Polisens nya metod för att stoppa fortkörare, när drabbas vi?

Nitrous

www.actionpics.se
Gick med
8 Mar 2003
Ort
Mantorp (Racetorp)
Hoj
Panigale
Tycker att polisen gjorde helt rätt i sitt agerande. Var ska man annars dra gränsen, att inte ingripa ger ju signaler att det är helt ok att bete sig på det sättet på vägarna!
Den som ger sig in i leken får leken tåla. Väljer man att vara så smaklös på motorvägen att man tävlingskör i dom fartena och riskerar andra trafikanters liv så får man bita i det sura äpplet sen när notan kommer.

Om man ska tro artiklarna så var förarna ju på väg till en motorbana för att köra och då är det väl jävligt idiotiskt att inte hålla sig en liten stund till.

Och det är väl som Chrolo skriver inte helt ovanligt med dom metoderna, det är nog bara så att många av dessa ingripanden hamnar aldrig i nyhetspressen.
Vet själv flera tillfällen inne i Sthlm city där bilar stoppats på det sättet när det skett biljakter pga av fortkörning, narkotika m.m.

/Nitrous
 

Firefly

Sporthojsnörd
Gick med
13 Aug 2003
Ort
bästkusten
Hoj
Tokgul Fireblade 954 *SÅLD*
johanrehn80 skrev:
Ta tex det (enligt vad som sas när jag var yngre) med att de inte får jaga en mopedist som åker utan hjälm.

Det är bull****... Polisen får visst följa efter mopedister utan hjälm. Det har dom alltid fått... Sen att vissa kanske inte gör det med tanke på vilka följder det kan få beror bara på sunt förnuft i så fall... Men det finns inga regler som säger att dom inte får följa efter...
 

d1ce

Gudomlig sporthojare
Gick med
27 Feb 2002
Ort
Norrtälje
Hoj
Ducati 1098 -00
No1 skrev:
Tror att Polismannen till 100% ghade kotrol över händelsen i samband med denna händelse och absolut inte gjorde ngt som skulle riskerat ngn annans liv (se bilarnas skador)...

Patrik,
SWT Racing...

Ungefär dit jag ville komma, och riskerade han personskada inkluderade det hans egen.

Har inte läst artikeln, men har svårt att tänka mig att polisens första manöver var att prejja, antar att de signalerat innan vilket vanligtvis innebär att det är dags att stanna...

//@
 
Last edited:

bsajanne

Först in i kurvan väljer spår!
Gick med
29 Jul 2003
Ort
Märsta
Hoj
Multistrada 1100 -08
Polisen gjorde rätt

Klart som tusan att man inte ska åka 250 på vanlig väg. Varken med Ferarri eller nåt annat.
Framkallande av fara för andra är en av orsakerna. Åker man sen dessutom åt fel håll en stund så verkar man helt :kocko
Åka fort hör hemma på bana. :Bugar
Farten orsakar inte flera olyckor men den orsakar betydligt större och värreföljder när det smäller. Då är det himla tragiskt om någon oskyldig hamnar i vägen.
Om man misshandlar en taxichaffis och sen stjäl hans taxi och sen kör ihjäl sig i den så... Det är tragiskt för de efterlevande men de som gjort det fick sitt straff direkt (men väldigt hårt...)
 

Ludde78

Sporthojsnörd
Gick med
17 May 2004
Ort
Stockholmen
Hoj
Suzuki
bebbe skrev:
Det vanliga tjatet :tungan

Jaja...... jag tycker givetvis att det är helt rätt av polisen att försöka stoppa en bil eller mc som kör för fort, definetivt rätt. Men frågan är om inte en jakt på över tio mil kan orskaka fler skador än stoppa! Redan när man jagat några mil och bilarna inte stannar skall polisen lägga ner jakten för att inte hetsa mer. Men att följa med helikoptern på avstånd eller sätta upp vägspärrar är helt ok. Det får aldrig övergå till en adrenalin stin jakt på liv och död. Vi människor är inget annat än djur och alla vet ju vad som händer om de blir jagade. Tror att människor som är helt normala kan gör ett fel beslut och smita från en polis kontroll. Om då det blir jakt och den escalerar till den milda grad som det verkar ha gjort här så är det för farligt att följa efter! Iaf direkt efter med bil, här måste polisen vara smarta och följa på avstånd.

Ett bra exempel på detta finns i en av ghostrider filmerna (är absolut inte ett fan av honom bara så att ni vet :fakta ). Vi har en ganska rejält lång filmning på en polisbil som jag er honom på motorvägen i flera mil. Borde redan efter bara några minuter ha varit klart för polisen att han inte tänkt stanna men det pressar skiten ur deras V70 ändå. Allt slutar också mycket riktigt med att polisen efter flera mil inte lyckas få stop i en korsning utan för rakt ut och smäller relativt rejält med korsande trafik. Hade det nu varit en mc som snuten hade smällt med så hade utgången antagligen varit dödlig! Jag tycker att en jakt som den borde rubriseras som ett direkt tjänste fel!! Visst från början var det ju "ghostrider" som gjorde fel men att följa efter så som polisen gjorde tycker jag är direkt livsfarligt!! Svenska polisen behöver definetivt bli "smartare" i trafik samanhang :fakta
Tack för det inlägget, så slapp jag skriva det... :hihi
Får känslan av att den främsta faktorn till att polismännen stoppade Ferrariförarna inte var för "att göra sin plikt", utan snarare prestigen att bli avhängd...
Och att det var två Ferraris som stod för fortkörningen bidrog väl till att polismännen i sina Volvos kände extra prestige att stoppa "fartsyndarna", till varje pris...
Ur trafiksäkerhetssynpunkt så hade det ju tveklöst varit säkrare av polisen att svälja prestigen och ge upp jakten, när det är så uppenbart att "fartsyndarna" inte har tänkt stanna till något pris.
HanneZ skrev:
Inte bryr sig? Tror du en polis hellre sitter och fikar än o hjälpa nån? Problemet är väl snarare att dom inte kan va på två ställen på en och samma gång.
Hoztic skrev:
Ja, jag kan inte låta bli att tycka att det är konstigt vad mycket resurser det finns att ta till när det gäller att stoppa fortkörare, men kanske är det jag som har konstiga värderingar när det gäller att "rangordna" hur allvarliga olika typer av brott är..
 

CJ954RR

Awake my soul
Gick med
3 Dec 2003
Ort
Norrort
Hoj
Daytona 675
Brott i sverige som prioriteras:

1. Skattebrott. Ta en krona utav staten och dom tar 1 år utav ditt liv.
2. Trafikbrott, denna vardagsanarkism som delar sverige i 2 läger, de goda och de onda!

Brott i sverige som ej prioriteras:

1. Våldtäkt. Vadå? Hon var ju faktiskt 13 och full, klart fan att hon får skylla sig själv om 3 män har sex med henne.
2. Inbrott. Klart fan att du får skylla dig själv om du har fina saker som andra människor vill ha, utan att betala.
3. Stöld. Det är väl inte polisens jobb att fixa eftersom du var så osmart och inte låste in din hoj på banken.
4. Hustrumisshandel. Klart fan kvinnan ska ha lite smäll om hon rymmer i från spisen.
5. Rattfylla. Jo men visst han har kanske bara blivit tagen för det 14 ggr innan. Klart att han inte ska få något straff, han skärper nog till sig någon gång. Ge tillbaka nycklarna och bilen nu...

Jag skiter fullkomligt i fall 2 lyckliga ferrari-ägare busåker på våra svenska vägar. Jag blir bara så förbannad när man ser varje dag (i verkliga livet och på nyheterna) hur polisen inte prioriterar de brott som varje människa avskyr.

"Nä vi har inte tid att åka efter tjuvarna som precis gjorde inbrott i din bil trots att du vet åt vilket håll dom åkte och trots att det antagligen är den enda volvo 245an med preem-släp på flera mils radie."

"Vadå, är du säker på att han är rattfull? Han kanske bara ser dåligt, det är ju trots allt ganska mörkt ute. Ok då vi lovar att skicka en bil" (det kom fan ingen bil)

Flera exempel finns, men jag orkar inte. Tyvärr Chrolo, och alla andra poliser, jag och många har inget förtroende för er, sedan om det beror på er personligen eller era resurser, det tänker jag inte bedömma...

Något måste i alla fall göras, och polisen måste omprioritera, och lagar måste skärpas.
 

FANTEN

Cool
Gick med
26 Aug 2004
Ort
Karlskrona
Hoj
Busa
Cobra-driver skrev:
http://hd.se/senastenytt/detalj.shtml?id=33930

Två ivriga Ferrari-förare från Malmö hade visst lite bråttom till Falken igår. Polisens metod för att stoppa dem gick alltså ut på att medvetet preja den ena av vägen, på E6an. Det rörde sig alltså inte biltjuvar, mördare :mad: eller bankrånare utan om fortkörare. Visst gick det väldigt fort men E6 är dubbelfilig och bilarna är ju verkligen konstuerade för att vara säkra i dessa hastigheter.

Det jag frågar mig är om insatsen från polisens sida verkligen är berättigad vad det gäller fortkörning? Det är inte så att fabror Blå har tittat lite väl mycket på amerikanska program typ World Wildest Police Chases? Har de rätt att utsätta en för livsfara bara för att man kört för fort? Nu vet jag att vi iofs pratar om en poliskår som använder hålspetskulor, förbjudna enligt Genevekonventionen, i sina tjänstevapen men var går gränsen? Är man i och med detta beredd att preja hojåkare också med nästan garanterat dödlig utgång? Nej, fy fan för trafikpolisen. Revlolution!!! :mad:


Nu vet jag ju inte vad som hänt även om det har stått så i tidningen. Men personligen hade jag använt sirenerna först och hade dom inte funkade så hade iaf jag försökt prejja dom om jag haft en volvo/saab.
 

t-rex

Bäst!
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Göteborg
Hoj
KTM 690 SMC-R
En hel tråd med folk som hade otur vid tänkandet?

I vanliga fall är det nackskott och utvisning på stubben som gäller, men nu skall polisen plötsligt låta dem slippa undan?


Ta nu för helvete era mediciner!
 

bollen

weeeeee, det var kul!
Gick med
7 Mar 2003
Ort
Stockholm
Hoj
Wr 250F -04 med massa godis =) och en affe
burner skrev:
Att köra 100km/h eller 200km/h för fort utgör ändå ingen fara för andra.

Hmm, så om du ligger och puttrar lagligt i 100 km/h, går ut i vänsterfil och blir påkörd av en ferrari som kommer i 200 km/h, då händer det inget?
 

Arctic#1

www.saltdalmc.com
Gick med
29 Apr 2004
Ort
Norge
Hoj
Kawasaki Zx6R
bollen skrev:
Hmm, så om du ligger och puttrar lagligt i 100 km/h, går ut i vänsterfil och blir påkörd av en ferrari som kommer i 200 km/h, då händer det inget?


Hmm du ar bara avundssjuk eftersom du inte har en hoj som går 160 engång...
:hihi
 

MikkE

Guest
Trodde att vi hade 110 på våra motorvägar. Kör de 140km/h MER än vad våra hastighetsbegränsningar tillåter gör de ju ett jävla fel! Dessutom så stannade de inte när polisen ville det.
Så varför säger ni att polisen är dumma i huvudet och fel fel fel när snubben åker 250 på vägen. Och var den trafikerad också är det ju ÄNNU dummare!
Och att polisen tog till med kanske lite väl hårda tag tycker jag ändå att de gjorde rätt. Ferrari-snubbarna utsätter ju andra för fara och jag vill fanemej inte att jag eller någon vän ska vara i fara för att någon dum jävel åker fort så in i helvete.
 

Kahobe

Guaranteed Carbon Free
Gick med
20 Mar 2003
Ort
in da bush
Hoj
KAwasaki, 5½xHOnda, 3xBEnelli, m fl..
t-rex skrev:
En hel tråd med folk som hade otur vid tänkandet?
I vanliga fall är det nackskott och utvisning på stubben som gäller, men nu skall polisen plötsligt låta dem slippa undan?
Ta nu för helvete era mediciner!
Inte bara otur med tänkandet..
Flera borde läsa hela tråden innan de tror att snuten stoppade en Ferrari i 250 blås...
Det framgår bl a att Ferrarin körde MOT trafiken , på vägrenen..
I mitt enkla huvud är det rätt så omdömeslöst... :kocko
 

Marvin750

Computer says no...
Gick med
13 Apr 2005
Ort
Borås
Hoj
CBR 929
Ludde78 skrev:
Tack för det inlägget, så slapp jag skriva det... :hihi
Får känslan av att den främsta faktorn till att polismännen stoppade Ferrariförarna inte var för "att göra sin plikt", utan snarare prestigen att bli avhängd...
Och att det var två Ferraris som stod för fortkörningen bidrog väl till att polismännen i sina Volvos kände extra prestige att stoppa "fartsyndarna", till varje pris...
Ur trafiksäkerhetssynpunkt så hade det ju tveklöst varit säkrare av polisen att svälja prestigen och ge upp jakten, när det är så uppenbart att "fartsyndarna" inte har tänkt stanna till något pris.


Ja, jag kan inte låta bli att tycka att det är konstigt vad mycket resurser det finns att ta till när det gäller att stoppa fortkörare, men kanske är det jag som har konstiga värderingar när det gäller att "rangordna" hur allvarliga olika typer av brott är..

PrestigeFÖRLUST kanske du menar...? :confused: Ja, du verkar ju veta vad du pratar om... :rolleyes: Alla ni som tycker att polisen "jagar" er på vägarna: Hur många gånger har ni blivit stoppade? Jag har haft körkort i 13 år och blivit stoppad 3 gånger tror jag... med personbil, aldrig med hojen( mckort i 3.5 år) Det finns sällan ngn anledning att stoppa mig iofs, jag brukar ta det ganska lugnt och har mina grejer i ordning... Jag är yrkeschaufför och har tillbringat ca 100000 mil på vägarna och, ja, där blir jag stoppad något oftare...Men så mkt kan jag säga att inte är det något överskott på poliser ute... Jag har mött bilister som tror att vi fortfarande har vänstertrafik, jag har sett folk som backar på motorvägen för att dom har missat en avfart, jag har blivit omkörd i 280(typ), jag har mött idioter som kör utan ljus fast det är mitt i natten alt. kör med helljus ständigt påslaget, folk som brakar förbi vägarbeten i 130 med mobiltelefonen vid örat, släp och husvagnar där Stewie Wonder har kopplat elen osv... Så många gånger man önskat att det funnits en patrull i närheten.. Gärna fler trafikpoliser för min del... Och gärna en attitydförändring från många bilister (och mc-förare) :hördu
 

ft

Flygnörd
Gick med
15 May 2004
Ort
Nkpg
Hoj
Bandit 600, Hva258, KLR600
Hoztic skrev:
Ok, har jag fattat det här rätt nu?
Fortkörare får man använda alla medel mot, preja av vägen, skjuta efter, spikmattor osv, bara man får fast dom, liv och lem är sekundärt.

Nej. Däremot får man ta till andra metoder om fortkörare inte stannar när polisman ger tecken att de skall göra det. Hur skall vi ha det annars, lagen gäller bara de som frivilligt följer den?

Beväpnade bankrånare, våldtäktsmän, mördare mm ska man värna om, och får endast bekämpas med pepparsprej.

Fullt logiskt. :va :huvet

Cobra-driver skrev:
Nu vet jag att vi iofs pratar om en poliskår som använder hålspetskulor, förbjudna enligt Genevekonventionen, i sina tjänstevapen ...

Kan ni två komma överens om hur egentligen ligger till? En enkel själ som jag blir förvirrad... :va
 

Mingves

Old Fart
Gick med
2 Mar 2005
Ort
Nån annan stans
Hoj
Husqvarna 701E x2, KTM 890 Adv R, Husqvarna 701SM Tenere 700 -20 KTM EXC300 -12, -04 KTM 660 SMC, -03 Triumph speed four, -00 Husaberg FE400e
Jag skulle nog inte våga köra på vägen om vi inte hade trafikpoliser. De gör mycket nytta, att sedan säga att de kunde jaga våldtäcktsmän mm går ju inte. En trafikpolis e en trafikpolis och specialist inom det området. Han sysslar inte med knarkspan eller tjuvjakt. Han jobbar med vad som händer på vägarna!
Jag vill inte va utan dem. Klart jag gillar inte böter men jag vill inte ha vilda västen heller!
//M
 

sandstream

Guest
En perfekt tråd att spara i SH Hall of Fame för att avskräcka folk att bli medlemmar när servern börjar gå trögt.

Det mest skrämmande med den här tråden är nog alla trångsynta moppefuckon som gastar om våldtäkter och prioriteringar.
Lär er lite om hur polisen fungerar och vart de får sina pengar i från innan ni trycker på Enter nästa gång :fatta!
 

Harmon Rabb

Gudomlig sporthojare
Gick med
1 May 2004
Ort
Helsingborg
Hoj
Ducati
Marvin750 skrev:
Och gärna en attitydförändring från många bilister (och mc-förare) :hördu

Det är möjligt att många bilister och mc förare borde ändra sin attityd i trafiken, men handen på hjärtat borde inte detsamma gälla flertalet yrkeschafförer om vi ska vara ärliga?
 

Tompalino

Inte längre kraschkung ;)
Gick med
25 Oct 2003
Ort
Bästkusten
Hoj
Ingen längre...
Jag har inte helt satt mig in i händelsen men om en person gör sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik, som de uppenbarligen har gjort i det här fallet när de kört på fel sida av vägen, tycker jag att polisen har all rätt att försöka stoppa den skyldige så fort som möjligt.

Sen kommer man ju snabbt in på diskussionen om vad som är vårdslöshet i trafik. Jag tror nog att de flesta av oss som kör sporthojar någon gång har kört ganska mycket över laglig hastighet, jag vet i alla fall att jag har gjort det, men jag anser att det handlar om att välja sina tillfällen. Att göra vad man kan för att köra så säkert som möjligt måste vara en prioritet för alla mc-förare. Sen anser jag att med en sporthoj kommer den hastighet man säkert kan färdas i troligen vara högre än om man körde en glidare på grund av att sporthojar faktiskt är byggda för att gå i högre hastigheter och hålla sig på vägen. Om man sen kör av vägen i 200, dör man likförbannat oavsett om man kör sporthoj eller en något långsammare mc.

...Tror att mitt inlägg spårade ur lite men det var i alla fall mina "fifty cents". Puss på er! :pannkyss
 
Nyheter
Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

Top