Crash, Boom! And Hojlös!

CeltaniC

They Drive, We Ride!
Gick med
21 Jun 2005
Ort
Skane
Hoj
SV650S K3 "SE"
Måndagen den 17/4 sprack sommarglädjen och första delen av säsongen. Efter 37.2 mil och ett Gazz med Mavve och Zenit som får rankas som det bästa so far före "Oktoberfest" gjorde Cel en Dubble Backflip ala' Deluxe med en huvud och rygglandning som heter duga på en nyplogad Åker. Precis i den sista kurvan för dagen innan vi skulle splittras på våra hemvägar (tror jag) så händer det... Kurvan var den sista starka och lutande (uppförsbacke) innan korsningen till Svedala (vänster)/Klågerup(raktfram)/Staffanstorp(höger) som vi alla med hojar här nere kört någon gång. Ska försöka förklara så gott jag kan ut av de sekunder det hela pågick under:

Mavve körde först sen Zenit i mitten och jag sist för orsaker vi alla kan förstå (Zenits effektsvagare hoj i mitten så både jag och mavve har koll på han ;)
Kom till kurvan och körde lika snabbt som dom (vad nu det var) låg ner, lutande i kurvan för uppförsbacken tills den rätade ut sig och slog av gasen i slutet av kurvan för att avvakta nästa process. När väl hojen rätat ut sig så såg jag att "detta kommer bli tight" och skulle påbörja en hård inbromsning (för den fortsatta körningsvinklen var ut i diket, precis på maginalen men det räcker som vi alla vet) men efter att få se massvis med lösgrus som var i väggrenen och den sista biten av asfalt jag hade kvar under däcken så blev det en lätt och alltför svag inbromsning som resulterade i en "hoppas det går.. tänkande" med en "kasande" hoj och som fortsatte i denna körriktningen av rörelseenergin som fortfarande pågick. Och slutligen kom över väggrenen och fortsatte ut på den hårdpackade jord/grusbanan med en massa små ojämmna hopp som fick framhjulet att rycka till höger ut och ner i diket som "mycket snart" stoppades av en stor hårdpackad jord/grus/sand bunke. Jag flög över styret och gjorde en dubbel volt i bakåtrotation och landade med huvudets baksida först och ryggen direkt efter. Fick aldrig någon blackout utan var på benen efter några sekunder igen och första tanken var såklart hur fan hamnade jag här ute!? :va :D

Jag är lite chockad att jag kommer ihåg så mycket i efterhand och vet inte om denna beskrivning är "förstålig" eller läsbar men jag skriver av vad jag kommer ihåg och hur jag upplevde den. Så ta den hur ni vill.


Mavve och Zenit var snabbt på plats för att checka på en lite chockad och skakad Cel med ett skrapat ställ ståendes vid väggrenen. Tack till er båda för all hjälp och tack till den personen som ägde en Röd/svart CBR600RR-03a för din hjälp med, Uppskattas! :tummenupp
Ett tack och eloge till Zenit's pappa med som kom och hämtade min demolerade hoj med släp, bil och en liten härlig gullig unge där framme ;)

Tack till alla de bilar som stannade och erbjud hjälp, det finns hjälpsamma personer när man behöver dom.

Vad gäller skador på min hoj (Suzuki Bandit 600S-K2a) kommer jag ihåg och såg med egna ögon efter crashen:

-Högradelen på sidan av bakkåpan helt av/avknäckt
-Feta repor på tailen och tanken
-repor och en fet buckla på Sliponet
-repor på fälgarna
-repor på avgaskrökarna och mellanröret
-vänstra sidokåpan av framkåpan helt av/avknäckt
-repor, sprickor och avknäkta delar av hela framkåpan
-hela framkåpan med instrumentpanelen avknäckt från ramen
-vänsterbackspegel av och höger mosad
-någon av blinkersarna av och "smashade"

Kan finns fler skador men inga jag han eller fick se innan den idag kördes iväg till Lillemans i Lund för den ej så smärtfria processen som vi alla vet vad den besår av...... hoppas den blir fixad, love the blue beauty :(

Mavve tog bilder direkt efter olyckan och har min tilllåtelse att publicera dom om han nu vill detta och om det är smart att nu göra detta försäkringsvis?

För min själv slutade det med ett besök på Akuten direkt efter hemkomsten efter att det kom fram lite illamående från mig samt en mörbultad kropp. Efter dagens röntgenbilder och återbesök till läkaren blev Slutsatsen: Hjärnskakning, vänster höft och lår lite vridet, svullet smalben och en stukad vänsterfot, ont i huvet efter smällen och en öm och stel nacke.

Som jag själv läst och tagit till lärdom efter andras olycksrapporter så är det viktigt och humant att dela med sig av sin olycka och upplevelse som kan få andra att tänka annorlunda eller agera på ett säkrare sätt i framtiden. Jag hoppas att detta var min första och sista gång och önskar att ingen annan får uppleva en crash men alla som kör hoj vet att det kan hända vem som helst, när som helst, var som helst. Inget att skämmas över, det kan hända alla och nu hände det mig.

Jag önskar alla en fortsatt härlig och lärdomsfull säsong!

Jag kommer att hoppa upp på sadelen so fort jag får nycklarna till en hoj!
Hoppas fan på att det blir i sommar :hoppa

::UPDATE::
Hojen ska/har skrotas och jag fick utbetalning istället. Nu är det bara självrisken som fattas för köp av en ny hoj som alltid är så jävla svårt att bestämma sig för :huvet annars ser jag inte mig själv på en hoj denna sommaren.

::UPDATE::
Utbtalning kom idag för hoj och hjälm, nu är det jakt på en ny som ska få mig att älska sommaren igen :)

//Peace out! Anri' A.K.A Cel
 
Last edited:

*Superlight*

Aldrig mer ett BERIK skinnställ!!!
Gick med
24 Jun 2004
Ort
sKåNe
Hoj
Ducati 985SL, 854R, 1098 CORSA
Vilken jä... osis :3freak, men tur att du själv klarade dig lindrigt undan :)

Hoppas det löser sig med hoj för dig i sommar....
 

wonderwizard

Tjuvjägare
Gick med
29 Oct 2003
Ort
Mörarp
Hoj
R1 2016
Trist & höra att du e utan hoj ett tag framöver, men du har ju klarat dig relativt bra, så var tacksam för det. :tummenupp

Jag har förstått att du har helförsäkring, så kan du inte prata med den firman som skall laga hojen att antingen snabba sig eller fulmecka ihop den så du inte mister hela sommaren, då jag antar att alla firmor har röven full.

jag menar, fulmecka ihop den & kör sommaren ut, sedan lämnar du in den.
eller är det så pass mycket som är trasigt att det inte går ?


krya på dig iaf, så ses vi i sommar/sensommar :tummenupp
 

PGH

Cool kille helt enkelt
Gick med
26 May 2004
Ort
S Sandby
Hoj
Piaggio x9 180cc
Aj ja, hoppas att du e på banan snart igen. Tycker det fyller en viktig funktion att skriva ngr rader om sin olycka. Det gör att man inte helt tappar verklighetsuppfattningen=det finns ju risker. Sen kan man ju tycka att det hade varit bättre att göra det i september men säsongen bakom sig... :)
 

hojbrud

Snigelgruppen
Gick med
4 Feb 2005
Ort
Skåne
Hoj
Såld!! Z1000-06
tråkigt att höra..
men det lät bekant hahaha.... :pannkyss

Krya på dig... :pannkyss

Jag har en banditkåpa liggandes om du behöver den:)
 

Kuazimudo

Medlem
Gick med
23 Dec 2005
Ort
Helsingborg
Hoj
GSXR1000'-K7'' Mv-Agusta RC'
:död Fan vad trist Mannen, Men du får see det positiva i det negativa att Du klara dig BRA tråtts allt, Din hoj är jhy bara en sak, som du kan jobba ihop, Förstor dej till fullu, kvaddade hojen själv föra året, Ligg på Telen hoss försäkringsb. så du får en annan hoj snart, Krya på dej,,. :tummenupp
 

Svane

Nu med cykel...
Gick med
12 May 2003
Ort
$kå|\|e
Hoj
På landvägen Columbus Capo, i skogen Scott Scale
CeltaniC skrev:
2096152 ...Tack till er båda för all hjälp och tack till den personen som ägde en Röd/svart CBR600RR-03a för din hjälp med, Uppskattas! :tummenupp
...

//Peace out! Anri' A.K.A Cel

Det var jag :hej
Trist o höra att du blev så pass skadad som du blev, inte för att det låter jätteilla men du såg ju relativt o pigg ut efter kraschen trots allt. Men men det kunde blivit betydlig värre så det är bara o vara gla´!!

Hoppas vi ses på vägarna snart, o under andra omständigheter!! Krya på!!

//Johan
 

T509

Spondon rider!!!
Gick med
7 Mar 2003
Ort
Malmo
Hoj
Spondonbygge, vikt: 168kg tankad o klar! GSXR 750 -03
Hoppas allt blir återställt, både du o hojen!!! Tycker inte om aatt såna här trådar börjat visa sig igen....
 

Maverick_ou812

There's a new kid in town
Gick med
30 Sep 2004
Ort
Med Tingeling, Sara,Casper och Nora in da bakery.
Hoj
Ducati 821 Monster -15 och en Specialized Roubaix SL4, 2010 Honda CBR1000RR C-ABS till salu
Tjena Henke!
Bra att du tar chansen att skriva av dig lite. Det såg lite obehagligt ut i backspegeln men det var skönt att vända på huvudet och se dig stå upp.

Skulle vilja uppmana alla att ta det lungt i den där kurvan runt huset särskilt när man kommer från Assartorpshållet. Den "nyper av" hemskt på slutet och är man inte beredd så hamnar man där Cel hamnade (han är varken den första eller sista.)

Bilder på hur hojen såg ut efter vurpan kan jag lägga upp om Cel vill.
 

Bifogat

  • Curva Peligroso.JPG
    Curva Peligroso.JPG
    57.5 KB · Visningar: 231

xyx

Darwin Kernel Version 11.0.0
Gick med
11 Nov 2004
Ort
Göteborg
Hoj
Thruxton, röd!
Krya på dig!

Det här med att hjärnans reflexer gör precis tvärt om mot vad man bör för att rädda sånna där situationer på hojen är för jävligt...
 

CeltaniC

They Drive, We Ride!
Gick med
21 Jun 2005
Ort
Skane
Hoj
SV650S K3 "SE"
wonderwizard skrev:
2096320 Trist & höra att du e utan hoj ett tag framöver, men du har ju klarat dig relativt bra, så var tacksam för det. :tummenupp

Jag har förstått att du har helförsäkring, så kan du inte prata med den firman som skall laga hojen att antingen snabba sig eller fulmecka ihop den så du inte mister hela sommaren, då jag antar att alla firmor har röven full.

jag menar, fulmecka ihop den & kör sommaren ut, sedan lämnar du in den.
eller är det så pass mycket som är trasigt att det inte går ?


krya på dig iaf, så ses vi i sommar/sensommar :tummenupp
Jag klarade mig rätt bra ja, och tack för omtanken :tummenupp

Jag har hel/hel och tack fan för det ;)

nä det var bara nästan bara kåporna som hade smakat på diket men jag vet ju inte om ramen och gaffelen/styrkronan fick sig en smäll eller inte? hela fram kåpan med instrumentpanelen lossnade från sitt fäste på på ramen. This sucks.... :)

Hoppas på att få se dig med i sommar VV ;)

PGH skrev:
2096354 Aj ja, hoppas att du e på banan snart igen. Tycker det fyller en viktig funktion att skriva ngr rader om sin olycka. Det gör att man inte helt tappar verklighetsuppfattningen=det finns ju risker. Sen kan man ju tycka att det hade varit bättre att göra det i september men säsongen bakom sig... :)
Tack för omtanken och det håller jag med om och därför summeringen ovan :) ja lite småtypiskt att det ska hända nu :(
 
Last edited:

CeltaniC

They Drive, We Ride!
Gick med
21 Jun 2005
Ort
Skane
Hoj
SV650S K3 "SE"
hojbrud skrev:
2096360 tråkigt att höra..
men det lät bekant hahaha.... :pannkyss

Krya på dig... :pannkyss

Jag har en banditkåpa liggandes om du behöver den:)
Hehe tack för omtanken och jag kontrar med en :pannkyss tillbaka ;)

Svane skrev:
2096369 Det var jag :hej
Trist o höra att du blev så pass skadad som du blev, inte för att det låter jätteilla men du såg ju relativt o pigg ut efter kraschen trots allt. Men men det kunde blivit betydlig värre så det är bara o vara gla´!!

Hoppas vi ses på vägarna snart, o under andra omständigheter!! Krya på!!

//Johan
Nä men jag håller med, det var inte så farligt och det tackar vi/jag för ;) Hjärnskakningen var ingen allvarlig, men en hjärnskakning är en hjärnskakning och denna veckan är jag bunden till att ta det lungt. Tack för hjälpen och hoppas vi ses i sommar!


Tack för omtankarna Kuazimudo & Audiman, hoppas ni får en skön hojsäsong i år!

//Cel

T509 skrev:
2096411 Hoppas allt blir återställt, både du o hojen!!! Tycker inte om aatt såna här trådar börjat visa sig igen....
Nä det är vi alla överrens om helt klart. Tack för omtanken och jag hoppas med vi ses i sommar med din nya "buttler" :D grattis till er ;)
 
Last edited:

CeltaniC

They Drive, We Ride!
Gick med
21 Jun 2005
Ort
Skane
Hoj
SV650S K3 "SE"
Tack Mavve!

Maverick_ou812 skrev:
2096423 Tjena Henke!
Bra att du tar chansen att skriva av dig lite. Det såg lite obehagligt ut i backspegeln men det var skönt att vända på huvudet och se dig stå upp.

Skulle vilja uppmana alla att ta det lungt i den där kurvan runt huset särskilt när man kommer från Assartorpshållet. Den "nyper av" hemskt på slutet och är man inte beredd så hamnar man där Cel hamnade (han är varken den första eller sista.)

Bilder på hur hojen såg ut efter vurpan kan jag lägga upp om Cel vill.
Hey Mavve ;) ja jag tänkte göra det igår men pallade inte helt enkelt, var så jävla slut. Ja det kan inte vara så kul att se det i backspeglen :död

Tack för alla hjälp och tack för Gazzet :Bugar kanon att du la up en bild med för dom som undrar var det är.
Ja denna tråden är väl en liten Se Upp! för den kuran får vi hoppas ;)
jag kan först kolla på dom iaf :)

xyx skrev:
2096424 Krya på dig!

Det här med att hjärnans reflexer gör precis tvärt om mot vad man bör för att rädda sånna där situationer på hojen är för jävligt...
Tack
:pannkyss

Zenit skrev:
2096429 Krya på dig kompis..som andra sagt om fb segar så fulmecka vill ju kör med dig snart igen :)
Tack my dear 25kw:are ;) Tack för hjälpen och tack för en underbar Gazz!

Jag kommer och lämmnar spännbanden snart!
 

Zilversurfer

Så, in i träsket igen
Gick med
7 Mar 2003
Ort
Stan
Hoj
RSV4 Factory
Maverick_ou812 skrev:
2096423 Tjena Henke!
Bra att du tar chansen att skriva av dig lite. Det såg lite obehagligt ut i backspegeln men det var skönt att vända på huvudet och se dig stå upp.

Skulle vilja uppmana alla att ta det lungt i den där kurvan runt huset särskilt när man kommer från Assartorpshållet. Den "nyper av" hemskt på slutet och är man inte beredd så hamnar man där Cel hamnade (han är varken den första eller sista.)

Bilder på hur hojen såg ut efter vurpan kan jag lägga upp om Cel vill.

Det måste blivit grus och skit dom senaste dagarna, jag & Tobbe höll fullt spett (så gott det går iaf) i den kurvan senast Fredags
 

Mr K

I win, you loose!
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Hemmestorps Eke
Hoj
GSXR750-07 & GSXR600-07
CeltaniC skrev:
Mavve tog bilder direkt efter olyckan och har min tilllåtelse att publicera dom om han nu vill detta och om det är smart att nu göra detta försäkringsvis?
Maverick_ou812 skrev:
Bilder på hur hojen såg ut efter vurpan kan jag lägga upp om Cel vill.
Eftersom du inte ska göra något försäkringsbedrägeri så gör det ju ingen skada och lägga upp bilderna om du själv vill.
 

Ducati Girl

We are All Aliens... BOTT#6, REC#127
Gick med
28 Dec 2004
Ort
Skåne
Hoj
Ducati 848-08, Ducati 748S, Ducati 750SS
krya på dig!!...Otur med din hoj, :( men tur att du klarade dig så pass bra som du gjorde. :)
 
Nyheter
Bike med Stark Varg på GGN!

Nu är vi på plats på GGN 2....

Nya Honda CB1000 Hornet presenterad

25YM Honda CB1000 Hornet ...

SVT sänder Gotland Grand National 2.0

SVT Sport och Nordic Sport ...

Sista finputsningen med Vargen inför GGN!

I söndags körde jag sista t...

Stark Future ska erövra mc-världen och bildar team med Swecon i enduroklassikern!

Pressrelease, 2024-10-21, S...

Energica i konkurs och upplöst

Energica är i konkurs och b...

Kawasaki Ninja 1100SX uppdateras

Kawasaki har uppdaterat sin...

2025 års Honda CB1000 Hornet

2025 års Honda CB1000 Horne...

GGN-träning med Stark Varg!

Nu gäller den sista finslip...

Brembo köper Öhlins – Vad händer med ISR?

Efter en längre tids förhan...

Top