Polisens oönskade uppmärksamhet...

KGK

1200
Gick med
1 Jan 2006
Ort
fjollträsk
Hoj
KGK
Mares skrev:
2181812 Men du LÄS ditt :3freak han Blev stoppad med blåljus och allt och var fick du motorväg ifrån. Detta var mitt inte i city (sthlm)

flashiga BMW, MB mfl. stoppas ibland av polisen :7peta

de har en kärlek för jeepar ibland där de plockar ut alla i bilen på gatan
 
Last edited:

Jonathan

Guest
War-psycho skrev:
2210062 Kan hålla med om det faktiskt.

Själv har jag aldrig blivit stoppad på hoj, bara med bil.
Men det stör mig ingenting, det händer ju inte så ofta heller.

Det är väl bara bra att dom gör någonting iallafall. :)
(Jag undrade bara över en viss frågeställning dom använde.)

Exakt, och det var inte dig jag syftade på för den delen heller :)
Jag anser att ni som tycker poliserna borde göra annat än att stoppa bilar/mc i kontroller flytta nånstans där det inte finns några poliser :tummenupp

Visst, givetvis kan även en polis ha haft en kass dag och kanske låta det gå ut över han/hon den stannar vilket inte bör ske, men poliser är väl mänskliga som oss andra.

Tvivlar starkt på att alla här på SH är supernöjda och glada samt är supertrevliga mot sina kollegor varje dag dom går till jobbet..
 

Johan31

Medlem
Gick med
25 Jan 2005
Ort
Stockholm
Hoj
Suzuki RGV 250 VJ23, Honda RC45, Suzuki GSX-R 750, Suzuki GSX-R 50, Kawasaki Ninja 400, Suzuki RMZ 450
Ni bara gnäller.....!Jag tycker om poliser :D ,finns flera gulliga kvinnliga ju!!!!!!!!!!Pussas vill dom också!! :pannkyss

Yoshi_gixxeRR skrev:
2178408 Har ni märkt att man får väldigt lätt onödig uppmärksamhet från lagens långa arm??

Skulle jag köra en Ural från -83 på E4 skulle snuten inte ens titta på en...
Kör jag däremot en ny/nyare sporthoj så lägger sig dom bakom en o "kollar upp" en... Mäter hastighet o ser om det möjligen saknas en reflex!!
O nog fan blir man stoppad titt som tät oxå med en massa dumma frågor.
-Du, den här ser ut att gå fort... (ja, inte fan e det ngn jävla eu-moppe iaf :gnissla )
-Är det din hoj (OBS att snuten står med mitt KK i handen o har redan "kollat upp" mig i 5km längs med E4:an) (-ehh, jo den e min... O undrar om dom har lässvårigheter)

Sen fortsätter det så i 5 min innan dom kommer på att jag är ej skyldig till ngt brott!!!

Jag åkte hem till mina föräldrar igår kväll med min corvette, det var ganska lugn trafik o jag satt o filosoferade när jag ser en polisbil kommer körandes i hög fart bakom mig...
Tittar på hastigheten o ser att jag kör 75km/h på (av underlig anledning en 50 sträcka, den utanför akalla mot hjulsta) OBS nu att jag har bilar bakom mig som kör lika FORT!!!
Dom kör upp bakom mig o "kollar upp" mig o stannar mig vid hjulstakorset...
(polisen) -Du, det där gick jättefort...!!!
(jag) - öhhh, nej det troj jag inte.
(polisen) -jo, du körde minst i 100Km/h
(jag) -ehh, NEJ absolut inte...
(polisen) -jo, för vi fick föra i 110km/h för att hinna fatt dig!!
(jag) -jo, jag såg att NI körde mkt fort!!
(polisen) -jag kan ta ditt kk om jag vill, för minst 90km/h...
(jag) -NEJ, det kan ni inte då jag INTE körde så fort...
(polisen) -det e din turdag idag, för vi hann inte mäta dig tillräckligt långt...
(jag) -jaha, tråkigt för er då (nu e jag riktigt irriterad)
(polisen) -e det din bil??? (obs att polisen har mitt kk i handen o har redan kollat upp mig!!!)
(jag) -jo, den e min

Polisen ber om ett utandningsprov o lämnar tillbaka kk o sticker där ifrån!!!

Grejen e att om jag kör min volvo kollar aldrig polisen på en...
Men kör man sporthoj lr sportbil ska dom nog fan "kolla en"

Det e bra med kontroller men bara för att man kör ngt anorlunda ska man ej bli föremål för extra granskning.

Vad tycker ni??
E det rätt, lr blir vi "trakaserade" av svenskt rättsväsende???

Har ni råkat ut för liknande...


OBS, det e VANLIGT förekommande (iaf för mig)



.../Yoshi

Ja men åker du JÄNKE-PISS så skyll dig själv :hihi .....
 

Johan31

Medlem
Gick med
25 Jan 2005
Ort
Stockholm
Hoj
Suzuki RGV 250 VJ23, Honda RC45, Suzuki GSX-R 750, Suzuki GSX-R 50, Kawasaki Ninja 400, Suzuki RMZ 450
Yoshi_gixxeRR skrev:
2210453 Du e bara avundsjuk.... :7peta
(för att polisen inte stoppar dig)


:rofl :rofl :rofl





.../Yoshi

Hehe okej... :banana
 

mr_hman

Köra bil är sista utvägen!!!
Gick med
13 May 2005
Ort
I Hembyn
Hoj
Trajja Scrambler
Kontroller är helt okay,, Kolla nykterhet och att det är försäkrat.. Men när dom gör allt för att hitta nåt att sätta dit en för, tex nummerplåtsplacering eller ej e-märkta blinkare och sånt så blir man mäkta irriterad...
 

pucko

Medlem
Gick med
21 May 2005
Ort
Trollhättan
Hoj
Honda CBR 600 RR 07
mr_hman skrev:
2210618Men när dom gör allt för att hitta nåt att sätta dit en för, tex nummerplåtsplacering eller ej e-märkta blinkare och sånt så blir man mäkta irriterad...


Fast å andra sidan sett så när polisen ska kolla upp hojen kollar dom regestreringskylten, och då ser dom t,e,x att man har en miniskylt. :ajjabajja
Ska inte polisen ge böter då eller? :va
 

XANDER

Ny medlem
Gick med
20 Sep 2005
Ort
Sundsvall
Hoj
Gsx-R1000 Turbo K5*Såld*
Ja för Ca: 2v

Yoshi_gixxeRR skrev:
2178408 Har ni märkt att man får väldigt lätt onödig uppmärksamhet från lagens långa arm??


Jag och min Flicka har vart och hyrt film och köpt pizza i stan. Precis när jag kommer ut från pizzan får jag ett samtal från en vän att han är på en mack i närheten och jag skulle lämna ett grafikkort till han. Så vi åker dit. Och naturligtvis får jag hör " Pizzan blir kall skynda dej va fan ska du gö det här nu fö" *S* Kommer till macken så jag springer ut ur bilen och ger han det byter ett par ord och springer tibax in i bilen. Då när vi kör ut möter vi en BLÅVIT.

Kör uppåt mot en rondell och ner på motorvägen ser att dom vänder inne på macken på motrovägs nerfarten är dom ikapp och vi tar på oss bälterna och kör efter hastigheten. Sen så säger jag till tjejen att dom kommer stanna oss, dom ligger och kör efter oss i kanske 5km från Shellpunkten i haga(Sundsvall) genom hela stan dom kunde väl ej stoppa oss på E4 och inte genom stan för den delen el. När vi kommer utanför polisstation slår dom på stopplamporna. Kör in på fickan vid skattemyndigheten. Dom stannar bakom och en kommer fram(Vet att han är en GRIS) Får vi se på körkortet? Är det din bil? Dom ha kört efter oss i 5min minst och slagit på den så dom vet att det är min bil och att jag har körkort. Visste dom innan med för den delen. Ja du får kliva ur säger han. Jag gör det går efter han till bilen jag får blåsa och det är negativt för hans del. Och så går han o prata me kollegan. Kommer tibax. Du ska me in. Vaf*n dårå? Vi ha pizza i bilen den blir kall. Då skrattar han. Han visitera mej och sätter han mej i bilen. Kan jag få veta vad jag har gjort? Kan inte säga så mkt nu. Nähä vet med mej själv att jag inte gjort nått olagligt. Han ropar in att dom ska gö husrannsakan i bilen på hans begäran.

Ser min flicka så där den andra prata me henne. Hon får ta hunden och pizzorna och gå därifrån. Frågar om ja kan få seja hejdå och ge hon en kram. Får endast titta på hon genom rutan. Och jag ser på hon att inte fatta nånting gör inte jag el för den deln. Mer än att dom vill jävlas.

Dom kör in mej och den ena är kvar och söker genom bilen. Kom en annan och åkte med. När jag kommer in så säger han att jag ska få pissa för jag är misstänkt för drograttfylla. Säger att jag har problem att pissa med folks närvaro. Och jag lyckas dra ur mej en mugg piss. Innan det fick jag näcka och dom gick igenom varje söm och mej. Han stoppar ner en pisssticka och får fram resultatet stx.

Skit sur säger han till befälet som kommer att jag är negativ. :7peta Du ser drogad ut. Hur då frågar jag. På ögona el? Nä du är liksom seg i rörelserna. Men herregud nu får ni lägga av. Då tar dom fram en påse och ska ta DNA test på mej. Och förklarar att det är nått nytt dom gör från Feb/2006 och det görs på lalla som är misstänkta för någe. Men ja ha ju nyss bevisat min oskuld me mitt eget piss. Tro på fan att idioten säger nä vi åker upp på sjukhuset och tar blod. Då kommer andra killen in och säger att han hitta ingenting i bilen mer än dom här pengarna och 2st tabletter. Det står ingenting bakpå dom för kartan är avklippt han frågar vad det är förklarar att dte är min medicin som jag har på recept. Sen varför har du så har mkt pengar på dej för? Jag förklarar att jag skulle sätta in dom på banken idag men hann inte sen förklara jag att jag sålt en bil ger dom reg Nr därav peengarna. Men knappast olagligt att ha pengar på sej.

Sen tar dom mej med på sjukhuset coh där får vi vänta och sen ta prover i form av blod. Så sitter den ena han som är en GRIS och viftar me körkortet och säge och flinar " Du vet att det här rycker" Han säger det flera gånger och bara flinar. Sen åker dom ner utanför stationen släpper dom mej.

Det tog ca 4timmar. Bilen har han parkerat på en ruta utanför snuthuset. Jag sätter mej i bilen och åker hemmåt. Då möter jag min far. Så han vänder och kommer efter. Då har han vart och hämta min storebror på bussen precis när dom har stått och gått igenom bilen. Dom hade stått 3st bilar och rota igenom bilen mitt ute på vägen. Så han hde ju stannat och sprungde dit och fråga vad som hänt om dom hade skjute mej el nått. Nä det är här är inge allvarligt hade polisen sagt. Ser ju värre ut änså. Vad har hänt då? Nä en misstänkt drograttfylla. Men Tobias har ju vart uppe med mej tills fö en timme sen och satt in hundgrindarna i bilen och jag tyckte han var som vanligt jag. Ja men han hade mycket pengar med sej, Min far säger ja men det finns väl inge som är olagligt med det.


Får dom ta DNA Test efter att ja ha blåst och pissat och visat att jag var negativ?

Får polisman i bilen ta beslut om husransakan?



Jag klara av sånt här men jag tänker på min stackars flickvän och familj som måste lida och inte fatta nått. Visst jag har härjat och busat och levt rövare när jag var yngre men det var ju 5år sedan. Tror inte dom får betee sej hur som helst...

Ja det var ju jag som vann i varjefall men jag fick äta kall pizza... :7peta
 

Goffe

Psychosocial
Gick med
15 Mar 2003
Ort
Skövde
Hoj
ZX10R -05 DBR Killer MiniGP-motard -13
Wiseguy skrev:
2178437 Jag tycker personligen att det är bra att dom kollar upp att hojen inte är stulen. Det försvinner allt för många nya och dyra sporthojar här i landet.
:tummenupp

Goffe skrev:
(tummenupp för att dem kollar så de inte är stulet såklart)
 

BlueBull

Guest
För att hitta EN stulen hoj eller ETT fyllo/knarkas så kanske dom behöver stoppa, f*n vet, 10-50-100 st... Men för var å en av dom dom hittar är ju varje miss ursäktad tycker jag.. För det kan jag hellre betala böterna för att jag har plåten i skuffen eller bara visat hela magen på hojen... Men visst e böter sura, fast det är ju dock en kalkylerad risk. :tungan
 

Hardrock Ragge

Lifetaker and heartbreaker
Gick med
27 May 2005
Ort
Ligger Göteborg i Västra Götaland? I Gbg bor jag i
Hoj
Honda CB750K -81! Nu jävlar ska det byggas kaffe räjser!
Yoshi_gixxeRR skrev:
2180391 Ok, så det var i princip bara jag som tycker det är sjukt att man blir särbehandlad för att man har ett fordon som sticker ut... :va

Speciellt fallet med min bil igår kväll...
Då POLISEN körde om 10 st svennsonbil som körde LIKA fort som mig för att ta enbart mig!!!

Kör jag på motorvägen i SAMMA fart som alla andra så nog fan glider polisen in bakom min bil/hoj för att PUNKTMARKERA mig :huvet

Det tycker ni MORALKÄRRINGAR e normalt??


.../Yoshi

Haha, fattar jag dig rätt med att du är sur för att snuten vill sätta dit dig när du kör för fort? Juste ursäkt a la 5-åring "De andra körde också för fort!!!! Argh argh argh!!!"

Jävla skämt! :huvet
 

Nova

Back from California
Gick med
7 Apr 2003
Ort
Norrköping
Hoj
Kawasaki ZX9R-00 med Gianelli
Simp skrev:
2178657 Det verkar ju genialt att spotta en polis i ansiktet.. Då räcker det inte med ett par dagar i fyllecell.. Försök till grov misshandel av tjänsteman kallas det. Jag kan lova dig att du inte bara får ett par dagar i fyllecell då..

Nej det blir det inte. Ofredande är brottet :7peta

Ankan_84 skrev:
2178666 Jag hatar snutjävlar...jävla maktmissbrukare... har en polis i mitt samhälle.. han jagar ungar när dom kör moped, mig med när jag va i moppeåldern... han tror tydligen att han e snut när han är ledig... han är ett tvättäkta RÖVHÅL :3freak


Och för din vetskap så är man faktiskt Polis dygnet runt och man har skyldighet som Polis att agera om men ser någon form av brott :banana

pajo skrev:
2208302 Riskerar väl att bli bannad nu, men jag har lyckats bli ihop med en polis (nej, inte en trafikare) och det kan faktiskt vara ganska fördelaktigt då man får svar på sina frågor omedelbart! Dejtade dessutom en annan polis strax innan (har tydligen en förkärlek för uniformer) och och fick order att om hon nämnde att hon ville bli trafikare så skulle jag banka lite vett i henne omedelbart! Orsaken är just denna att alla som de stoppar är sååååå oskyldiga och de som stoppar dem är facistsvin! Visst kan många poliser bete sig på ett extremt opedagogiskt sätt när man råkar få med dem att göra, men det gäller inta alla. Sen brukar det inte spela någon roll hur de gör för de får mest kritik ändå! Visst har själva valt yrket, men de flesta har gjort så för att de vill hjälpa till och inte för att de vill köra med folk!
Denna diskussion är ju som en perpetuum mobile, den kommer aldrig att ta slut och alla har sin åsikt om hur polisen ska agera!
Själv tycker jag att de kan anpassa sina insatser efter de misstänkta brottets allvarlighet, men det är nog lättare sagt än gjort!

Kan även nämna att dessa två poliser själva kör som biltjuvar :)

Om du blir bannad för att vara tillsammans med en polis så blir nog jag bannad 10 gånger om :D

Kodax skrev:
2210662
Yoshi_gixxeRR skrev:
2178408 Har ni märkt att man får väldigt lätt onödig uppmärksamhet från lagens långa arm??





Får dom ta DNA Test efter att ja ha blåst och pissat och visat att jag var negativ?

Får polisman i bilen ta beslut om husransakan?

Jobbig historia! Skönt att det löste sig iallafall. På fråga 1 så får polisen ta DNA-prov. Ny lag från februari om jag inte minns fel. Blev du "topsad" i munnen?

På fråga 2 så är svaret också ja. Polisman får ta beslut om husrannsakan. Man måste dock anse att det är "fara i dröjsmål" dvs att man inte har "tid" att ringa upp stationsbefälet eller liknande för att få beslutet därifrån.
 

Hardrock Ragge

Lifetaker and heartbreaker
Gick med
27 May 2005
Ort
Ligger Göteborg i Västra Götaland? I Gbg bor jag i
Hoj
Honda CB750K -81! Nu jävlar ska det byggas kaffe räjser!
pajo skrev:
2208302 Riskerar väl att bli bannad nu, men jag har lyckats bli ihop med en polis (nej, inte en trafikare) och det kan faktiskt vara ganska fördelaktigt då man får svar på sina frågor omedelbart! Dejtade dessutom en annan polis strax innan (har tydligen en förkärlek för uniformer) och och fick order att om hon nämnde att hon ville bli trafikare så skulle jag banka lite vett i henne omedelbart! Orsaken är just denna att alla som de stoppar är sååååå oskyldiga och de som stoppar dem är facistsvin! Visst kan många poliser bete sig på ett extremt opedagogiskt sätt när man råkar få med dem att göra, men det gäller inta alla. Sen brukar det inte spela någon roll hur de gör för de får mest kritik ändå! Visst har själva valt yrket, men de flesta har gjort så för att de vill hjälpa till och inte för att de vill köra med folk!
Denna diskussion är ju som en perpetuum mobile, den kommer aldrig att ta slut och alla har sin åsikt om hur polisen ska agera!
Själv tycker jag att de kan anpassa sina insatser efter de misstänkta brottets allvarlighet, men det är nog lättare sagt än gjort!

Kan även nämna att dessa två poliser själva kör som biltjuvar :)

Du borde skaffa en t-tröja med "F**K THE POLICE" på bröstet och på ryggen "Been there done that, got the t-shirt!" :tungan :hihi :lol :rofl
 

UltraMarine

Gudomlig sporthojare
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Stockholm/Vasastan
Hoj
Inga märkvärdiga saker
Kodax skrev:
2210662
Yoshi_gixxeRR skrev:
2178408 Har ni märkt att man får väldigt lätt onödig uppmärksamhet från lagens långa arm??
/snip/
Ja det var ju jag som vann i varjefall men jag fick äta kall pizza... :7peta

Låter ytterst anmärkningsvärt - dom måste ha en misstanke om ett brott iallafall...

OM man har nåt i sitt register så ökar risken för att man blir utsatt för "fördjupat" intresse från Polisen...
Man hör på scanner ofta hur de ropar på en bil och får uppgifter om tidgare brottslighet och därefter stoppar dom bilen. Ibland hör man att bilägaren inte förekommer i register och polismannen svarar med "ingen åtgärd".
Nattetid hör man sällan "förekommer ej"... :va
 

UltraMarine

Gudomlig sporthojare
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Stockholm/Vasastan
Hoj
Inga märkvärdiga saker
CHROLO skrev:
2208203 "Idiotfrågan" kommer sig av att man som ägare till fordonet kan ställas till svars för fordonets brister på ett annat sätt än om man bara är förare.

Blev stoppad i TENSTA av en självmordsbenägen, fotburen, polis, som skuttade ut i gatan framför mig och därefter invinkad till en p-plats där det stod en polisbuss.
Fram kommer en ung polis-tjej och frågar "är det ägaren som äger bilen?"
varvid flera råa skratt hörs bakom bilen :hihi

nervös som jag var, då för 16år sen, så svarade jag bara "jaaa"...

På ekerövägen för några år sen stod en polisman och höjde nåt upp och ner med handen och jag stannade hojjen brevid honom och frågade - är du medveten om att din ficklampa inte lyser -varvid han tittade i lampan...
Undrar hur länge han hade stått och vinkat med sin icke fungerande ficklampa...

Nästa gång så ska jag säga så även när den lyser - då blir det än roligare när han tittar i den :)
 

Yoshi_gixxeRR

www.stunthoj.com
Gick med
28 Jun 2003
Ort
Forsmark
Hoj
DRZ-400 -07
Hardrock Ragge skrev:
2211239 Haha, fattar jag dig rätt med att du är sur för att snuten vill sätta dit dig när du kör för fort? Juste ursäkt a la 5-åring "De andra körde också för fort!!!! Argh argh argh!!!"

Jävla skämt! :huvet

*SUCK*

:dummer



.../Yoshi
 

Simp

King of the hill
Gick med
25 Apr 2004
Ort
Kristinehamn
Hoj
KTM 950 sm
Nova skrev:
2211247 Nej det blir det inte. Ofredande är brottet :7peta

jag ska strax upp i rätten och vittna om ett sådant fall och då är borttsrubriceringen "försök till grov misshandel" sen blir det värre när det är en polis för du läggs "mot tjänsteman" till. Att det blir försök till grov misshandel beror på alla sjukdommar som smittar via slemhinnorna i tex ögonen tex Hepatit och HIV. Så se till att ha belägg för det du säger innan du :7peta folk.....
 

Nova

Back from California
Gick med
7 Apr 2003
Ort
Norrköping
Hoj
Kawasaki ZX9R-00 med Gianelli
Simp skrev:
2212464 jag ska strax upp i rätten och vittna om ett sådant fall och då är borttsrubriceringen "försök till grov misshandel" sen blir det värre när det är en polis för du läggs "mot tjänsteman" till. Att det blir försök till grov misshandel beror på alla sjukdommar som smittar via slemhinnorna i tex ögonen tex Hepatit och HIV. Så se till att ha belägg för det du säger innan du :7peta folk.....


Grundbrottet är iallafall ofredande. Om du spottar på kroppen t.ex Har däremot gärningsmannen haft för avsikt att skada polisen med sin sjukdom (hepatit c o dylikt) så blir det försök till grov misshandel av tjänsteman men då krävs det att man kan bevisa att den som spottade hade uppsåt till att försöka smitta polismannen med spottet. Kan bli svårt. Läser på polishögskolan så jag har hyffsad koll men det var inte meningen att :7peta på dig :)
 
Nyheter
EIB-lån finansierar eldrivna motorcyklar från Stark Future

Europeiska investeringsbank...

Ökat antal tillåtna elever för handledare föreslås

Transportstyrelsen har före...

Triumph storsatsar inom Enduro

Motorsportlegenden och fler...

BMW CE 02 x VAGABUND

BMW Motorrad har presentera...

Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Top