Köp av "classica"-hoj

Vincent H

Mzee
Gick med
30 Oct 2008
Ort
Göteborg
Hoj
Suzuki GSX-R1127
GSX-R... ...1100 tar dig antagligen längre på ett bekvämare sätt
Ber att få anmäla avvikande uppfattning: Ett trögt as att brottas med om man vill hålla raskt tempo när det svänger! Kräver fast handlag och mycket gas för att sätta sig på fjädringen och 'hooka up' med bra grepp i svängarna. Lite som MotoGP-Duccen, - utan jämförelser i övrigt - funkar bäst om man kör som ett svin eller lite värre...

Om någon stycker att effekten är otillräcklig - ca 130-135 rwhp med V&H SS avgaseri - finns i Sverige 5-6 duktiga människor som för kr 5-10 000:- skaffar dig ytterligare 10-25%. Med flatslideförgasare dessutom - som närmast är standard vid mer sportig användning - får man en mycket pigg snurra med minst lika bra prestanda som modernare motorer.
Utan att se ut som en taskigt gjuten industriväxellåda.
 

Linkan123

Medlem
Gick med
23 Jul 2011
Ort
Linköping
Hoj
Såld!

Sådärja!! Tack för ett kanonsvar :tummenupp

Hoj letas för fullt, problemet är att jag bor i lägenhet så det känns lite ovärt att köpa något bara för att köra direkt till vinterförvaringen. Ska försöka hitta ett mekgarage så man kan pilla lite, brukar göra det mesta själv på bilen så tummen sitter väl förhoppningsvis där den ska.

Har du någon koll på hur modellerna passar oss lite längre?

Förstår inte direkt debatten att det ska vara så dyrt att åka hoj, visst plastraketer(med rätta?) är ju per definition dyra... Men Bmw erbjuder ett antal modeller som är hyfsat nya till rimlig försäkrings kostnad för nästan alla. Finns ett gäng hyfsat nya 600 typ Hornet och Gsr, man köper en 5 år gammal hoj med ett par 100 mil på mätaren för under 40 k i dagsläget.

Min Gsr kostar 5000 helförsäkring och 5000 i självrisk och då är jag under 30 och bor i Sthlm. Horneten kostar nåt liknade.

Summa summarum, lås dig inte vid en classica hoj bara för försäkringen, finns gott om andra alternativ, men visst vill du ha en, TJÖP

Jag vill absolut inte haka upp mig på något. En Hornet gillar jag men försäkringen går på över 10k halvförsäkrat per helår. Har helt enkelt inte hittat någon icke-classica hoj som går på under 10k per år. Jag köper såklart hoj för att ha kul med och tänker inte haka upp mig på priset för mycket, men det är ju ändå en prisskillnad på över 8k per år.

Som sagt är jag 22 med nytaget körkort och bor i centrala Linköping. Antar att det blir dyrt då..


Är mest sugen på en gsxr 750/110, vfr 750 eller cbr900rr just nu. Får se hur länge jag kan låta bli att åka och spontanköpa en :D
 

nilax

Mullihatta -Ka-svosch
Gick med
7 Apr 2008
Ort
Vaxholm
Hoj
Kawa zx10r -04, en grön en
Håller man sig på denna sidan -90 så har väl de flesta sporthojar normala dimensioner (dvs 17" 120 fram o 180 bak)

Jo, finns ju undantag. Nu syftade jag på hojar tillverkade på 80-talet.
Det underlättar ordentligt med 17-tums fälgar.
 

E.Bulén

Gudomlig sporthojare
Gick med
11 Jul 2008
Ort
kraftfullt
Hoj
brittisk trepip
Och vad är sportigast, 20 år gammalt bojsänke som minst sagt är trögt att få igenom svängarna eller en lätt 600:a?

Men om "sportigheten" sitter i kåporna så ska han nog leta efter sin classica SPORThoj...

Jag kollade på en hornet 600 som första mc men kunde inte försäkra den för att den kostade för mycket. Tänkte köpt en som komplement till cbr:en förra året men nej, fortfarande alldeles för dyr. 10k+ för halv. Trevlig mc javisst men de är inte gratis. Något ts efterfrågar är ekonomi.

Känslan när man slänger in en 20 år gammal "värsting" i kurvorna och hör hur den väser "jag ska döda dig ditt as" mitt i brottningsmatchen.. helt underbar och nästan gratis! Så går det inte så fort heller så man har iaf en teoretisk chans för mindre skador :)

Jag vet vad jag hade valt om det stod mellan en 90-tals supersportbil eller en -05-06 peugot 206 gti med öppet luftfilter.. Allt är inte hur smidigt det ska vara, det finns något som kallas för känsla oxå. Visst alla är olika och vi uppskattar olika saker som tur är.
 
Last edited:

nostromos

Old school
Gick med
20 Feb 2011
Ort
Sundsvall
Hoj
Suzuki GSX 1100, Kawazaki ZZR 1100
Mycket beror väl på vad man jämför? Har man som jag en gammal sporttouring ZZR1100 är det nog inte så jättestor skillnad i väghållning mot motsvarande modern sporttouring?

Ska man mest vara ute och toura och inte bryr sig så mycket i det senaste inom bankörning finns det ju många äldre hojar som är både ekonomiska och roliga. Ofta finns bra kraft rakt fram i dessa. Sen finns ju även retro-känslan som för vissa är guld värd..
 
Nyheter
Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

Top