Ska det blir riktigt billigt är rotfrukter oslagbart.
Soppa är också toppen och enkelt att laga.
Fisksoppa.
1 fiskblock ( Torsk, haddock, sej etc.)
1 burk tomater (hela, krossade, passerade)
1 lök
6 potatisar
2 morötter
1 liten fänkål.
1 buljongtärning
vatten.
Ta fram fiskblocket och lägg i vattenbad så att det tinar.
Skala och dela potatis och morötter i lagom bitar, potatsien i kvartar och morötterna i slantar.
Hacka öken.
Rensa fänkälen och skär i strimlor ca 3 mm tjocka, ta bort stammen först.
Ta en stor kastrull och värm olivolja.
I med lök, fänkål, potatis och morötter.
Bryn utan att det får färg.
Salta måttligt, buljongtärningen är salt, och peppra.
Häll över tomater och vatten till lagom konsistens.
I med buljongtärningen.
Låt sjuda till det är ca 5 minuter kvar på potatisen.
Släng i fisken.
När fisken är klar är det bara att avnjuta.
Kan kryddas med örter, vitlök, paprikapulver, chili eller vad man har hemma.
Ungstekta rotfrukter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och dela potatis, palsternacka, morötter, lök och vitlök efter smak.
Lägg i ugnsfast form.
Häll olivolja över, peppra och blanda ordentligt.
Ta gärna rosmarin om du har, helst färsk.
In i ugnen.
När potatisen börjar bli klar så saltar du efter smak.
Avnjutes med en chorizo, stark senap och en sallad.
Lax med grönsaker.
1 laxfilé med skinn.
1 citron
1 burk cocktailtomater
Haricot vertes
Svarta oliver
1 kruka basilika
Olivolja
Salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rensa ben från laxfilén, kan de göra i affären om du är lat. Behåll skinnet på.
Blanda de delade tomaterna, oliverna, basilikan och haricot vertes i en skål. Ha en skvätt olivolja, salt och peppar på.
Gnid in olivolja, citronsaft, salt och peppar på bägge sidorna av laxen.
Lägg i ugnsfast form med skinnet uppåt.
Fyll på med grönsakerna runt omkring.
In i ugnen.
Laxen är klar när skinnet släpper lätt från köttet.
Blir otroligt mjällt och gott!
Soppa är också toppen och enkelt att laga.
Fisksoppa.
1 fiskblock ( Torsk, haddock, sej etc.)
1 burk tomater (hela, krossade, passerade)
1 lök
6 potatisar
2 morötter
1 liten fänkål.
1 buljongtärning
vatten.
Ta fram fiskblocket och lägg i vattenbad så att det tinar.
Skala och dela potatis och morötter i lagom bitar, potatsien i kvartar och morötterna i slantar.
Hacka öken.
Rensa fänkälen och skär i strimlor ca 3 mm tjocka, ta bort stammen först.
Ta en stor kastrull och värm olivolja.
I med lök, fänkål, potatis och morötter.
Bryn utan att det får färg.
Salta måttligt, buljongtärningen är salt, och peppra.
Häll över tomater och vatten till lagom konsistens.
I med buljongtärningen.
Låt sjuda till det är ca 5 minuter kvar på potatisen.
Släng i fisken.
När fisken är klar är det bara att avnjuta.
Kan kryddas med örter, vitlök, paprikapulver, chili eller vad man har hemma.
Ungstekta rotfrukter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och dela potatis, palsternacka, morötter, lök och vitlök efter smak.
Lägg i ugnsfast form.
Häll olivolja över, peppra och blanda ordentligt.
Ta gärna rosmarin om du har, helst färsk.
In i ugnen.
När potatisen börjar bli klar så saltar du efter smak.
Avnjutes med en chorizo, stark senap och en sallad.
Lax med grönsaker.
1 laxfilé med skinn.
1 citron
1 burk cocktailtomater
Haricot vertes
Svarta oliver
1 kruka basilika
Olivolja
Salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rensa ben från laxfilén, kan de göra i affären om du är lat. Behåll skinnet på.
Blanda de delade tomaterna, oliverna, basilikan och haricot vertes i en skål. Ha en skvätt olivolja, salt och peppar på.
Gnid in olivolja, citronsaft, salt och peppar på bägge sidorna av laxen.
Lägg i ugnsfast form med skinnet uppåt.
Fyll på med grönsakerna runt omkring.
In i ugnen.
Laxen är klar när skinnet släpper lätt från köttet.
Blir otroligt mjällt och gott!