Värsta trafikpolisen?

Hardrock Ragge

Lifetaker and heartbreaker
Gick med
27 May 2005
Ort
Ligger Göteborg i Västra Götaland? I Gbg bor jag i
Hoj
Honda CB750K -81! Nu jävlar ska det byggas kaffe räjser!
Freon_leon skrev:
2090207 stämmer, om man åker på E4, E22, RV 51, 55/56 så kan man ge sig på att man ser dom minst en gång... dom kör mycket nykterhets kontroller på helgerna också vilket iof jag tycker är bra... Tycker att dom gånger jag har blivit stoppad så har som varit trevliga...

55:an? Mellan Nkpg o Enköping eller vart då?
Jag har åkt där en hel del men jag har alltid haft det polisfritt! Det e ju fartkamror där så jag trodde den vägen var lågprio! Men jag kan ju mycket väl ha fel, har du sett dem där e det ju så!

Men har det varit så länge?
 

FARTGALEN <<

Fartfeber
Gick med
6 Sep 2005
Ort
Hus
Hoj
tramp
Fürstenhoff skrev:
2090623 Två saker är ett måste om man tänkt köra liiiiiiiiite fortare än vad lagen tillåter när man kör i Östergötland vilket "någon" :rolleyes: fick uppleva för ett par år sedan!!

"Någon" :rolleyes: kom körandes söderut förbi Linköping i en liiiiiiite för hög fart och hade precis passerat Motala avfarten när "någon" :rolleyes: upptäcker en blå/vit V70 som står i en kontroll ficka och mäter norrgående trafik.

"Någon" :rolleyes: sänker farten till ca 140km/h i ren automatik för att inte väcka alltför mycket intresse hos dessa robotar till poliser men misslyckas fatalt varför denna blå/vita V70 korsar E4'an via en sk lucka i mitt räcket för att börja jakten - dock hade "någon" :rolleyes: redan insett dilemmat och därför skapat sig en hyffsad lucka för att sedan lägga sig i laglig fart.

Efter bara ngn kilometer så dyker denna blå/vita V70 upp i "någons" :rolleyes: backspegel och slår på disko lamporna varvis båda bilarna stannar i vägrenen - fram till "någon" som bara öppnat sidorutan ett par cm kommer en MYCKET barsk polisman som fräsande säger till "någon" att det bara är till att stänga av motorn, ta med körkortet och följa med till polisbilen!!

"Någon" :rolleyes: insåg snabbt att det kokta fläsket var stekt varför ettans växel återigen for i med en smäll och i väääääääääg var han på en tiondel - V70 också tyvärr varför en mycket lång jakt startades som på grund av V70 prestanda blev mycket lång och som INTE avslutades förränn "någon" :rolleyes: efter diverse mer eller mindre avancerade manövrar fått en så pass stor lucka att han kunde slänga sig av Ödeshögs avfarten och därefter in på en liten skogsväg!!

Sen svärmade enligt informationen både polisbilar samt en liten envis hellikopter i timmar runt detta område innan dom gav upp vilket tydligen var en aningen spännande för den inblandade - så innan man ger sig in i Östergötlands polisdistrikt och deras lekområde (E4'an) så se till att ha ett mycket snabbt fordon, full tank och nerverna i styr!! ;)

/Fürstenhoff.

Ps! Vet ej hur lång sträcka vi pratar om men om inte jag minns helt fel så är det många mil!! Ds!
Hahaha detta är rolig läsning :hihi
Men en fråga, vad körde denna mystiske "någon" för något? Snut = V70 T5?

Hardrock Ragge skrev:
2095632 55:an? Mellan Nkpg o Enköping eller vart då?
Jag har åkt där en hel del men jag har alltid haft det polisfritt! Det e ju fartkamror där så jag trodde den vägen var lågprio! Men jag kan ju mycket väl ha fel, har du sett dem där e det ju så!

Men har det varit så länge?
Bor nära Rv55. Strängnäs - Katrineholm är tämligen polisfria. Närmaste trafikpolis finns i Eskilstuna/Nyköping så det är inte så ofta dom orkar ta sig ända till 55:an. Simonstorp verkar vara farligaste stället på 55:an. Där är det Östgötarna som härjar.
 

Esquire

Möjligen en smula excentrisk emellanåt.
Gick med
2 Oct 2003
Ort
Öset
Hoj
NV 70 Hobby -54, Bastard Bulldog -03 (inlöst)
Staffan Jönsson (har jag för mig att han heter) här i stan har jag inte mycket till övers för. :mad:



Edit: Jag har blivit stoppad av trafikpolisen två gånger. Båda gångerna var det han som stoppade mig. En gång blev det indraget körkort och andra gången "bara" böter.
 
Last edited:

invisible

Yes baby...
Gick med
4 Mar 2006
Ort
Stockholm
Hoj
Kawasaki ZX-6R'06
Det här hände mig för många år sedan, hade precis tagit B-kortet men jag berättar i alla fall.

Hade tankat bilen och gav mig av med min första (rishög) bil och plockade upp 2 av mina tjejkompisar. Vi åkte ut en runda och jag kände mig väldigt cool :yoparty

Mellan 2 städer blev jag invinkad på en parkeringsficka av en bunt poliser.

När jag saktar ner och närmar mig p-fickan märker jag att en höjdar-polis (troligtvis länspolismästare) tar befälet och ber mig att stanna. Jag, 19 år gammal..med 2 pumor i baksätet, kunde bara sluta på ett sätt...

Jag vrider till hastigt på ratten så polismästaren fick hoppa undan, annars hade jag kört över hans fötter..hehe

Ser hur han tar ögonkontakt med mig när jag väl stannat, han knackar på sidorutan och frågar mig så fort jag vevat ner rutan:

Unge herre, testar du mig? Jag svarade: Vad menar du? Då upprepade han samma fråga :hihi

Jag började få upp pulsen och insåg ganska så fort att det där var kanske lite onödigt gjort.

Jag ger han mitt körkort som jag hade prövotid på, han tittar på det med stora ögon och uppmanar mig att köra försiktigare, speciellt nu när jag fortfarande har prövotid.

Jag kunde inte göra mycket annat än och hålla med. Jag fick även blåsa också..

Historien slutade faktiskt lyckligt och jag måste erkänna att polismästaren höll ganska så god min fast att jag gjorde som jag gjorde. Han hade kunnat hitta MÅNGA fel på min bil.

Det roligaste av allt var att hans kollegor som höll sig i bakgrunden skrattade som satan när jag skulle åka iväg, dom hade säkert mycket att prata om på kafferasten :D

Kanske faller bort lite från topic men ville dela med mig av en rolig händelse.
 

Freon_leon

Johan
Gick med
31 May 2004
Ort
Norrköping
Hoj
Snart en R6
Hardrock Ragge skrev:
2095632 55:an? Mellan Nkpg o Enköping eller vart då?
Jag har åkt där en hel del men jag har alltid haft det polisfritt! Det e ju fartkamror där så jag trodde den vägen var lågprio! Men jag kan ju mycket väl ha fel, har du sett dem där e det ju så!

Men har det varit så länge?



så länge 55 går i östergötland så är den livsfarlig, mellan simonstorp och norrköping brukar jag se dom...
 

Webspy

.....
Gick med
4 Feb 2004
Ort
Täby
Hoj
Polisbil
Dubbelmoral.....

Poliser verkar vara as, svin och idioter i de flesta SH'ares ögon. Den dagen de själva råkar ut för något brott - ja, då är samma polisman deras bäste vän.......

De flesta gillar inte polisen, har bara träffat otrevliga osv... Har ingen tänkt tanken att när ni har era "upplevelser" med polisen så är det i samband med att dom tar er för något brott? Ni har gjort fel - dom tillrättavisar och bötfäller osv.

Visst finns det idioter inom polisen - men det finns det här med!

My 2 cents

//Anders

Edit. Som svar till trådskaparen: Nyköping, Norrköping, Linköping....
 
Last edited:

ezzo

Portöppnare
Gick med
26 May 2003
Ort
Vårby
Hoj
KTM rc10
>Hanning< skrev:
2089874 finns nån stjärna till snut i gävle oxå kommer och viftar med sin spade för att man gasa lite från 50 till 70 :3freak

Tidigare fanns det en poliskonstapel i Gävle som kallades P19... (eller nått sånt)
Han var inte trafikpolis men likt förbannat så nitisk...
Rykten går om diverse "hårda" ingripande mm...
 

tIgGeR

Häradsbetäckare!
Gick med
5 Oct 2003
Ort
Halmstad
Hoj
Imaginär R1
abethebabe skrev:
2104213 jag blev stoppad idag av polisen! halar upp mitt kort, han står med alkomätaren i högsta hugg cirkulerar runt min hoj som hajar runt surfare, han börjar ställa lite frågor om hojen fortfarande med små spatserande steg runt min hoj! suzuki va! hhmm svarar jag! vad är det? en 600? nä 750 svarar jag.
ok tänkte jag här står jag med min lapp i handen men han verkar inte intresserad av att kolla om det står ett A på och jag väntar på att få blåsa, när jag till slut frågar en polisman som står och tittar på hojen! ähum jo ville du se på körkortet? va ah ja just äh skit i det. jag???? så vi börjar småprata om motorcyklar istället helt apropå, då jag får för mig att fråga honom varför han stoppade mig! (han såg mig från långt håll och släppte förbi fem bilar som var före mig), jo fan! jag kör ju själv sporthoj sa han (R1) men det är alltid kul att vinka in hojförare så att man kan snacka lite mc och så får man spana in andra sporthojsförares hojar. jag måste säga att den polis! han var tamigfan bland de trevligaste killar jag har pratat med. han var helt enkelt supertrevlig för att vara polis och hade vi haft fler poliser som han så... han var :tummenupp

Hoppas du fick ordning på kopplingsvajern! ;)
 

Busafreak

Sportforever-customnever
Gick med
7 Mar 2003
Ort
E-län
Hoj
Hayabusa, CBX 1000, REX 98cc -39
Peter80 skrev:
2090107 Östergötland.
Utan tvekan. Bodde i Linköping förr, blev stannad 7 dagar i rad... Samma ställe, samma tid men av olika snutar...

Vi som bor i Linköping (är inflyttad i o f sig) kan tyvärr inte få någon annan bild än att polisens resurser utnyttjas på ett felaktigt sätt. Prioriteringen är obegriplig utfrån sakliga skäl. Utifrån andra skäl blir det genast mer begripligt. Att sitta i en varm bil på motorvägen och plocka de som kör 15 km över tillåten hastighetsgräns (d v s ej för fort enligt omständigheterna) är bekvämt, statistikhöjande och relativt odramatiskt. De flesta som stoppas är ju svennar som varken är drogpåverkade, beväpnade eller egendomslösa.

Men....det är inte ofarligt ur trafiksäkerhetssynpunkt! När polisen stoppar ett fordon för den allvarliga lagöverträdelsen sker detta på en mycket smal vägren på motorvägen. Den är så smal att en person inte kan gå fram till en annan bil utan att gå ut i motorvägens innerfil. Två fordon och folk på motorvägen är definitivt mer "framkallande av fara" än den svenne som passerar i 130. Det är faktiskt ett under att förfarandet inte ännu lett till allvarligare olyckor.

Det är inte utan skäl som det är förbjudet att stanna på motorväg. Polisen utnyttjar här ett förbehåll att de, under största försiktighet får stanna på motorväg i samband med trafikövervakning, men det är nog inte sådana här situationer som lagstiftarna tänkt sig och sannolikt framgår det i lagens förarbeten vad som avses. Kan tänka mig situationer som att last håller på att lossna m m, d v s som kräver en akut insats.

Jag för avsikt att pröva tillämpningen med en JO-anmälan om jag blir stoppad på detta sätt.

Vulgärbilden av polisen i Linköping: de jagar fortkörare, helst på motrvägen och ej påsatta skattekvitton. I övrigt gör de inte mycket annat.
Inte med bästa vilja i världen går det att påstå att de bidrar särskilt mycket till trafiksäkerhetshöjningen.


Någon polis på SH som vill kommentera?
 

Anderzzon

No Pain, No Game
Gick med
6 Mar 2005
Ort
LBG tha place 2 B
Hoj
Honda CRF 250R -09, Biltema Cruiser, Arctic Cat Sno Pro 440 -05
De som bor i Lindesberg och aldrig blivit tagna av " Laser Pekka " är lätträknade! ( Han bötfäller allt kollegor, familjemedlemmar osv )

Han var tom på insider för en å en halv vecka sedan... Fast det var i ett lite allvarligare ärende där han handlat väldigt tvivelaktigt :mad:

Fasen va snutar det är ute nu i Sthlm! Kom ifatt en snuthoj på väg ut mot Nacka igår, tillslut var vi två rettor som låg å fiskörde bakom :D

När man äntligen kunde ge lite gas när man svängde av så kom man ifatt en radiobil direkt :huvet
 

Kahobe

Guaranteed Carbon Free
Gick med
20 Mar 2003
Ort
in da bush
Hoj
KAwasaki, 5½xHOnda, 3xBEnelli, m fl..
twinner skrev:
2104843 I Nyköping var värst för några år sen om jag inte minns fel....
Hela Östergötland är fiendeland..
Har bott i krokarna runt ÖG på div olika ställen och alltid.. blir det problen så är det där.
För många år sen stängde polisen i Linköping ALLA stadens utfarter och hade 100% kontroll på alla fordon. Kaos? Bara förnamnet...
(Jag fick fö vänta med "utflykten" till nästa dag hade bara bromsar bak på bilen..)
Fast, å andra sidan blev jag för lääänge sen stoppad på gamla E4, Åtvidabergsavfarten, med en gammal VW och 80% motorfotogen i tanken (32öre/liter) Studerande och inga pengar hade man då.
Lyckligtvis var det unga poliser som inte kände igen doften utan tyckte att bilen stank av bränd olja. Jag höll med...och fick köra vidare..
 

R1 wannabe

RR Hangaround
Gick med
15 Dec 2003
Ort
Gustavsberg
Hoj
Cb 125 -70, RG 500-86, Z1000, R1-00, GSXR 1000 -03, S1000RR
Webspy skrev:
2104187 Poliser verkar vara as, svin och idioter i de flesta SH'ares ögon. Den dagen de själva råkar ut för något brott - ja, då är samma polisman deras bäste vän.......

De flesta gillar inte polisen, har bara träffat otrevliga osv... Har ingen tänkt tanken att när ni har era "upplevelser" med polisen så är det i samband med att dom tar er för något brott? Ni har gjort fel - dom tillrättavisar och bötfäller osv.

Visst finns det idioter inom polisen - men det finns det här med!

My 2 cents

//Anders

Edit. Som svar till trådskaparen: Nyköping, Norrköping, Linköping....
Det där var ett seriöst inlägg :va :lol

Jag röstar på "Benny the cop", det är en cool polis med lagom nitiskt sinne. :hihi
 

Vapor

Hojgalen
Gick med
23 Jun 2003
Ort
Kristianstad
Hoj
R1 -06, KTM525sx-03, Yamaha XS400se -82
MARKUS ENGKVIST skrev:
2104785 Kjellander har man råkat ut för ett par gånger. En riktig paragrafryttare

Jag har hört rykten om att han bötfällt sin egen fru för att ha kört för fort. Stämmer det? :confused:
 

Beukel

Ny medlem
Gick med
17 Apr 2006
Ort
Ingarö
Hoj
TDM
Står det trafikavdelningen på sidan av bilen så är man rökt som en böckling. Blir man däremot stoppad av en "vanlig " bil från ordningen i Stockholm finns det ibland utrymme för lite överseende. Sedan finns det ju högt och lågt bland poliser som bland alla oss andra också.

Själv tycker jag att man får ta konsekvenserna om man tar en kalkylerad risk. Jag kan ta en ordningsbot men bespara mig från uppfostringssamtal-
 

kaZmur

Gudomlig sporthojare
Gick med
3 May 2003
Ort
Växjö
Hoj
Hornet 600 och en Buell XB9r med delad vårdnad
smacker skrev:
2089862 Sen har vi en viss Kjellander i Kristianstad som inte riktigt har alla hästarna i stallet... I en tidningsintrvju för en månad sen skröt han om hur jävla bra han verkligen är! Ha ha ha ha....
Helt klart Kjellander, sjuk i huvudet är snubben. :S
 

SuperKnutte

Lägg av!
Gick med
12 Sep 2003
Ort
Bästerås
Hoj
KTM 525 SM-07 + Yamma WR426F Enduro Edition + Canon EOS 400D + en Caddy pickis och en tuff Transporter. :P
Trafikpolisen i Västerås kan vara ganska nitisk, ibland..
Eller vad sägs om böter för fortkörning, 72 km/h på 50-väg, kl. 01.30, tomt industriområde, ingen trafik överhuvudtaget, ingen genomfartsled utan i princip en återvändsgata.. :huvet
Jag trodde inte att det var sant när jag såg polismannen sikta på mej med sin laserpicka. :näsblod
Åkej att framhjulet inte var i backen hela tiden när jag åkte där, men va fan, det var ju helt tomt.
Så har konstaplarna mage att tala om för mej att "nu har du minsann valt fel ställe att leka på". :confused:

:lol
Nåja, man "får" ju inte köra mer än 50 på en 50-väg, så vad säger man.
Tycker dock att stället dom valt för sin lilla kontrollplats var liiite udda..
Långtråkigt för killarna att sitta och uggla i sin bil om inte annat. :tungan
 
Nyheter
EIB-lån finansierar eldrivna motorcyklar från Stark Future

Europeiska investeringsbank...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Transportstyrelsen har före...

Triumph storsatsar inom Enduro

Motorsportlegenden och fler...

BMW CE 02 x VAGABUND

BMW Motorrad har presentera...

Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Top