Vi är väl runt plats 15/27 i befolkningstoppen. Får vi upp antal röstande är det mycket inflytande vunnet. Vi har i relation till befolkning fler platser än tyskarna.
Det är klart att demokratin inom EU lider, men det är fortfarande ett mellanstatligt samarbete. Inte överstatligt bestämmande. Om EU skulle ha samma representationsratio i parlamentet som i vår egen riksdag skulle antalet ledamöter ligga runt 20 000, istället för de drygt 700 som sitter där idag. Det är ganska många personer, men du får jättegärna stå för fiolerna om du tycker att det är rimligt.
Jag tror att du själv förstår att korruptionsargumentet inte håller.
Vi kan deklarera att vi lämnar EU imorgon, men skulle förmodligen vara klara 2015. Lissabonfördraget kommer att rita upp riktlinjer för hur ett sådant scenario skall skötas. Varför någon nu, på allvar, skulle vilja lämna EU, vet jag inte.
Sedan tycker jag att Malmström är en jävla tomte, som bara sitter där och lobbar för LF för att rädda sitt eget jobb. Men det är en annan sak.
edit: stavfel, stavfel, stavfel.. analyser av amerikas handelsunderskott förstör själen och knoppen
Inte vara ett överstatligt betämmande?
Att överföra saker som tidigare bestämmdes i Sveriges riksdag ner till Bryssel borde väll direkt höra till överstatlighet eller?
Och att EU-lag har företräde över svensk lag om de berör samma område och det blir konflikt. Tex. Laval-domen som berör typ utstationeringsdirektivet och avtalsrätt.
Detta finns inskrivet som pejudikat i Lissabonfördraget via skumma hänvisningar och hur det skall drivas.
Och varför är de så kallade Lissabonfördraget så jävla grötigt när man vill sätta sig in i VAD det innebär.
Inte en enda jävla Rikspolitiker kunde ju näma nå vettigt då dom intervjuvades i TV. Vilket är skrämmande hur lite dom egentligen vet om något dom är FÖR men inte kan förklara innebörden av.
Och vad inte många vet om fördraget är att det görs en massa hänvisningar till dokument som inte är offentliga, men som det påstås vara si eller så. De kallas att mörklägga fakta.
Och en sak till, om man har en överenskommelse att göra en sak om de blir ett visst utfall. Men gör nå annat om de inte blev som man tänkt sig. Va kallas det för?
Lissabonfördraget skulle INTE ratificeras och fastställas OM INTE ALLA länder godkände det, och att de skulle vara upp till varje land att besluta om de.
Vad händer? Jo Irland röstade ner de hela, och i och med det så skulle enligt tidigare överenskommelse Lissabonfördraget falla och det måste tas fram ett nytt.
Vad händer mer? Jo några länder fortsätter sin egna ratificeringsprocess som om inget hade hänt, och några länder uttalar sig om att Irländarna inte vet va dom röstat nej till och att dom gjort fel. D.v.s smutskastningskampanjer.
Och vad kan du menar med demokrati i en union där ministerrådet har beslutande och veto-rätt???
Det är England, Tyskland, Frankrike, Italien och Beneluxländernas som styr EU.
Sverige var de land som var sämst med att begära undantag i vår ansökan om medlemskap vilket vi får sota för med en massa skit att förhandla om så fort de dyker upp "issues".
De talar också om kompetensen eller snarare inkompetensen bland de beslutande som va så kåta att gå med...
Å varför talas de så lite om den EU-armé som skall sättas upp enligt Lissabonfördraget.
Hur många vet att Lissabonfördraget gör att alla medlemsländer i princip då godkänner att kärnvapenbestyckade tingestar får beträda dess lands mark?
Och hur många vet att de uran som finns här i sveriges mark ägs av Euro-atom? D.v.s. Sverige bestämmer inte ens över en del av våra energitillgångar.
Allt de hära går att gräva fram uppgifter om, men att de e svårt. Va försöker de styrande mörklägga och varför måntro?
Hade de inte varit bättre med typ EES avtal som man förhandlar och bygger till istället för denna "jätten gluff gluffs" som mest sysselsätter skrivbords-hallickar??