Stora Mellanösterntråden

powerjohan

Ogudaktig sporthojare
Gick med
27 Dec 2003
Ort
Precis vid ringen
Hoj
En sån där grön.
Som sagt, Importera Mellanöstern, få Mellanöstern.

Dags att sluta importera Mellanöstern?
Journalisten som avslöjade det hela har också rötter i Mellanöstern så helt hopplösa är inte hela bunten. Men visst vore det skönt om lite krav på lojalitet och följande av svenska lagar innan medborgarskap eller ens uppehållstillstånd delas ut. Självklart med möjlighet att dra in om man inte sköter sig.
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
Journalisten som avslöjade det hela har också rötter i Mellanöstern så helt hopplösa är inte hela bunten. Men visst vore det skönt om lite krav på lojalitet och följande av svenska lagar innan medborgarskap eller ens uppehållstillstånd delas ut. Självklart med möjlighet att dra in om man inte sköter sig.
Nej det är inte frågan om att någon är hopplös, det är frågan om att vilken nationalitet eller kultur man importerar kommer det ge avtryck. Det gäller irländare och irakier. Och araber beter sig så här, den som påstår motsatsen får visa ett normalt arabiskt land med pressfrihet, Lycka till.
 

Tammer

Gudomlig sporthojare
Gick med
16 May 2016
Ort
Uppland, Norrtälje
Hoj
Japanska 80-talare
Den här typen av lögner och påståenden avhandlas redan i inlägg#1.

Israel är återhållsamma, hade de velat bomba Gaza "sönder och samman" hade de varit klara 8/10. Så ljug inte.
Den var kul. "Israel" och "återhållsam" i samma mening...
Israel är aldrig återhållsamma.
 

Tammer

Gudomlig sporthojare
Gick med
16 May 2016
Ort
Uppland, Norrtälje
Hoj
Japanska 80-talare
Sådana är de, här som där.

Tio döda? Men i Gaza har tiotusentals dött genom Israels bombningar. Är inte det värre?
 

zoda

Gudomlig sporthojare
Gick med
7 Sep 2014
Ort
Ja
Hoj
Ok
När det är ideologi inblandat så kan man ibland tycka att det är ok att mörda oskyldiga barn.
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
Det enda som oroar mig är eventuella ekonomiska konsekvenser. Önskar en mjuk landning efter en bra period med stark börs och lägre ränta.

Om Donald vinner är det fullt spjäll i Mellanöstern, kommer bli åka av, men han lär parera med någon olje -deal med Saudiarabien.

Intressant att dagar efter Kamala öppnade kalhålet så tog hizbollah mod till sig.

"Mellanöstern står på randen till ett storkrig"

 

BrooklynS

Buy quality, cry once
Gick med
26 Mar 2014
Ort
Luleå
Hoj
Bara fräna hojar
För att bespara Ryssland-Ukraina tråden mer käbbel om Israel-Palestina och då det i övrigt tajmar bra med aktuella händelser, nya terrordåd, så kan vi ju reda ut ett och annat samt käbbla vidare här.

Flera makalösa påståenden skrevs i Ryssland-Ukraina tråden idag, flera var inte ens värda att bemöta då de förminskade både Förintelsen och Rysslands krigsbrott, men andra rena konstigheter kan man väl börja känna på.

För att kunna diskutera denna infekterade konflikt är det säkert bra att sätta några grundläggande fakta, tex

1. Palestina var en del av Osmanska riket (Turkiet) innan det blev brittiskt protektorat. Det var inte ett land som någon stal eller tog eller gav bort. Det var inte turkarnas längre, britterna hade börjat montera ned sitt imperium och det bodde flera olika folkgrupper i området

2. Ett FN beslut låg bakom att det skall bildas en judisk stat i Palestina, detta bland annat i ljuset av industriella massmordet som drabbade många grupper men särskilt judar. Värt att notera här är att flera andra arabiska länder skapades, tex Irak, Syrien och framför allt att det också bildades arabiska områden (Gaza och Västbanken) men det räckte inte för araberna. Detta går inte att tolka på något annat sätt än att araberna inte under några omständigheter kan acceptera att judar får ett eget land i Mellanöstern

3. Inga av Israels grannar kunde heller acceptera att judarna fick ett eget land och därmed attackerade de gemensamt sina grannar

4. De arabiska anfallarna slogs tillbaka och då var väl grannsämjan att anse förstörd, av förmodligen förklarliga skäl

5. Några araber var chill med att det finns judar och de är buddies med judarna och är numera fullvärdiga medborgare i staten Israel. Dessa utgör ca 20% av israelerna. Andra var inte chill så de flyttade eller flyttades på och därmed är de inte välkomna åter, främst eftersom de är för många och det de övergav nu tillhör någon annan. Eftersom Israel är en demokrati så kan man inte tillåta hur många araber som helst eftersom de då på demokratisk väg kan avveckla Israel och det vore liksom inte nice. Möjligen ett moraliskt dilemma men bortser man från detta faktum så avvecklar vi Israel i samma andetag

6. Med jämna mellanrum sedan 1948 har olika araber försökt utplåna allt judiskt men det grejar de som tur är inte. Märk väl här att araberna vill utrota Israel men kan inte och att Israel kan utrota araberna men vill inte, en oerhört viktig skillnad som man måste sätta sig in i vid varje konflikt. Israel kunde skotta igen hela Västbanken och Gaza imorgon

7. Palestinierna beter sig väldigt illa och slår ofta mot civila som primärt mål, dvs motsatsen mot vad Israel gör. Senast häromdagen kunde man se spontana fester när civila judar mördats, ett ociviliserat beteende som man måste åka till jordens konstigaste hörn tex Rosengård, Örebro eller Husby för att se likheter till. Det finns ingen rättsäkerhet och inga rättigheter i något palestinskt område

8. Israel är en modern demokrati och rättsstat där alla minoriteter åtnjuter frihet och rättvisa. Något liknande går inte att se någon annanstans i regionen.

Jag kunde hålla på hur länge som helst och rabbla skillnader och vad jag tycker är relevanta historiska och samtida fakta, säkert till föga nytta och ingen glädje. Men om någon menar att något signifikant i 1-8 ovan inte stämmer eller bör kompletteras så läser jag gärna igenom det.

Det är beklagligt att många civila palestinier drabbas humanitärt, enligt mig är ansvaret för detta primärt hos de styrande palestinska ledarna. Israelerna visar stor återhållsamhet och i de fall de begår övergrepp så lagförs de, ännu en skillnad från sina motståndare.

Så, leve Israel, leve Ukraina.
Eloge till bra trådstart, värd att citeras i sin helhet. 👍
 
Nyheter
Suzuki utvecklar döda-vinkeln-kamerasystem

En ny patentansökan har avs...

BMW köper Suzuki-data – nästa steg MotoGP?

Sedan en tid har olika rykt...

HRC och Repsol avslutar samarbete

Efter 30 års samarbete på d...

MV Agusta utvecklar ny trecylindrig motor

MV Agusta har officiellt be...

MotoGP-Ducati såld på auktion för närmare 5 miljoner

Ducati Desmosedici GP7 är o...

BMW närmar sig MotoGP

Sedan en tid har olika rykt...

2025 års KTM 450 SMR

KTM höjer ribban för 2025 å...

Eldriven sporthoj från Yamaha

Inlämnade patentansökningar...

Strängnäs Bike Show i sista stund

Strängnäs Bike Show är en a...

2025 års KTM 450 SMR

KTM höjer ribban för 2025 å...

Top