Halstra en råbiff! Steka Sushi?

  • Thread starter Thread starter Dr.Bike
  • Start date Start date

Är en halstrad råbiff fortfarande en råbiff?


  • Antal röstningar
    0
  • Undersökning stängd .
Cervantes skrev:
2323304 Hur kan en RÅ biff fortfarande vara rå om den är tillagad??

Nä en råbiff är som det heter RÅ annars är det nått annat!!

*edit* Om man halstrar den så blir det halstrad biff INTE halstrad råbiff! råbiff eller biff tartar är bara strimmlat rått kött annars är det nått annat! så fort man går nått för att tillaga köttet är det itne RÅbiff utan stekt, halstrad, grillad, vaduvill biff :fakta

Rå biff är en sak och råbiff är en helt annan sak :tungan

Hornet_600 skrev:
2323133 Cheyer kan inte laga mat. :fakta Bara att kika på vilka som är stjärnkockar världen över... inte heter dom Tina eller Lisa... :hihi

"Alla" killar tycker ju att mammas mat är bäst. Sist jag kollade så var en mamma en tjej eller :va :skrämd
 
Nu är ni bra jävla korkade. En halstrad råbiff är en halstrad råbiff. Det är ingen råbiff och heller ingen rå biff. Det är en halstrad råbiff. Adjektivet beskriver substantivets tillstånd; halstrad.

End of discussion.
 
McB skrev:
2326091 Namnet härstammar från upphovsmannen.
Jo det är ju självklart, men vad är det som gör att just de upphovsmännen (kvinnor?) fått uppkallade, och erfarna rätter efter sig?

Ja, båda biffrätterna är goda.

Äh. Orka.
 
hållundan skrev:
2326098 Jo det är ju självklart, men vad är det som gör att just de upphovsmännen (kvinnor?) fått uppkallade, och erfarna rätter efter sig?

Ja, båda biffrätterna är goda.

Äh. Orka.

Det vettifan. Det finns ju Bullens Pilsnerkorv också.
 
McB skrev:
2326075 Nu är ni bra jävla korkade. En halstrad råbiff är en halstrad råbiff. Det är ingen råbiff och heller ingen rå biff. Det är en halstrad råbiff. Adjektivet beskriver substantivets tillstånd; halstrad.

End of discussion.

Precis vad jag har sakCt till doktor bike i flera dagar.
 
duckie skrev:
2326189 Precis vad jag har sakCt till doktor bike i flera dagar.


Och båda har ni fel! fel! fel! (Brasse i fem myror!)

Bara för att man kan skilja på substantiv verb och i vilken ordning vissa ordklasser beskriver sakernas tillstånd, så betyder det på intet sätt, att en råbiff fortfarande är en råbiff då köttet den är gjord av har antagit ett ANNAT tillstånd är just: Rått.

Ordvrängeri på politiskt/juridiskt mane´r för att fördunkla synen hos tvivlarna i denna för mänskligheten så viktiga fråga, kommer ändå aldrig att göra den förstörda råbiffen gladare.

Ole´
 
Näe, det är en halstrad biff. Dess kvalifikationer för att göra anspråk på epitetet "rå" upphör i det ögonblicket den nuddar en yta varmare än ca 40 grader. Processen går via rare till medium rare och vidare till well done.

Färskmjölk slutar vara färsk när den surnar. Då kan man inte kalla den för sur färskmjölk. Fjolårsnypotatis? Det blir bara löjligt!

En stekt råbiff är en hakkeböf och väldigt trevlig med stekt rå lök till. :mattias
 
Dr.Bike skrev:
2326213 Och båda har ni fel! fel! fel! (Brasse i fem myror!)

Bara för att man kan skilja på substantiv verb och i vilken ordning vissa ordklasser beskriver sakernas tillstånd, så betyder det på intet sätt, att en råbiff fortfarande är en råbiff då köttet den är gjord av har antagit ett ANNAT tillstånd är just: Rått.

Ordvrängeri på politiskt/juridiskt mane´r för att fördunkla synen hos tvivlarna i denna för mänskligheten så viktiga fråga, kommer ändå aldrig att göra den förstörda råbiffen gladare.

Ole´
Väl rutet, jag står bakom dig helt och fullt i denna fråga. :tummenupp

ft skrev:
2326216 Näe, det är en halstrad biff. Dess kvalifikationer för att göra anspråk på epitetet "rå" upphör i det ögonblicket den nuddar en yta varmare än ca 40 grader. Processen går via rare till medium rare och vidare till well done.

Färskmjölk slutar vara färsk när den surnar. Då kan man inte kalla den för sur färskmjölk. Fjolårsnypotatis? Det blir bara löjligt!

En stekt råbiff är en hakkeböf och väldigt trevlig med stekt rå lök till. :mattias
Precis. :fakta
 
Råbiff, biff tartar, tartarstek är en kötträtt bestående av rå biff, som skurits till tunna skivor eller skrapats eller malts till en fin färs. Biffen serveras toppad med rå äggula, rå lök och säsongens övriga grönsaker, t.ex. färsk tärnad rödbeta och gurka.

Rätten har lånat sitt namn från tatarerna, som enligt legenden inte hade tid att tillaga sin mat, och därför åt köttet rått. Enligt matkonnässören Gert Strand har historiker dock fått allt om bakfoten, biffen ska istället stekas så hårt att den svartnar.
 
Ditt klipp från Wilkipedia.se är en korrekt beskrivning av råbiff.

Men i bisatsen om huruvida saker uppfattats rätt eller fel är vi ute och gissar!
Om du menar brännvinsprofeten Gert Strand (Gert Strand AB) så är väl han lika seriös matskribent som Robert Lind är alltings skapare ;)
 
Nyheter
Nya Indian Pursuit Elite

Screenshot Indian Motorc...

Icons of British Originality

Åtta team från åtta länder ...

BMW presenterar R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Europeisk kampanj för säkrare motorcykelkörning

Den europeiska branschorgan...

BMW R 12 G/S

BMW Motorrad har presentera...

Sveriges vägar i allt bättre skick

Foto: Liza Simonsson Utv...

H-D Euro Festival i Port Grimaud 8-11 maj

Nu börjar det närma sig för...

Norrtälje Custom Bike Show

Förra året firade Twin Club...

Harley-Davidson Euro Festival närmar sig 

8–11 maj smäller det – tiot...

Sveriges vägar blir bättre

Foto: Samuel Unéus Utvec...

Back
Top