Laga billig mat

kinesen

Medlem
Gick med
12 Feb 2005
Ort
Landskrona
Hoj
Triumph Trident 900 + M1800
Neb Jones skrev:
Jag behöver tips på billig mat att laga. Fantasin börjar tryta och jag är trött på blodpudding och havregrynsgröt. Hjälp önskas!
Jag har en snabb maträtt
Ta 12 köttbullar och en näve pommes och släng ner det i 275 gradig fritös och vips
Maten klar på 3 minuter ..
det kallar jag för snabb mat direkt från frysen ...
 

P-E

Guest
Koka makaroner/bandspagetti/ris.

Köp chorizio och stek, stek röd paprika och champinjoner. Sen häller du ner någon svamsås, helst champinjon sås. Kelda hade färdig men den har de tagit bort. Jäkligt gott!

Eller pasta, kyckling, rödlök lite sallag och gör kycklingsallad. Finns en sås som heter Mangolaja, färdigsås som finns i kylhyllan(ser ut som nya marmeladflaskorna, man liksom pressar ut den, som en ketchup flaska) så har du en jätte god pasta sallad.

Eller så kan du ta lite tomatsås, creme fresh, något kött eller korv, och äta med ris eller pasta. :tummenupp
 

metalmike

Ny medlem
Gick med
26 Apr 2004
Ort
Surahammar
Hoj
Kawasaki ER6-n, 2007
Tips: Grillkrydda kan få vad nästan vad som helst att smaka bra. Bara man anväder det i tillräckliga mängder...
 

Emmi

Fortfarande orange bleeder...!
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Jönköping
Hoj
Triumph Daytona 675 -08
Hagster skrev:
1 Kelda Ostsås. (9:)
1 paket bacon. (10:)
1 halv lök. (3:)
1 burk champinjoner. (4:)
Pasta: (10:)
Stek baconen och löken. Hiva i skiten i den i kastrullen med den varma såsen. Tryck i champinjoner.
Sen pasta till det.

Räcker till 2 pers, 3 om man kokar mkt pasta :D

- lök + broccoli. Skitgott! :rock Billig och enkel mat finns det väl mängder av, det är när man ska äta bra och nyttigt det börjar bli svårt med fantasin.
 
Last edited:

Mech

www.apan.se
Gick med
24 May 2004
Ort
Umeå
Hoj
R
Couscous

Tomatpuré

Tonfisk


Couscous klar på fem min.
Blanda i tonfisken och rör ned purén.
Kolhydrater och proteiner. Tomatpurén är för smaken!
 

Emmi

Fortfarande orange bleeder...!
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Jönköping
Hoj
Triumph Daytona 675 -08
Mech skrev:
Couscous

Tomatpuré

Tonfisk


Couscous klar på fem min.
Blanda i tonfisken och rör ned purén.
Kolhydrater och proteiner. Tomatpurén är för smaken!

Är couscous gott? Senast jag åt det var i Marocko för många herrans år sen. Vad smakar det, vad är det?
 

Trango_B

attackhamster
Gick med
29 Aug 2004
Ort
Täby
Hoj
Aprilia
Emmi skrev:
Är couscous gott? Senast jag åt det var i Marocko för många herrans år sen. Vad smakar det, vad är det?

Det är vete i dom bara. Och det är gott som fan + lättlagat.
Har bra kolhydrater dessutom.
 

Ingel

Ny medlem
Gick med
22 Apr 2003
Ort
Norrtälje
Hoj
stuntster
euroshopper-ravioli! 9.90 på ica och det räcker till middag + matlåda.

ska man göra nåt fint är väl köttfärs bland det billigaste (köttet). jag brukar trycka ihopp färsen till bollar som jag steker och häller på grädde i slutet så får man sås till. servera med kokt potatis, hackad rå gul lök och lingonsylt. ska du lyxa till det så hacka lite persilja men den kostar ju 14 kr för en klase, kan kännas onödigt.
 

BB Punk

Ny medlem
Gick med
25 Oct 2004
Ort
Mellan dig och grannen.
Hoj
Cbr 1100 XX
Chipsgratäng

1 msk margarin
1 röd lök
2 finrivna morötter
500 g blandfärs
1 burk passerade tomater
5 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 buljongtärning
oregano eller basilika
Vit grundsås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
peppar
1 påse med valfria chips
riven lagrad ost

Börja med att tillreda köttförssåsen: Bryn margarin i en gryta, tillsätt hackad lök och morötter. Lägg i köttfärsen och bryn alltsammans. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt alltsammans småputtra under lock i 30-45 minuter. Krydda med örtkryddor och smaka av med salt och peppar.
Tillred en vit grundsås: Smält margarin, rör i mjöl och späd med mjölk. Låt småkoka cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
Smöra en gratängform.
Börja med sås och varva sedan med köttfärs, chips och sås. Avsluta med ett lager ost.
Obs! Om du använder kryddstarka chips, var försiktig med salt och peppar.
Grädda i 225 grader varm ugn tills rätten har fått fin färg, cirka 30 minuter.
 

Therudeboy

Guest
Lättlagat och billigt.

Stek bacon.
Koka pasta

Blanda ihop allt och i med en ägg-gula och "koka" in denna i röran. Gott,lätt och billigt.
 

rozen

.:karatekissemiss:.
Gick med
10 Feb 2005
Ort
Eskilstuna
Hoj
nada =/
Torsk är ju inte så billigt längre men det var det...

Ett torskblock.
En knippe dill.
hela tomater på burk
grädde

Måttligt med margarin/smör i panna
I med fisken och dillen på med locket låt stå tills fisken är hyfsat klar.
på med grädden och tomaterna krossa dom lite =)
salta sen klart

riiiiiiiiiiktigt gott! ;)

Krossade tomater
Tonfisk
Kryddor
Pasta
chilepulver
salt
dragon
aromat...

Närings/proteinrik middag för under 12spänn... beronde på var man handlar =)

:yoparty
 

Dragon

Hell was full so i came back..
Gick med
5 Feb 2004
Ort
Malmö
Hoj
Cbr 929 RR Fireblade
Twosaint skrev:
Vet inte om jag missförstod dig eller ? Vad är det för fel på det ?
Menade inge illa...men penne med bearneisesås låter som något som jag hade dragit mig för att äta...men visst..det är kanske gott.
 

korvgubbe

Ny medlem
Gick med
13 May 2003
Ort
Sthlm
Hoj
Versys -08
Fläskpankaka + Lingonsylt..
Raggmunkar och fläsk/bacon
Potatissoppa med purjolök samt ostkaka
Tomatsoppa och sen pannkakor..


Annars är ette generaltips att köpa en frystkyckling..(billigt)

Tina eländet och koka i 45 minuter elelr vad det nu tar i vatten med två buljongtärningar. (spar buljongen)

När den är fördig plockar du loss allt kött och kan med detta göra två enkla och billiga rätter...

1. Currykyckling
- Fräs på lite lök, ett halvt äpple(nerhackat) samt 1.5 matskedar curry i smör.
- Gör en redning av någon dl mjölk och maizena-redning
- häll i någon dl av buljonen du fått över när du kokade kyklingen
- I med lämplig mängd kyckling och du har en god kyklingcurry

2. korvgubbes Kycklinglåda
- gör en sås med ca 0.5-1 dl mjölk, 0.5-1 dl buljong och maizenaredning..
- tillsätt lite chilisås alt. tomatpure. krydda med t.ex. basilika och oregano
- fräs ett paket bacon nedskuret i småbitar
- lägg kyckling och bacon i en lagom stor ungsäker form
- häll över såsen
- strö över riven ost och gratinera...

Enklare blir det inte..
 

blacktriple

Har två Aprilior!
Gick med
18 Mar 2004
Ort
Helsingborg
Hoj
Aprilia RSV R Factory & Aprilia RS 250
Jag är så glad att jag inte är student längre...

Förrästen, hur gick det med fiskpinnar med chokladsås, provade du det? :hihi



hållundan skrev:
Jag gillar experiment. Denna skrevs på SH för några veckor sedan när pengarna tröt...

Dagens smaksensation/middagstips.

Normalgräddat Leksandsknäcke med smör och leverpastej med en bädd av nykokt pasta med grillkrydderi.

Riktigt schysst faktiskt.

Recept: Svårighetsgrad: Medel. Prisgrupp: Låg.

1-8 knäckebröd
Bordsmargarin (Lätta går bra)
Leverpastej (Scan funkar kanon)
Pasta (Penne, Rigate, Tagligatelle, vad du behagar, skruvar rekommenderas)
Några kryddmått grillkrydderi.

Tillagning:

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Blanda ett stort glas med Oboy, minst 0,6 liter. Bré några mackor med smör och leverpastej. Doseras efter tycke och smak. Häll av pastan då den kokat livligt sin utnämnda tid. Applicera grillkrydderiet, lagom är bäst. Bekläd nu mackorna med så många pastaskruvar som ryms. Njut.

Serveras gärna med Oboy, vatten eller annan naturlig dryck.

:tummenupp

Edit: Annars är allt med Kelda/Fraiche/Culinesse + pasta riktigt schysst och gott. Variera med kyckling, färs, korv, bacon eller annat nyttigt...
 

MaddeU-a

Ny medlem
Gick med
27 Feb 2005
Ort
Uddevalla
Hoj
Yamaha RD125 -81 och Yamaha XV 1000 TR1 -83
släng upp lite pytt på en tallrik och in i mikron.
Enkelt och så jädrans snabbt,
 

Henken

Guest
hållundan skrev:
Jag gillar experiment. Denna skrevs på SH för några veckor sedan när pengarna tröt...
lagom är bäst. Bekläd nu mackorna med så många pastaskruvar som ryms. Njut.

Leverpastej & pastaskruvar lat riktigt javla skruvat :D
 

Henken

Guest
Sjalv lever jag for tillfallet pa Subway-mackor da jag bor "mellan lagenheter". Riktigt gott dessutom!
 

Victor

Shake that ass!
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Hägerstensåsen
Hoj
Rat-R1. Känns bekant...
Henken skrev:
Sjalv lever jag for tillfallet pa Subway-mackor da jag bor "mellan lagenheter". Riktigt gott dessutom!

Ååååh, en hel enfootsmancka med tonfisk.... mums. Sånna levde jag på i ett halvår på Mallis.
Problemet är att det är så jäkla svårt att äta dom. Innehållet rinner ut och sen sitter man där som en förståndshandikappad med mat över hela tröjan. Och ler lite ansträngt.
 
Nyheter
Triumph storsatsar inom Enduro

Motorsportlegenden och fler...

BMW CE 02 x VAGABUND

BMW Motorrad har presentera...

Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

Top