Smärta

Iridium

DNF
Gick med
17 Sep 2006
Ort
Botkyrka
Hoj
R1
Just det, glömde en grej. För något år sedan jobbade jag med asfalt. Skulle hänga kappor med asfaltsmatta som man klistrar fast medelst gasol. Men jag råkade klistra mattan på underarmen istället. Som en reflex slet jag bort skiten. Det ska man inte göra! Huden följer med bort. Kittlar dödsskönt.
 

Mr Helmut

Värmlänning i Dalarna
Gick med
29 Jun 2004
Ort
Borlänge
Hoj
YAMAHA FZ1 Turbo
1. Lyfte en båt i fören och lyckades på något vid förstöra en muskel under skuldran. Besökte läkare och han sa att jag kunde greja som vanligt det skulle lösa sig av sig självt. En dag senare hade jag tagit någon pilsner och skulle dra iväg en fotboll, muskeln gick av helt eller väldigt nära att gå av kunde då inte röra den. Sån sjuk smärta och skadan var inte synbar.

2. Fasnade i en pistol som small av och tog sig ända in till benet i ett av mina fingrar. Gjorde inte så ont för stunden men pumpade blod gjorde det.

3. Cyklade i en brant backe där underlaget var spränggrus. Styret på cykeln lossnade. Har ärr i båda handflatorna efter det.
 

Jonte

Stäng nyreggningen, banna alla >#10 000
Gick med
18 Sep 2003
Ort
Nypan
Hoj
KTM 1090 ADV S
Med största sannolikhet utbildad av CIA. Läs Naomi Kleins "Shockdoktrinen" om du inte redan gjort det.

Sorry för off-topic.

Kommit halvvägs.

2. Fasnade i en pistol som small av och tog sig ända in till benet i ett av mina fingrar. Gjorde inte så ont för stunden men pumpade blod gjorde det.


Detta får du gärna utveckla.
 
Last edited:

Adde83

Milda Matilda...
Gick med
12 Jan 2008
Ort
motala
Hoj
09 Street triple R
Gjort en tokvurpa mä hojen å drog i vajerräcket och fick väldigt mycket ajaj, även fast jag hade morfinpump i ryggen mesta dels av sjukhus vistelsen på 3 månader så vare ingen dans på rosor, har inte råkat ut för nått liknande nån ggn innan som mäter säj med smärtan dagarn efter de slått i en titan spik genom lårbenet, svetten rann i pannan å blicken flackade även på smärtstillande, kunde knappt c på tv å läsa textremsan
 

Dominator-Rocks

Guest
Nackspärr Gjorde så Innihelvetes ont! :fakta
Har haft det 4gr varav en av dem var helt sjuk! :gråta


Nackspärren var värre en när bilen körde på mig och då flög jag ca 25-30m vid den smällen.

Migrän är en vidrig smärta också fyfaan :zpy fast nu har jag fått piller som lindrar :Bugar

Jag har gjort en jäddra massa grejer som gjort välldans ont men förträngt dem flesta! :nicka

Jag tror mig ha en rätt så hög smärttröskel.
 

imaster

Bah
Gick med
20 May 2005
Ort
Landskrona
Hoj
Tillsvidare hojlös
Nu har jag inte varit med om några lårbensbrott eller stora artärbristningar eller nåt men generellt brukar alla "större" skador lirka bort sig när de uppkommer och man får paya senare. När jag tokskrotade med snowboarden med handen under mig och svimmade kunde nog gjort rätt ont, handleden var ganska av men jag kände aldrig nåt direkt utom svimningsattackerna i liften upp igen och ner till sjukstugan.

Den värsta smärta jag har varit med om var i magen. En pencilinöverdos och ett par timmar senare kändes det som att magen skulle sprängas - lite som Alien. Jag panikade, kunde inte andas på 30 - 40 sekunder i sträck och hade så jävla ont som jag inte önskar min värsta fiende. Helt sanslöst. Jag är uppriktigt rädd för det, har jag minsta såna känningar förbereder jag min omgivning på att åka till akuten (har hänt ett par gånger till), jag vill aldrig nånsin vara med om det igen. Sen dess tar jag inte heller tabletter om jag inte absolut måste. Feber, huvudvärk och sånt får jag leva med, tänker inte käka artificiella piller för sånt om det inte är nåt viktigt och jag måste vara hundra.
 

Mr Helmut

Värmlänning i Dalarna
Gick med
29 Jun 2004
Ort
Borlänge
Hoj
YAMAHA FZ1 Turbo
Sorry för off-topic.

Kommit halvvägs.

Detta får du gärna utveckla.

Jo det var en pistol som man bröt för att spänna som hade utrustasts med dubbla fjädrar för att få mer tryck (luftpistol) jag tappade ned ett skott i mekanismen och började rota för att få upp det. Pang sa det så small pistolen ihop som en råttfälla på min finger.
 

TopCat

Kvalar till Bukakke-SM.
Gick med
12 Aug 2005
Ort
Skogsbyn
Hoj
Såld på måndag, klotad på tisdag...
Värsta smärta jag sett (inte upplevt) var när vi spelade fotboll för fyra år sedan.
En lagkamrat löper med boll efter kanten när en motståndare glidtacklar från sidan. Kamraten tappar balansen och på nåt vis flyger med full fart in i en annan motståndares knä. Med pillevinken och kulpåsen som första fartdämpare. Vi fick hjälpa honom in i duschen efter matchen. Efter en snabb ockulärbesiktning av scrotum blev kamraten nästintill panikslagen. Han hade en normalstor och flera små testiklar. Det blev ambulans in till sjukan där det konstaterades att testikeln var kaputt och bara var att kassera. Den smärta e inte bara fysisk kan jag lova. Han kallas nu ibland Einstein (inte hans favoritsmeknamn). Ytterligare en sån sak man inte önskar sin värsta fiende...
 

Fluffig

Vill men kan inte
Gick med
19 Jul 2005
Ort
Helsingborg
Hoj
SV 650
Absolut värsta smärtan utan tvekan är gallstensanfall fy fan vad det gjorde ont alla de gånger man hade det då är man skitglad när läkaren kommer med morfinsprutan.:tummenupp
Obehagligaste smärtorna har varit blodproppar i lungan och lungsäcksinflammation för det höll på så himla länge och gjorde att man inte kunde andas.
Sen har jag väl även lyckats slå mig på fingrarana blivit trampad på tån ett antal gånger med den smärtan går ju över ganska snabbt.:huvet
 

Donner

Spriten räddade mej från idrotten
Gick med
27 Aug 2007
Ort
Landskrona
Hoj
VFR 800 Movistar + CBF1000
Migrän har jag haft sen jag var liten...har sen ganska många år tillbaka ganska effektiva mediciner mot det som tur är.

Värsta smärtan i övrigt är nog när jag fastnade med fingret mot ett räfflat lastbilsflak (skulle bära en tung sak) och min ringfingernagel ställer sej 90grader rakt upp...blodet sprutade och det gjorde riktigt ont.

Har satt en gaffel i ögat men det gjorde inte så ont...var mest jobbigt innan jag drog ut den. Hade funderingar om ögat skulle bli kvar eller om det skulle sitta på gaffeln....det satt kvar i huvet som tur e. Lite synfel på det ögat idag.
 

Smagatusk

Guest
Hela denna tråden är lite som när Monty Python-gänget tävlar om vem som hade svårast uppväxttid. Det slutar med att nå´n sov i en hoprullad tidning på motorvägen och blev ihjälslagen av sin far varje kväll. Eller nå´t...

http://www.youtube.com/watch?v=Xe1a1wHxTyo
 
Last edited:

DmS

En ständig ombörjare
Gick med
24 Jun 2006
Ort
Tyresö
Hoj
VN800 & GPZ900R
Mitt bidrag till Monty samlingen blir då 2 st:

1. Fastna med fingret mellan en 1.5 tons vagn som rullar framåt och en 4 tons truck som backar... Det gjorde om hela vägen ner i tårna och magen blev som vatten...

2. Spontan Pneumothorax, när lungan får punka på yttre höljet.
Min variant trodde jag och läkarna var ryggskott. Första veckan med muskelavslappnande och känslan av en kniv mellan revbenen som någon vred på varje gång man försökte andas 24/7 var inge kul...
Sen kom dom på vad det var, "Ingen fara det brukar läka ut på några veckor, här har du en alvedon..."
5 veckor sittande still och försöka låta bli att andas så inte den där kniven vreds om gör en inte till en trevlig person.

/Danne
 

BabyBlade

-Oxygenium-
Gick med
3 Jul 2005
Ort
Göteborg
Hoj
CBR 600RR 2003 (köper man rätt fr början behöver man inte byta !)
Jag har kommit ganska lindrigt undan. Knäskålen ur led 3 ggr (innebandy)
nyckelben brutet (MC), finger krosskadat(arbete) , bruten tand, ett par hjärnskakningar. Sytt 7 stygn under hakan. (fallskador)
 

Mini

Ny medlem
Gick med
6 Nov 2004
Ort
Där
Hoj
650
De som kan det där med tortyr säger att fotsulorna är känsligast.

Hade konstant ont i fötterna under mina första 3 veckor i lumpen innan fötterna domnat av permanent :D - någon som känner igen sig?

Detta var dock ingenting i jämförelse med resultatet efter min mc-olycka. En lite hjärnblödning betydde sporadisk huvudvärk i 2 månader därefter, men värst var utan tvekan smärtan i magmuskelaturen efter att denna agerat dragspel vid omkullkastningen. Levde på morfin i 2 dagar :yoparty
 

TomK

hela världen är min rejsingbana
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Uppsala
Hoj
Kawa ZZR1400 och en moppe...
Nr 1: Brutet lårben efter krock mot en bil och 1,5l blod som pumpar ut i musklerna... Inte skönt ens efter ett antal morfindoser när benpiporna skavde mot varandra. Absolut värsta smärta någonsin.

Nr 2: Får sladd på lera och befinner mig backandes med motarden i ca 100 knutar - bara att kasta sig av och fick en spricka i bäckenet. Gjorde ganska ont en stund, men kunde gå för egen maskin sedan.

Nr 3: Även det hojkrasch - bromsar på mig och hojen smäller ner i asfalten med mitt knä som mellanlägg. Svår smärta i knät och ena armen. Svullnar sedan upp som en melon och förblir så en månad tills, det punkteras.

Och så en massa mindre blessyrer, skärskador m.m. genom åren...
 
Nyheter
Bike kör Stark Varg på GGN 2.0!

I veckan blev det klart att...

Transportstyrelsen siktar på höjda avgifter

Transportstyrelsen har medd...

Insektsfaunan hårt drabbad efter nedläggningen av Järva MK:s motorbana

Efter nedläggningen av Järv...

Ny R1 Race och R1 GYTR

Pressrelease från Yamaha ...

Paul Edmondson ny chef för Triumph Racing Enduro Team

Motorsportlegenden och fler...

Miguel Oliveira klar för Yamaha

Miguel Oliveira och Lin Jar...

Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

Top