Josef
Blicken framför allt!
- Gick med
- 20 Dec 2003
- Ort
- Stockholm
- Hoj
- Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59, Enfield Taurus 325 diesel -00
Jag har kört sous vide några år men har helt slutat köra fina skivor eftersom jag kommit fram till att jag gillar en ganska röd (men liten) kärna och hela graderingen till well done nära ytan. Blir mer variation i samma köttbit helt enkelt.
Undantaget är T-ben där jag kör upp den till rare, kyler ner ytan lite och grillar på den. På så sätt undviker jag både en allt för torr filé och för mycket blodigt kött i biffen.
Däremot görs det mycket stekar på fulbitar av nöt/vilt och en hel del ribs som avslutas på grillen. Ribsen blir nästan lika bra som om de gått runt 4h i smokern men de går lätt att hinna få klara till middagen en vardag och man VET vilken tid de är perfekta.
Är det någon som har en idé om hur man kan vacca en hel gris?
Jag har helgrillat 2 grisar hittills men resultatet skulle bli bra mycket bättre om jag kunde köra hela grisen i vattenbad först. Helst redan monterad på spettet.
Undantaget är T-ben där jag kör upp den till rare, kyler ner ytan lite och grillar på den. På så sätt undviker jag både en allt för torr filé och för mycket blodigt kött i biffen.
Däremot görs det mycket stekar på fulbitar av nöt/vilt och en hel del ribs som avslutas på grillen. Ribsen blir nästan lika bra som om de gått runt 4h i smokern men de går lätt att hinna få klara till middagen en vardag och man VET vilken tid de är perfekta.
Är det någon som har en idé om hur man kan vacca en hel gris?
Jag har helgrillat 2 grisar hittills men resultatet skulle bli bra mycket bättre om jag kunde köra hela grisen i vattenbad först. Helst redan monterad på spettet.