Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

MotoGP-Ducati såld på auktion för närmare 5 miljoner

Ducati Desmosedici GP7 är o...

BMW närmar sig MotoGP

Sedan en tid har olika rykt...

2025 års KTM 450 SMR

KTM höjer ribban för 2025 å...

Top