Only in Sweden

blueridge

blueridge
Gick med
3 Jun 2007
Ort
söderöver
Hoj
utan puts
Källa: SVT

Alltså för i helvete... när tomten väl gör något bra och rätt, så gör han fel... :huvet

Kanske bör Försvarsmakten göra likadant, bara beställ all skit man önskat införskaffa och i efterhand hoppas statskassan öppnar upp sig för att synka med den verkliga riskanalysen och omvärldsanalysen som gjorts... (Jag VILL se mer pengar till Försvarsmakten, men att "göra en Eliasson" är INTE rätt väg att gå...)

Vat ska han hitta dessa nyrekryteringar? Kommer det antalet att ens kunna ersätta de många som lämnar kåren?

Hur går det med att få upp lönen som han också skulle fixa?

Det här är ju bara svammel i sedvanlig Elissonanda. 8 av 10 överväger allvarligt att sluta och han orerar om nyanställningar. Lyckas han få folk till kåren är det med en bössa i ryggen på intet ont anande civilister och vi får en polismakt värdig vilket korrumperat u-land som helst. Hur är det ens möjligt att han är kvar? Avsked på grått papper hade kanske i någon mån kunnat visa på en avsikt att ändra på ett felaktigt vägval. Sen återstår att rusta polisen inför de problem samtid och framtid Innebär.

Jag önskar ett fett "Lycka till!"
 

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället
Vat ska han hitta dessa nyrekryteringar? Kommer det antalet att ens kunna ersätta de många som lämnar kåren?

Hur går det med att få upp lönen som han också skulle fixa?

Allt fler lämnar polisen efter missnöje med lönen och pressade arbetsförhållanden. Under 2015 slutade 832 poliser jämfört med 678 året innan.

Hittills i år har uppsägningarna fortsatt i samma takt och 144 personer lämnade myndigheten under januari och februari, skriver Dagens Nyheter.

Samtidigt utbildas färre poliser vilket ger ett stort nettotapp.

– Vi ser allvarligt på alla siffror och håller koll på utvecklingen månad för månad, säger personaldirektör Kajsa Möller till DN.

– Men än är det ingen panik och vi är inte där att vi inte klarar vårt uppdrag. Personalomsättningen är också väsentligt lägre än inom andra myndigheter, säger Möller.

Polisfacket:”Lönen en viktig faktor”
Majoriteten av dem som slutat har gått efter det att de fyllt 60 år. Men den största förändringen är annars ökade avhopp bland poliser under 40 år. 121 anställda yngre än 40 år sade upp sig 2015 jämfört med 33 personer 2010.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz säger att det är viktigt att uppvärdera polisyrket och pekar ut lönen som den viktigaste faktorn.

Källa: SVT

Neråtgående spiral minst sagt.
Intressant att Kajsa Möller säger att det inte är någon panik och att polisen klarar sitt uppdrag...
Artikeln är bara fyra dagar gammal... (22 Mars 2016).
Och så igår går Dan Eliasson ut med anställningar (och inköp!?) som han saknar täckning för.....

De låter inte helt synkade.
 

Harmon Rabb

Gudomlig sporthojare
Gick med
1 May 2004
Ort
Helsingborg
Hoj
Ducati
Kanske blir en ny flik på deklarationen!? :D
"Donera gärna pengar till vår polismyndighet genom bilaga L4"

Ingen dum idé. Man borde få sätta en procentsats hur mycket som ska gå till försvar, skola, vård & omsorg osv och kanske viktigast av allt kunna bocka av saker dit man inte vill att pengarna ska gå. T ex i fickorna på opportunister som rider på en guldvåg för tillfället.
 

TurboJugend

Ny medlem
Gick med
21 Dec 2003
Ort
-
Hoj
-
Klasser med höga betyg får kritik

De duktiga eleverna på Berzeliusskolan ska fördelas i andra klasser för att dra upp betygen.

På Berzeliusskolan i Linköping finns inriktiningklasser inom matte och NO och det är dessa klasser som kritiseras.
Höga betyg

Betygssnittet inriktningsklasserna är högre än i andra klasser och nu har skolan fått kritik av föräldrar för att systemet med inriktningsklass inte är jämlikt och inkluderande.

– Vi ser att det skiljer jättemycket och att det handlar om betygssegregation som vi försöker se hur vi kan komma åt, säger rektorn Åse Mellerskog till Corren.

När elever får läsa det dom är intresserade av så får dom höga betyg. Så kan vi ju inte ha det.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/klassen-med-hoga-betyg-far-kritik-1
 

GuW

Version 1.1
Gick med
30 Jul 2004
Ort
Nej
Hoj
Ja

Tallefjant

vacker och genomklok
Gick med
12 Sep 2005
Ort
london
Hoj
honda rs250, 748SPS
Lite skön humor jag saknar på sporthoj
https://www.nordfront.se/positiva-saker-med-mangkulturen.smr
Håll till godo PK och andra

Fast 'skamten' va riktigt usla maste jag saga det ar faktiskt en rolig sida, vilka tomtar! :rofl

Gissar att det detta skrevs en kvall i en kallare over en dunk hembrant, med bakgrundsmusik fran Svastika och Ultima Thule.

Nordiska motståndsrörelsen vill
1. Omedelbart stoppa massinvandringen. Repatriering av merparten av alla som inte är etniska nordeuropéer eller närbesläktade folkslag ska inledas så fort som möjligt. På humanast möjliga vis ska de återsändas till sina respektive hemländer eller närområden till dessa.
2. Med alla tillgängliga medel, på lång sikt, verka för att återta makten från den globala sionistiska elit som ekonomiskt och rent militärt ockuperat större delen av vår värld.
3. Gemensamt med de övriga nordiska länderna skapa en nordisk självförsörjande stat med gemensamt försvar, gemensam valuta och centralbank, gemensamma övergripande lagar och regler. Detta innebär också omedelbart utträde ur den Europeiska unionen och eventuella liknande folkfientliga sammanslutningar.
4. Införa en stark stat med utpräglat folkstyre. Ansvarspositioner ska tilldelas efter kompetens och statens mål blir att främst arbeta för folkets väl och bevarande. Yttrandefriheten ska vara omfattande.
5. Att vår massmedia ska ägas av medborgare i det nya Norden. Utländsk såväl som inhemsk media som agerar folkfientligt ska kunna förbjudas. Ett alltför koncentrerat ägande måste motverkas.
6. Skapa ett modernt samhälle i harmoni med naturens lagar. Våra djurskyddslagar ska vara framtagna med tonvikten på etik istället för profit. Naturen och dess resurser ska brukas med förnuft och framtiden i åtanke. Allemansrätten ska värnas.
7. Införa ett nationellt socialistiskt samhälle där resurserna fördelas så att vi tar hand om hela folket, såväl starka som svaga, och där alla ska ha möjligheten att nå sin fulla potential. Det ska finnas ett socialt skyddsnät som ger medborgaren rättigheter, men också skyldigheter. Staten ska kontrollera grundläggande infrastruktur av allmännyttiga intressen då detta kräver ett större ansvarstagande än vad ett företag klarar av. Samtidigt ska företagande och innovationsanda uppmuntras.
8. Återinföra allmän värnplikt och utöka försvaret. Alla som fullgjort sin värnplikt behåller sitt vapen och sin utrustning. Varje medborgare ska kunna bidra till försvaret av nationen mot såväl yttre som eventuella inhemska hot.
9. Införa en rättsstat där alla medborgare är lika inför lagen. Utbildade jurister ska döma i domstolarna. En folkdomstol ska upprättas med syfte att pröva de svåra fallen av folkförräderi.
 

totoro

Är fulladdad ibland
Gick med
19 Jan 2009
Ort
Där vägen tar slut
Hoj
Kawasaki Zx1200
Även usla skämt kan vara roliga.
Jag pekar inte finger åt invandrare utan i första hand Mona mm.
Hon som tycker vi inte har nån kultur.
Punkt 6 och kanske 5 8 och 9 med viss modifiering.
Jag gillar provocera lite som en del kanske har märkt:hej
 

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället
"[Nya Moderaternas] kommunikations- och analyschef Per Nilsson skriver: ”alla siffror går inte åt rätt håll. Människor ser det. Strutspolitik kommer inte att hjälpa”."

Källa: Omni

Och vad fan ska man kalla Moderaternas och hela Alliansens klena försök till opposition om inte strutspolitik?... :mad:
 

Qwerty

Livs drömmare
Gick med
9 Mar 2003
Ort
Sthlm
Hoj
Piaggio Liberty 2T
Nordiska motståndsrörelsen vill
.

Ha ha
Hur tänkte man nu?
"5. Att vår massmedia ska ägas av medborgare i det nya Norden. Utländsk såväl som inhemsk media som agerar folkfientligt ska kunna förbjudas. Ett alltför koncentrerat ägande måste motverkas."

Är inte deras blaskor folkfientliga. Eller är en person som är född utanför norden ej folk?

Fast det där med nordisk stat har jag länge tyckt skulle vara något. "vi" i norden skiljer oss ganska mycket som land jämfört med dom varmare medelhavsländer. Ett nordiskt EU medlemskap så kan vi påverka mera.
Det är för mej en gåta att man inte talar om detta i media eller politik. Mer integration med Norge, Finland och Danmark. Jobba för gemensamma mål och stötta varandra bättre. Istället för att smöra för israel, araberna och Tyskland. Lägg krutet på våra grannar som vi verkligen kan ha hjälp av och hjälpa.
 
Nyheter
Energica i konkurs och upplöst

Energica är i konkurs och b...

Kawasaki Ninja 1100SX uppdateras

Kawasaki har uppdaterat sin...

2025 års Honda CB1000 Hornet

2025 års Honda CB1000 Horne...

GGN-träning med Stark Varg!

Nu gäller den sista finslip...

Brembo köper Öhlins – Vad händer med ISR?

Efter en längre tids förhan...

Honda NT1100 får semi-aktiv fjädring

Honda har uppdaterat NT1100...

Aki Ajo ny chef för Red Bull KTM Factory Racing MotoGP team

Screenshot KTM förstärke...

Helt ny Yamaha R3

Inför kommande år lanserar ...

KTM kommer med automatlåda

KTM lanserar sin nya halvau...

EIB-lån finansierar eldrivna motorcyklar från Stark Future

Screenshot Europeiska in...

Top