Ni har inte det problemet vid kok att det börjar droppa från fläkten efter ca 30-40 minuter ? Jag kan i princip inte brygga pga just detta. Känns ju inte helt hundra att det droppar fettvatten ner i koket
//Kim
Jag har försökt vara uppmärksam på problemet och sett till att torka av med jämna mellanrum. Dessutom har jag en sån däringa flyttbar "skärm" som jag skjuter tillbaka, då minskar problemet även om det medför att mer vattenånga blir kvar i köket..
Det är framförallt de sista 15 minutrarna som det är väldigt obra om något droppar ner i vörten.
Så, se till att torka bort kondensen/vattendropparna med jämna mellanrum.
Ikväll har jag bara druckit hembryggt. En pale ale om var lagd åt belgo-hållet fick bli fredag-efter-jobbet-ölen...
Sen käkade vi plock, typ antipasto med luftorkade charketurier, salami, ost o.s.v. och till det fick det bli en hembbrygd Barley Wine på ca 10.5% och nu dricker jag en riktigt mörk ESB med chokladtoner och smuttar på en Jameson Special Reserve.