"påhoppad" av gubbe vid rödljus

attack

Greve
Gick med
17 Feb 2007
Ort
Göteborg
Hoj
Suzuki GSX-R600 K1
Jag blev "påhoppad" idag av en medelålders man som kör Audi.:gnissla

När jag var ute och körde och svängde av till en större 50 väg som var tvåfilig. Ökar hastigheten till ungefär 60 - 65 km/h så ser jag hur en bil från andra filen väjer framför mig och jag blir tvungen att tvärnita och byta fil för att inte köra in i bilen.
Han tutar och jag ger honom fingret av ren reflex. Efter en bit på vägen så kommer jag till ett rödljus, så man får stå där och vänta. Då ser jag hans bil komma bakifrån men jag tänker inte mer på det.

Efter ca 5 sekunder så står gubbfan(~50 år, no offense till ni som kör mc :tungan ) och han började skrika något åt mig men den första meningen jag hinner uppfatta är "Du kör för fort! Du kör för jävla fort!" varav jag frågar likgiltigt om han är polis eller ej (Fortfarande paff över att han klev ut ur sin bil och gick fram till mig vid rödljuset) Då fick jag svaret han kanske var det och han började skrika om att han har mitt regnummer. I lugn och sansad ton sa jag då med _Mycket_ sarkasm i rösten, Vad kul för dig, titta förbi någon gång.:pannkyss

Då grabbade han tag i min axel och han var högröd i ansiktet och skrek att han ska polisanmäla detta! Då blev jag själv förbannad över att han hade gått till fysik kontakt så jag skrek åt han att om han inte släpper min axel inom 3 sekunder så kommer jag slå in pannbenet på det stackars fan som klagar över att jag körde 10 km/h för snabbt.

Snabb som en hök släppte han taget och bara glodde på mig samtidigt som jag upptäckte att det var grönt så jag stack iväg i ännu högre hastighet och gav han fingret ännu en gång.


Nu i efterhand tycker jag att jag skulle styrt motorcykeln åt sidan och pratat vett med han men tyvärr så får man sällan sånna tankar när adrenalinet börjar pumpa.:huvet

Hur hade ni själv reagerat i denna situation?
 
Last edited:

KGK

1200
Gick med
1 Jan 2006
Ort
fjollträsk
Hoj
KGK
haha, gubbar får ett och annat för sig, kommer hem vid midnatt en kväll och inte en käft ute, mer än en gubbe, som jag inte vet vad han gör ute, utslängd av kärringen:confused:

han går flera hundra meter och runt i för kvarteret att hitta mig för gnälla att det gick lite för fort, han tjatar om barn och katter, jag frågar om det är några barn ute så här dags:va

han ville nog mest gnälla
 

AndreasNo

Bannad
Gick med
11 Jul 2006
Ort
Karlskoga & Örebro
Hoj
CBR600RR -03
Hade jag haft tid över hade jag kört hojen åt sidan, lugnt tagit hans namn och personnr o gått ner till närmaste polisstation o lämnat in en anmälan mot honom =)
 

Dreggel

Alltid politiskt inkorrekt
Gick med
9 Jun 2007
Ort
Bromma
Hoj
Suzuki GSXR750 1993/95, Suzuki GSXR1000 K6
Jag skulle antingen ha skrikit åt honom att jag tänker motanmäla honom för hindrande i trafiken (karln har ju medvetet parkerat och klivit ur bilen mitt i körbanan).

En annan kul grej hade varit att så fort gubben öppnade käften så hade jag börjat varva som fan, och sen skrikit "VA!?" och sen när gubben öppnar käften igen så äre bara att gasa helvete igen. Sen bara lugnt och sansat åkt vidare när det blivit grönt.

Fast mest troligen hade jag rullat hojen åt sidan och "kastat handskarna".
 

silvr

2 - 1 = hjula
Gick med
16 Aug 2004
Ort
Stan
Hoj
En sån med klocka :/
Hade blivit tokförbannad om han först gjort en IDIOT manöver o sen kommit o skällt ut en o gripit tag i en hade blivit riktigt lack ....
10km/h är ju inte så grymt mkt heller o jämfört men hans vårdslösa körning så är det ingenting....
 

peteR1000

In Sorte Diaboli
Gick med
19 Sep 2003
Ort
götet
Hoj
ninjan e såld...så ingen nu
var med om en ganska liknande sak tidigare i somras. Dock börja idioten knuffas och putta på mig när jag satt på hojen vilket gjorde mig ordentligt förbannad. Han ville ha mitt körkort o allt möjligt, hitta regplåten i hjulhuset gjorde han inte heller och blev ännu mer sur :D
 

TheElmer

Dyslektisk ordpolis
Gick med
24 Mar 2007
Ort
där ibland.
Hoj
Toppluva
Jag kan dock säga att det händer inte bara oss mc förare att någon idiot kommer och skäller ut en..
En gång i tiden körde jag buss ute i nacka/värmdö. Många 50 vägar där och vad gäller vid 50 med en STOR röd buss? Bussen har företräde ut ur en hållplats. Nåja jag fick ett par ggr sällskap på bussen vid olika slutstationer av olika mer dyra bilförare ni kan nog gissa vilka. som allt skulle änmälla mig och det enna o det andra för att jag några ggr skickade ut hander ur fönster. Men bara några ggr gav dem fingret men annars vad det en ren handflata som mer gav ett "i give a shit" släng. Men tillsaken gubben kommer inte göra något och du gjorde helt rätt. Han bröt ju själv hastigheten som någon sade för att slänga sig framför dig..

Såna gubbar som inte fåt sig ett nypp på ett tag kan man bara ge fingret.. Helt rätt enligt mig..

Annars som andreasNo sade tagit farbrorn åt sidan och se om man kunde få ut hans persnr och gör en mottanmälan.

Eller en Norskskalle (ha hjälmen på sig) (no offence norge)
 

elwe

Att veta och kunna är inte samma sak ...
Gick med
2 Sep 2003
Ort
Lund
Hoj
PS 1000 LE från "Den lille fabrikk" och HVA 1950
"han började skrika om att han har mitt regnummer"

Du kan lugnt tala om för honom att han inte vet vem du är för det och att om du vill så kan du slå en bula i hans biltak utan att han har en aning om vem som gjorde det ....
 

GrimReaper

Orgasmdonator
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Sthlm/"Brumma"
Hoj
Kawa ZX9R -98 / Gixxer Fighter (Till Salu)
Jag är inte våldsam på något sätt (om inte folk blir våldsamma mot mig). Av ren reflex skulle jag nog gett han en höger med all min kraft eller möjligtvis en dansk skalle. Själv skulle jag tycka att det var en jäkligt obehaglig situation, när man sitter på hojen och någon rycker tag i en.

Att folk måste bli våldsamma så fort dom vill något!?!? :va
 

selin

Gemenskapshatare
Gick med
31 Mar 2005
Ort
Borlänge
Hoj
Såld
Gubbar gör konstiga saker, förra veckan blev jag omkörd på insidan av en, när han var jämsides tryckte han ut mig mot mötande trafik.

Jag tänkte slå av spegeln först, men bestämde mig för att åka efter och erbjuda han en chans att ha ihjäl mig när jag klivit av motorcykeln. Jag tror aldrig jag skällt ut nån så mycket tidigare, jag var helt vansinnig. Gubben såg ut som att han var på väg att börja grina på slutet.

Förklaringen till hans road rage var att han skulle hinna till tippen innan den stängde.
 

Zebba

Ny medlem
Gick med
9 Jul 2006
Ort
Haninge
Hoj
CBR 900 Crf 250 450
Som om den gubben aldrig kört för fort. Jobbigt när de börjar gå ur bilen när man kör 10+ undera hur de blir när de e 100+. Du skulle inte ha åkte på än gång. Skulle ha rökt lagt korsningen också sedan iväg på bakan med fingret i högsta hugg
 

Freddola

Ny medlem
Gick med
23 Jun 2005
Ort
K-town
Hoj
Husa 650, kawwa 250
Du skulle sparkat sönder lamporna på hans bil lr nått sånt.
Typ en fot genom grillen.
 

xt_660

pendlar mest
Gick med
20 Mar 2006
Ort
Stockholm
Hoj
*hojlös*
griper man tag i någon, speciellt om man sitter på hoj, då man liksom är lite hjälplös med att först och främst behålla balansen om nån börjar rycka tag i en så har det fanimej gått för långt, oavsett vad.

En vettig människa ber en väl åtminstone kliva av hojen först innan man ämnar diskutera trafikvett? :va
 

Ismannen

Vila i frid min vän
Gick med
25 Aug 2004
Ort
Sundsvall
Hoj
Ktm 400 exc
När han kom fram till dig skulle du ha dreglat som en mupp, pekat på himmlen o säga pippi,pippi.


Skulle vara ganska kul e se hur han hade reagerat.
 
Nyheter
Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

Top