Jag har inget recept på den men brukar göra den på en höft.
Det är inte någon exakt vetenskap men på ett ungefär är det som följer (om det är tänkt till en tre rätters middag)
Ca 150g mjölig potatis per portion.
ett-två ägg per 4 personer beroende på storleken på dessa
Grädde
Smördeg
pinjenötter (ca 10-20gram per person)
1 dl riven västerbotten eller parmesanost per 4 personer
vitlökspulver, muskot, salt & peppar
koka potatisen och pressa när den är mjuk.
Vänd ner 0,5-1dl grädde samt 1-2 ägg per fyra personer. (Det får inte bli för löst)
Rosta pinjenötterna på medelvärme, i en torr stekpanna så de får lite färg men de får inte bli brända. Blanda ner i potatisenmoset.
Riv ner ca 1dl ost per 4 personer
Smaka av med salt, peppar och ett uns vitlök och muskot
Kavla ut smördegsplattorna
Spritsa ut eller använd en sked och portionera ut moset på smördegen
Rulla ihop.
Beroende på hur tjocka rullarna blir får man skära av "eleganta" portionsbitar som man ställer på en plåt.
Skär lite snett för att få så där "tv-kocks-snygga" bitar...
Är rullarna tjocka så får man se till att göra låga bitar annars kommer de bara sjunka ihop till en formlös klump då potatisen lätt blir mjuk då man värmer upp det...
Gratinera i ugn, gärna med lite finfint-riven ost uppepå...