OBS Köp inte en Shoei X-Spirit på blocket

RC

-
Gick med
10 Dec 2005
Ort
Helsingborg
Hoj
-
Tycker att tråden visar det man haft på känn: att många mc-firmor drivs av amatörer med obefintliga rutiner och att den aktuella firman inte är bättre.

Jobbar i byggbranschen själv, skulle vi behandlat kunder som jag blivit behandlad på vissa firmor skulle vi inte blivit långlivade.

Lekstuga är vad det är:)
 

Freddola

Ny medlem
Gick med
23 Jun 2005
Ort
K-town
Hoj
Husa 650, kawwa 250
Hur vet du att huvud inte rullat? Jaja, jag har aldrig handlat något där innan, visste inte ens att Ebos fanns...

Kolla mailet på sidan 7.

Det är ingen liten skitsak, det är ett mycket grovt brott.
Liv och lem står ju på spel, men min debatt handlar inte om sakrfågan utan om att det ena inte nödvändigtvis behöver ha med det andra att göra.

Jag anser det för djävligt att leka med andras liv för ett par tusingar.
Själv skulle jag inte drömma om att ens köpa en begagnad hjälm, Jag har bytt ut hjälmar som endast trillat av mc:n ner i backen. Billig livförsäkring anser jag.

Mycket bra sagt!
 
Last edited:

Najib

Medlem
Gick med
22 Oct 2007
Ort
Malmö
Hoj
2007 R1
Men hade du kapat remmen innan du lämnade in den? Annars så ljuger ju lille Ebbe.

Sen att han påvisar att firman har gjort fel, när annonsen ligger ute på blocket med ett suspekt namn gör ju bara händelsen ännu konstigare.

nej de gjorde jag inte så hjälmen är säkert hel när dom försöker sälja den....
 

2004erland

Ny medlem
Gick med
3 Jan 2005
Ort
I Lund
Hoj
GSXR 750
Efter att ha läst denna tråden så förstår man lättare varför vi brukar ha en socialistisk regering här i landet, att alla idiotiska lagförslag går igenom och att Volvo säljer så bra. Erland
 

SilverJonten

Ny medlem
Gick med
9 Sep 2007
Ort
GBG
Hoj
KTM690E/SMC, KXR250, Artic Cat 550 / ZR800
Min personliga uppfattning av att läsa brevet som någon hade fått och lagt upp här är att brevskrivaren nog visste vad som hade hänt i efterhand.
Jag tolkad det även som om att han hade en lösning på problemet, kanske inte så dramatisk som en del önskar pga arbetsrättsliga regler, men likväl en lösning.
Det e väl uppenbart att det inte är firman som säljer skiter iom namn o mail uppgifter, dock så borde de ju ha rutiner som förhindrar liknande.
Nu blir det ju lite intressant iofs, har man inte dessa rutiner kan jag inte se hur man kan vara representant för försäkringsbolag i sånna frågor.

Jag bara instämma med någon som tyckte att detta var en ledningsfråga för ett småföretag, jag tror att det kan vara en rätt viktig förtroende fråga för dem som näringsidkare. ÄR det så att nån anställd försökt tjäna nån extra krona vid sidan borde de säga det och konstatera att de vidtagit åtgärder för att de inte ska kunna hända igen. Utan att hänga ut denna någon personligen.
Detta hade vunnit min respekt och förtroende.

//JN
 

K.L

Bybo
Gick med
20 Jan 2006
Ort
Markitta
Hoj
GSX-R1000 -09, XT660Z -08
Efter att ha läst denna tråden så förstår man lättare varför vi brukar ha en socialistisk regering här i landet, att alla idiotiska lagförslag går igenom och att Volvo säljer så bra. Erland

Vad är det för fel på volvo nu då???

Bra grejer säljer bra...

saabägare???
 

2004erland

Ny medlem
Gick med
3 Jan 2005
Ort
I Lund
Hoj
GSXR 750
Jo har man tid att tjafsa 11 sidor om en hjälm kan man ju inte ha för mycket att göra. Vill man sen anmäla och rapportera hit och dit så gillar man nog Bodström samhället. Skaffa er ett eget liv. Volvo är väl ok men typiskt svenskt precis som jantelagen. Erland
 

Sören

Ny medlem
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Trollhättan
Hoj
Honda CB 750 -74, Honda CB 1100 F -83 med flera
Man ska inte sälja begagnade hjälmar, har själv aldrig gjort det.

Jag tror dock inte att det tillhör vanligheterna att en firma fuska och prånglar ut kasserade/begagnade hjälmar.

Då är nog problemet större bland hojåkarna själva och jag tror att det hos alltför många finns en låg moral för att få in en peng.
Kolla bara på blocket.se där man just nu får upp får upp 365 privatannonser när man söker på "hjälm" i kategorin "mc-delar och tillbehör".
Hur många av dessa hjälmar borde egentligen kasseras men säljs istället nyputsade för att någon är snål?
 

blueridge

blueridge
Gick med
3 Jun 2007
Ort
söderöver
Hoj
utan puts
Okej, här kommer mitt sista inlägg i den här saken.



Dementerar ett par påståenden;

- Tycker inte det är någon liten sak med hjälmar som är/kan vara skadade, men det finns bot mot det; KÖP NY!

Har själv varit ute för olycka och vet att dessa rutiner fungerar inte alltid så bra. Här kan man nog vara rätt säker på att det är en enskild som agerat.

- Jobbar inte på Ebos, är inte mekaniker eller jobbar i mc-branschen öht. Skruvar lite till husbehov men när det gäller det som är över min tekniska horisont lämnar jag bort och betalar, (vilket är en hel del). Har alltså bara lämnat jobb på nämnda firma och har inget att klaga på. Visst har det hakat upp sej, men detta har de hanterat bra. Utöver det har jag bara kompisars erfarenheter som också varit bra.
Vill också skriva under på X1-s inlägg om att det funkar med Ystadfirman för en del och Malmöfirman för en del. Tror inte det fattas kompetens på någon av firmorna, handlar mer om vilken kontakt man får och vad som funkar geografiskt.

Apropå vad RC skrev, så tycker jag det finns anledning att tänka ett varv till om man nu upplever att man fått god service och har ett förtroende för firman. God service och företagsmannaanda är ingen självklarhet i branschen, finns väl ett läsa på ett antal ställen på forumet. Alla skall bedömas, men kanske inte dömas för snabbt!

- Har inga andra intressen i den firman, (vet inte vad som menas heller). Är inte bekant med ngn som jobbar där och beträffande antagandet om sexuell läggning så är jag hetero, varför nu någon skulle intressera sej för detta. Om det nu är Ebbe som är VD, vilket jag förmodar, så känner jag inte till eller är intresserad av dennes läggning.

Folk som skapar sina egna sanningar är inte lätt/lönt att diskutera med. Var och en tror som den vill och det varken kan, vill eller tänker jag försöka göra något åt.

Ledsen att jag lät mej dras med i pajkastningsträsket som väl kom ur en seriös fråga från mej, då jag verkligen inte förstod vad som menades. Inget jag är stolt över, sånt finns det nog av ändå!

En kvalificerad gissning är att ebos har "adresserat" problemet, men inte basunerar ut det.

I allt övrigt;

EN RIKTIG KALASGOD JUL
till ALLA som händelsevis råkar läsa detta!
(Och inte har nåt groteskt på sitt samvete).

(Har säkert missat kommentera en massa, men släpper det här nu).
 
Last edited:
Nyheter
Bike med Stark Varg på GGN!

Nu är vi på plats på GGN 2....

Nya Honda CB1000 Hornet presenterad

25YM Honda CB1000 Hornet ...

SVT sänder Gotland Grand National 2.0

SVT Sport och Nordic Sport ...

Sista finputsningen med Vargen inför GGN!

I söndags körde jag sista t...

Stark Future ska erövra mc-världen och bildar team med Swecon i enduroklassikern!

Pressrelease, 2024-10-21, S...

Energica i konkurs och upplöst

Energica är i konkurs och b...

Kawasaki Ninja 1100SX uppdateras

Kawasaki har uppdaterat sin...

2025 års Honda CB1000 Hornet

2025 års Honda CB1000 Horne...

GGN-träning med Stark Varg!

Nu gäller den sista finslip...

Brembo köper Öhlins – Vad händer med ISR?

Efter en längre tids förhan...

Top