Bromsprov på uppkörning i spöregn.......?

Vad examinatören borde ha gjort (och kanske gjorde men det blev missförstånd?) var som skrivits tidigare i tråden:
Din flickvän skulle få ha gjort "bromsprov från 90" men givetvis anpassat hastigheten till rådande omständigheter efter sitt eget omdömme.

Beklagar olyckan.

:tummenupp Kunde inte ha skrivt bättre själv :)

Sen bör ju hon ha blivit lärd av trafikskolan att man ska anpassa farten efter förhållandet. Säger vv gubben att man ska köra 90 så kör man det om man klarar det om förhållandet är bra annars kör man lite saktare efter vad man klarar av. Jag tycker det va tur att det hände på inhägnat område tänk om hon hade bromsat omkull sig ute i trafiken när det regnar och hamnat under någon bil.
 
Imaster. Tack för dina inlägg men du förstår inte frågeställningen. Och jag tog inte kortet på 1800-talet. :pannkyss

Det finns vissa punkter vad det gäller körkortsutbildningen där jag personligen inte håller med Vägverket eller förstår det pedagogiska syftet bakom. Där Vägverkets agerande nog faktiskt försämrar/försvårar så att trafiksäkerheten blir lidande och det kan ju inte vara meningen.

Jag är 41 år gammal och jag tog körkort för bil 1984. Jag skrev teoriprovet för bil utan ett enda fel och jag kände att jag faktiskt förstod det dom ville lära ut. När jag sen tog MC kortet 6 år senare hade dom gjort om teoriprovet fullständigt och jag, trots att jag faktiskt kört bil flera tusen mil om året i 6 års tid, fattade inte vad dom ville ha svar på helt plötsligt. Otroligt konstiga formuleringar och kuggfrågor. Det kändes definitivt som att frågorna vart formulerade mer för att kugga invandrare än att på ett pedagogiskt sätt lära ut trafikteori. Det teoriprovet vart oerhört kritiserat och knappt någon klarade det och jag fick själv skriva om det 2 gånger. När jag väl klarat provet upplevde jag det som att jag faktiskt på kuppen blivit SÄMRE i trafiken då jag upplevde det som att jag inte förstod lika bra längre och det gjorde mig osäker. Dagens teoriprov baserar sig fortfarande på detta teoriprov men det har blivit lite bättre och dom har skrivit om det några gånger sedan dess men min uppfattning är att teoriprovet har allvarliga pedagogiska brister som definitivt inte främjar syftet utan snarare tvärt om.

Likadant med bromsprovet. Vägverket godkänner att man använder motorcyklar med ABS-bromsar och detta underlättar bromsprovet rejält. Nu körde min flickvän en hoj utan och, som jag skrev tidigare, jag har åsikter vad det gäller bromsprov i 90 under vissa förhållanden även om hon inte kört i backen. Det är min bestämda uppfattning att det inte är rådligt med bromsprov i 90 när det regnar så pass mycket då sikten och omständigheterna gör det så pass mycket svårare än vid klart väder. Och åter igen, det regnade MYCKET och jag skulle aldrig personligen säga till en elev som ska ta sitt körkort att köra så pass fort ens på bana under dessa förhållanden.

För att dra en parallell till en annan av mina fritidssysselsättningar; dykning.

Dykteorin är skriven tvärt emot Vägverkets filosofi. Den är rolig att läsa och enkel att förstå. Den pedagogiska tanken är att folk faktiskt inte ska sitta och fundera över formuleringar utan syftet är att man ska på lära ut på ett sätt som gör att eleven förstår och tar till sig risker och faror och kunna hantera dessa. Detta känner jag att man lyckats bra med till skillnad från Vägverket. Likadant med när man ska "dyka upp". Blåser det för mycket eller går för höga vågor gör man inte utedyken den dagen då det faktiskt kan bli farligt. Det är inte att man nödvändigtvis kommer att drunkna men man kan tappa bort varandra eller någon kan bryta benet på klipporna när man ska kliva i vattnet och det räcker för att man inte bör dyka den dagen eller på den platsen Man vill inte att eleven ska ta onödiga risker genom att inte ha en rak linje i sin pedagogik. "Nu är det uppdyk och då ska vi dyka oberoende av väderförhållanden men du bör inte dyka under dessa förhållanden efter att du har ditt dykcert". Om ni förstår vad jag menar.....

Man kan dra liknande paralleller med andra typer av aktiviteter. Man lyfter inte med ett flygplan om vädret inte tillåter det. Fartyg får inte gå igenom Öresund vid storm. Man bör inte ge sig inte ut på golfbanan vid åskväder och man bör nog inte ge sig ut på en motorcykel när det blåser full storm heller för den delen. Jag kan rabbla upp många exempel på tillfällen då vädret faktiskt sätter begränsningar. Så tillbaka till den ursprungliga frågan. Är det rådligt med bromsprov i 90 under alla väderförhållanden? Bör en vanlig trafikant köra i 90 under alla väderförhållanden ens på en av Vägverkets banor och, om ja, vad är det pedagogiska syftet med detta? Bör man göra ett bromsprov i 90 då alla fotgängare springer och söker skydd och då bilister kör i 50 på motorvägen? Bör Vägverket kräva att man gör ett bromsprov i 90 då? Det är vad jag undrar, Imaster. Så pass mycket regnade det.

MVH//Jan

Jag är hemskt ledsen att mina svar inte är dig till lags.

Och kalla gärna mitt snack pubertalt men säg det till mig direkt istället för att försöka 'dölja' det. Din tjej gjorde fel och slog sig, ta det som en man, det gjorde onekligen hon eftersom hon fortfarande är sugen.
 
Lider med din tjej, inget kul att vurpa så på uppkörningen oavsett vems felet är. Det är väl ganska självklart att man blir extra nervös och gör ett misstang om det regnar så pass mycket som det verkar ha gjort i det här fallet.

Själv fick jag köra stadskörning på midsommaraftons morgon när det regnade sjukt mycket och det var verkligen inte kul även om det var klart lärorikt.
 
Massa text...
MVH//Jan

Det här är min personliga åsikt:
Även om jag förstår vad du menar Hellman så kan jag sätta mig in i vv-gubbens vinkel oxå. Anledningen med manöverprov och bromsprov är ju för att han ska se att eleven verkligen kan hantera sitt fordon. Det KOMMER att dyka upp situationer i trafiken där man behöver kunna hantera sin hoj t.o.m bättre än vad som krävs på en konbana eller på ett bromsprov.
Visst är det så att de flesta anpassar sin hastighet efter förhållandena och visst vore världen vacker om alla gjorde det. Men nu är det ju inte så och det vet nog de här gubbarna om.

Du jämför med dykning och då vill jag dra en parallel till ubåtar. Om en ubåts max operativa djup är 250 meter så måste ju både farkost och besättning faktiskt klara ända ner till 300 meter eller till och med mer, och det enda sättet att kolla sånt är ju att prova.

Se det såhär, det är väl tur att tanten din vurpade på "bana" och kom så lindrigt undan som hon gjorde, för tydligen så behöver hon jobba på att bemästra fordonet. Det räcker ju inte med att kunna köra bra i låg fart eller kunna trafikreglerna. Och tänk om det som hände henne hade hänt 2 timmar senare på väg hem från en lyckad uppkörning? Då kanske hon hade varit död idag.
(sen kan man ju iofs tycka att vv-gubben var lite väl nitisk kanske...)

Bara mina 2 cent.
 
Min tjej körde också upp i samma förhållande förra veckan, inspektören kom in och sade till alla att det var frivilligt att köra upp, de som inte ville pga vädret fick pengarna tillbaka.
Tycker att han gorde rätt här med tanke på hur långa köer det e på uppkörningen.
Ingen ville avstå och det var endast en som trillade och det gjordes i 70 provet.

Om det e rätt att bromsa från 90 i dessa förhållanden tycker jag hänger ganska mycket på föraren också, man behöver inte hålla strikt 90 för i dessa förhållandena kollar inspektören mer på om man har kontroll över situationen än om man håller hastigheten strikt.
Men det gick galant för tjejen iaf hon tyckte att undanmanövern var lite oberäkneligare än bromsprovet.
 
hehe....när ja övningskörde å skulle göra 90-broms första gången på bana så spöregnade det...men min lärare sa , jo du larsson , gasa upp den i 90 lite snabbt nu å krama åt riktigt hårt nu...som i 70 broms men mer.......! ja sa väl: jaha men det e nog ganska blött å halt...han svarade...: det gör det samma det ska vara samma bromsträcka i väglagen...jaha sa jag å drog upp han i 90 å nöp i ganska rejält....fick väl ner den i 50-60 sen fick ja planing....lag ner den sakta , sakta som tur var.....typ i slowmotion....:) lite roligt...enda gången ja har vurpat med hojjen :) sen blev man en stjärna på bromsningarna :):yoparty
 
Regnet i sig har inget med saken att göra, det SKA man klara av som motorcyklist, annars vill i alla fall inte JAG ha dem på vägen. MYCKET regn är ju en definitionsfråga. Uppkörningsförättaren bedömde att det var säkert och sikten spelar ju faktiskt mindre roll när man är på ett inhägnat område.
Det finns mycket regn och det finns litet, vid väldigt mycket regn kör man kanske inte i 90 - precis som i storm eller snö. Att säga att man som motorcyklist skall klara att köra 90 i alla typer av regn är att göra det litet väl lätt för sig tycker jag.:tungan
Provförrättaren har inte mandat att bestämma vilken hastighet eller väglag som är rimlig eller säker att köra eller bromsa i/på, det har bara den enskilde föraren. Men det innebär, som jag ser det, nog faktiskt också att föraren i det här fallet har ansvaret för den olyckliga omkullbromsningen. Det må ha varit fel av provförrättaren att kräva godkänt bromsprov i 90 under rådande omständigheter, men det yttersta ansvaret för att välja att genomföra bromsprovet - eller avstå - ligger ändå hos föraren. Kaptenen bestämmer, liksom. Att avstå skulle visserligen inneburit en underkänd uppkörning, men det får då vägas mot risken att köra omkull.
Det bästa, eller minst dåliga, är väl om situationen hanteras som i WAKKA:s exempel ovan.
Visst är det en gråzon, i och med att provförrättaren med sin subjektiva uppfattning har stort (oinskränkt?) inflytande över alla bedömningar kring provsituationen. Självklart känner man sig pressad att köra, i en situation som den beskrivna - jag skulle varit fly förbannad om jag eller min fru gjort samma val och råkat bromsa omkull, men till syvende og sist skulle man haft sig själv att skylla. Det skulle vara väldigt intressant att läsa ett svar från VV i frågan.
 
Last edited:
Imaster. Tack för dina inlägg men du förstår inte frågeställningen. Och jag tog inte kortet på 1800-talet. :pannkyss

Är det rådligt med bromsprov i 90 under alla väderförhållanden? Bör en vanlig trafikant köra i 90 under alla väderförhållanden ens på en av Vägverkets banor och, om ja, vad är det pedagogiska syftet med detta? Bör man göra ett bromsprov i 90 då alla fotgängare springer och söker skydd och då bilister kör i 50 på motorvägen? Bör Vägverket kräva att man gör ett bromsprov i 90 då? Det är vad jag undrar, Imaster. Så pass mycket regnade det.

MVH//Jan

Så du menar att de körde högfartskonbanan i detta regn också? Kan man göra högfartskonbanan är det INGA problem att bromsa från ~90. Och eftersom du i början frågade om man BÖR göra bromsprov vid detta väder så vidhåller jag, ja, det bör man. Som jag sa tidigare så råkade jag själv ut för det i förra veckan, ungefär som att köra in i en vägg och bilarna höll 30 på motorvägen. Då var jag tvungen att bromsa från motorvägsfart ner till 30 för att inte köra på nån. Sen höll jag på att dö av drunkning så då ökade jag farten igen för att komma ur skiten.

Om du läser allt jag har skrivit en gång till till att börja med. Att bromsa i regn är ett krav. Ett rent jävla självklart krav enligt mig. 50 mm regn på en timme, varför körde de överhuvudtaget då? Körskolläraren tyckte onekligen inte det var för hemskt att köra eftersom han inte stoppade det hela - han protesterade mot bromsprov i 90 men ärligt talat, hur stor är skillnaden på 70 och 90? Som sagt, klarar man att köra konbanor i 50 km/h kan man lätt - LÄTT - bromsa ner från 90 km/h rakt fram. Du har inget fast krav på bromssträcka, så kort som möjligt som väglaget tillåter och i rent helvetesregn är bromssträckan ganska lång MEN man måste kunna bromsa även i det vädret.

Det finns mycket regn och det finns litet, vid väldigt mycket regn kör man kanske inte i 90 - precis som i storm eller snö. Att säga att man som motorcyklist skall klara att köra 90 i alla typer av regn är att göra det litet väl lätt för sig tycker jag.:tungan

Visst gör man det lätt för sig men regn på inhägnat område tycker jag inte är några problem alls. Frost, snö, slask och sånt som är verkligt halt tycker jag är en helt annan sak.
 
Last edited:
Konbanan kördes i ca 45 och den gick bra. Bromsprov i 50 och 70 gick också bra. Jag håller med om att man ska klara av att kunna bromsa även i regn, självklart (!!), men att köra i 90 under sådana siktförhållanden är nog inte rådligt och det är detta jag undrar om. Om du höll "motorvägsfart", vilket är 110, och bilar låg i 30 då tycker jag att du nog borde fundera lite på vad du håller på med. Inte vidare moget. Är det rådligt att köra 4 gånger snabbare än alla andra på en motorväg?

Skillnaden melllan 70 och 90 är markant. Den levande kraften i hojen fördubblas ungefär och det borde du kanske känna till.

Ägaren till körskolan protesterade men det är examinatorn som bestämmer i en sådan situation. Och han sa att dom skulle göra ett bromsprov i 90. Punkt.

//Jan

Så du menar att de körde högfartskonbanan i detta regn också? Kan man göra högfartskonbanan är det INGA problem att bromsa från ~90.

Som jag sa tidigare så råkade jag själv ut för det i förra veckan, ungefär som att köra in i en vägg och bilarna höll 30 på motorvägen. Då var jag tvungen att bromsa från motorvägsfart ner till 30 för att inte köra på nån.

Körskolläraren tyckte onekligen inte det var för hemskt att köra eftersom han inte stoppade det hela - han protesterade mot bromsprov i 90 men ärligt talat, hur stor är skillnaden på 70 och 90?
 
Last edited:

1. Ska Vägverket alltid kräva bromsprov i 90 oavsett väder/väglag eller ska man anpassa uppkörningen efter omständigheterna som man ju helst ska göra när du är ute och kör i "verkligheten"? Bör det räcka med bromsprov i 70 under vissa förhållanden om man ser det hela ur (trafik)säkerhetssynpunkt?

2. Någon som vet vad Vägverket har för policy vad det gäller detta? Säger deras regelbok att examinatorn ska anpassa kraven efter rådande förhållanden?

Sen skiter jag fullständigt i om det finns rejsputtar här på forumet som kör i 140 med slicks och bromsar i vilket väglag som helst. Pubertalt skitsnack.
MVH//Jan

Som jag skrev innan så har jag aldrig varit med om ett så krafitigt regnoväder i sverige att att det inte går att göra en säker inbromsning från 90...

Varför skulle det va pubertalt skitsnack?

Jag tycker verkligen att man kan kräva att man klarar en inbromsning från 90 i vilket väder som helst på en uppkörning.. Jag vill då inte möta några medtrafikanter som inte klarar det ute i trafiken!

Menar du alltså att man skulle skippa bromsproven om det regnar massor?

90 är verkligen ingen orimligt hög hastighet att bromsa från... Och varför klaga på hastigheten, det är inte svårare att bromsa från 90 än 70 eller 50.

Så du menar att de körde högfartskonbanan i detta regn också? Kan man göra högfartskonbanan är det INGA problem att bromsa från ~90. Och eftersom du i början frågade om man BÖR göra bromsprov vid detta väder så vidhåller jag, ja, det bör man.

:tummenupp Kan inte annat än hålla med!


Skillnaden melllan 70 och 90 är markant. Den levande kraften i hojen fördubblas ungefär och det borde du kanske känna till.

//Jan

Bara för den levande kraften är nästan dubblad så betyder det ju inte att det är dubbelt så svårt att bromsa...

Bromssträckan är mycket längre, JA! men det är inte svårare...

Kanske lättare, det är inte lika lätt att låsa framhjulet vid höga hastigheter, plus att men har mer gyro som stabiliserar hojen
 
Last edited:
Jag körde också upp i spöregn och fick göra bromstestet i 90. Förstår man att det är blött så bromsar man inte lika hårt. Är man förberedd så klarar man det.
 
Konbanan kördes i ca 45 och den gick bra. Bromsprov i 50 och 70 gick också bra. Jag håller med om att man ska klara av att kunna bromsa även i regn, självklart (!!), men att köra i 90 under sådana siktförhållanden är nog inte rådligt och det är detta jag undrar om. Om du höll "motorvägsfart", vilket är 110, och bilar låg i 30 då tycker jag att du nog borde fundera lite på vad du håller på med. Inte vidare moget. Är det rådligt att köra 4 gånger snabbare än alla andra på en motorväg?

Skillnaden melllan 70 och 90 är markant. Den levande kraften i hojen fördubblas ungefär och det borde du kanske känna till.

Ägaren till körskolan protesterade men det är examinatorn som bestämmer i en sådan situation. Och han sa att dom skulle göra ett bromsprov i 90. Punkt.

//Jan


Hmm hur ska han kunna veta att bilisterna sniglar i 30h/km på 110h/km väg?, visst han fick veta det när han kom ikapp dem, men hur skulle han kunna veta det innan sitter han med laser på hojen?, visst det regnar men det går ju köra lite fortare än 30km/h och jag skulle aldrig tro att någon sniglar i 30km/h för att det regnar...visst det finns de som aldrig byter torkar bland m.m
 
Hmm hur ska han kunna veta att bilisterna sniglar i 30h/km på 110h/km väg?, visst han fick veta det när han kom ikapp dem, men hur skulle han kunna veta det innan sitter han med laser på hojen?, visst det regnar men det går ju köra lite fortare än 30km/h och jag skulle aldrig tro att någon sniglar i 30km/h för att det regnar...visst det finns de som aldrig byter torkar bland m.m

Om det inte är bättre sikt än så bör man kanske överväga om man kör aningen för fort.....

//Jan
 
:saxa
Likadant med bromsprovet. Vägverket godkänner att man använder motorcyklar med ABS-bromsar och detta underlättar bromsprovet rejält.

Har du kört hoj med ABS?
ABS'en hjälper till när man gått över gränsen, inte att få stopp på ekipaget.
Du måste fortfarande ha koll på hur man bromsar, vet man inte det och litar på att ABS'en gör jobbet så är man illa ute. Om man kan bromsa ordentligt och övat på dom något knäppa övningarna som VV erbjuder så skall det inte vara något krux sålänge det inte är frost.

Sen kan man kanske inte hjälpa hur nervös man kan bli.
 
Jag gjorde 90-bromsprovet i regn -97. Det gick alldeles utmärkt, fast min verkliga hastighet var nog snarare 80. Regn eller inte har ingen betydelse - man ska visa att man kan hantera situationen.
 
Grejen är ju att man skall kunna kontrollera knarren oavsett trafiksituation..

Precis som man är högehänt/använder högern vid finmotorik) så känns det lättare att sladda svänga åt ett håll och svårare åt det andra.

När jag körde på körskolan så gjorde jag alltid undanmanövern åt höger eftersom att det kändes lättast/bäst och att körskoleläraren sa att jag fick välja hur jag ville köra på uppkörningen. Fine :tummenupp


Men så :va på uppkörningen så stod konerna på undanmanövern åt vänster.... Fuck Jag vill inte köra åt vänster sa jag till läraren.... Han lugnade mig och sa att man fick välja, och att han skulle prata med VV snubben så att han ändrade till höger när jag körde.

Schyst TAck tyckte jag... och läraren tog sin bil och åkte runt hörnet snackade med VV snubben..... han kom tebax med ett :) på läpparna och sa att det var lungt... eftersom att körskoleläraren hade lovat så hade VV snubben överseende med att jag bara hade övat höger, så han skulle flytta om konerna...

:mad: Nån av dem ljög! :mad:

Satte lågfarten :tummenupp

Vände om och såg undanmanövern :näsblod åt vänster näh näh näh döh du skulle ju flytta om konerna..... VV snubben nä nää kommer älgarna alltid från vänster bla bla bla ... .KÖR NU om du skall ha ditt kort!! :gnissla :gnissla :terriblenervös

Jag körde och nickade till en kon med stövelspetsen.... den stog dock....
slutförde körningen men jag fick omläxa.....:terriblenervös :gnissla fick en till chans och klaraT :2cool


Många skyller på VVgubbarna/gummorna när dom torskar och alla tycker dem har rätt, även jag gjorde det när jag loosa min första uppkörning!

:öl Semester
 
När jag körde på körskolan så gjorde jag alltid undanmanövern åt höger eftersom att det kändes lättast/bäst och att körskoleläraren sa att jag fick välja hur jag ville köra på uppkörningen. Fine :tummenupp


Men så :va på uppkörningen så stod konerna på undanmanövern åt vänster.... Fuck Jag vill inte köra åt vänster sa jag till läraren.... Han lugnade mig och sa att man fick välja, och att han skulle prata med VV snubben så att han ändrade till höger när jag körde.

Schyst TAck tyckte jag... och läraren tog sin bil och åkte runt hörnet snackade med VV snubben..... han kom tebax med ett :) på läpparna och sa att det var lungt... eftersom att körskoleläraren hade lovat så hade VV snubben överseende med att jag bara hade övat höger, så han skulle flytta om konerna...

:mad: Nån av dem ljög! :mad:

Var faktiskt med om i princip exakt samma sak, men det gick i slutändan ganska bra att väja åt andra hållet också. En kompis åkte dock omkull (kanske lite på grund av det nämnda regnet).
 
Hej på er. En liten fråga som jag hoppas få lite hjälp med. Hoppas att någon kan ge ett bra svar.......

När jag tog körkort för MC i början av 90-talet var det generellt så att man inte gjorde bromsprovet i 90 kilometer i timmen, bara 50 + 70, under uppkörningen om vädret inte tillät det. T.ex. vid spöregn då sikten och väglaget inte gjorde det rådligt. Någon som vet hur det funkar nu för tiden vad det gäller detta och vad Vägverket har för generella regler/policy vid dåligt väder vid uppkörningen?

Anledningen till frågan är att min flickvän körde upp i tisdags och vädret var minst sagt dåligt. Spöregn är bara förnamnet. Examinatorn från Vägverket tvingade dom att göra bromsprov i 90 och det hela slutade med att hon tappade greppet och flög i backen i 90 knyck. Jag skulle personligen ALDRIG kört i 90 kilometer i timmen under sådana förhållanden och jag tycker att det tyder på extremt dåligt omdöme från uppkörningsexaminatorns sida. Det kom över 50 millimeter vatten regn på mindre än en timme så det vart ett rejält skyfall.

Det blev sjukhusbesök och röntgen och som tur är vart inget trasigt annat än att hon vart rejält blåslagen och har svårt att gå och använda ena armen. Och svårt att andas då revbenen fått sig en rejäl törn. Men det kommer att bli bra och hon har definitivt inte blivit avskräckt utan hon är fullt inställd på att ta kortet trots att hon har minst sagt ont nu. Hjälmen är bara att kasta och kläderna lika så.

Är det någon som vet hur det ligger till vad det gäller väderförhållanden och uppkörning? Ska examinatorn anpassa kraven till rådande förhållanden eller är bromsprovet i 90 obligatoriskt nu för tiden oberoende av omständigheterna? Om så är fallet kan jag tycka att det är rejält upprörande då en myndighet som ska ha trafiksäkerhet i första rummet i egentlig mening säger till eleverna att "det går bra att köra i 90 oberoende av väderförhållandet". Ägaren till körskolan hon gått på vart nära att nita examinatorn när det hände och hade jag varit på plats hade han definitivt behövt springa och gömma sig. Otroligt upprörande. Någon som vet vad som gäller? Goda råd om hur vi ska hantera det hela? Någon som vet vem på Vägverket som har hand om frågor som detta och som man kan prata med? Vore kanon att få lite feedback. Tack och bock.

MVH//Jan
__________________



Mobilis in mobil

Jag kan inte heller köra motorcyckel, men vad mer än bromsprov vid regn tycker du man kan bortse ifrån vid trafiksäkerhetslämplighet?
 
Last edited:
Spöregna när jag körde upp också, höll igen på gasen när jag skulle köra 90 broms... höll mig i 70 knyck kanske. "Jätte bra!" fick jag höra om min inbromsning.

Välj hastighet efter väglag. :tummenupp
Alla som skriver att man SKA bromsa i viss hastighet har ingen koll :fakta
Bara för det står 110 på skylten så är det fortfarande väglag som bestämmer hastiheten.
Ni som tror ni vet och skriver massa skit, sälj hojen och lämna bilen hemma.

:corn
 
Last edited:
Nyheter
Nya Indian Pursuit Elite

Screenshot Indian Motorc...

Icons of British Originality

Åtta team från åtta länder ...

BMW presenterar R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Europeisk kampanj för säkrare motorcykelkörning

Den europeiska branschorgan...

BMW R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Sveriges vägar i allt bättre skick

Foto: Liza Simonsson Utv...

H-D Euro Festival i Port Grimaud 8-11 maj

Nu börjar det närma sig för...

Norrtälje Custom Bike Show

Förra året firade Twin Club...

Harley-Davidson Euro Festival närmar sig 

8–11 maj smäller det – tiot...

Sveriges vägar blir bättre

Foto: Samuel Unéus Utvec...

Back
Top